Sla

Voordelen Vitamines A, B en C, natrium, calcium, magnesium, ijzer, koper en fluor
Hoe kiezen Stevige krop met frisse bladeren
Hoe bewaren In de groentenlade van de koelkast
Wat is het juiste seizoen in België?
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 10 kcal 43 kJ |
Vetten
|
0 g 0 g 0 g 0 g |
Koolhydraten
|
0,7 g 0,4 g |
Eiwitten | 1,1 g |
Vezels | 1,6 g |
Zetmeel | 0,3 g |
Zout | 0 g |
Water | 95 g |
Wat zijn de voordelen van sla?
Sla bevat verschillende vitamines zoals A, B en C, maar ook veel mineralen waaronder natrium, calcium, magnesium, ijzer, koper en fluor.
Hoe sla kiezen?
Een krop sla moet stevig aanvoelen. De bladeren moeten onbeschadigd en knapperig zijn. Koop geen sla met bladeren die slap zijn, niet glanzen of geel uitslaan.
Hoe sla bewaren?
Hoe verser de sla, hoe beter. Sla is heel erg kwetsbaar doordat de groente voor een groot gedeelte uit water bestaat. Gebruik sla zo snel mogelijk en bewaar hem in de koelkast.Hoe sla klaarmaken?
Spoel sla altijd voor het eten. Droog de bladeren door de sla na het wassen te zwieren. We eten sla meestal rauw, maar je kunt de blaadjes ook koken of stoven.
Slappe sla kun je terug opfrissen door hem even in ijskoud water te laten rusten.