Sla

wanneer sla in seizoen eten?

Voordelen Vitamines A, B en C, natrium, calcium, magnesium, ijzer, koper en fluor

Hoe kiezen Stevige krop met frisse bladeren

Hoe bewaren In de groentenlade van de koelkast

Er bestaan enorm veel verschilllende soorten sla. De bekendste zijn kropsla, veldsla, lolo bionda en lollo rossa, eikenbladsla, ijsbergsla, ... 

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Voedingswaarde Per 100 g
Energie 10 kcal
43 kJ
Vetten
  • Verzadigde vetten
  • Enkelv onv vetzuren
  • Meerv onv vetzuren
0 g
0 g
0 g
0 g
Koolhydraten
  • Waarvan suikers
0,7 g
0,4 g
Eiwitten 1,1 g
Vezels 1,6 g
Zetmeel 0,3 g
Zout 0 g
Water 95 g

Wat zijn de voordelen van sla?

Sla bevat verschillende vitamines zoals A, B en C, maar ook veel mineralen waaronder natrium, calcium, magnesium, ijzer, koper en fluor

Hoe sla kiezen?

Een krop sla moet stevig aanvoelen. De bladeren moeten onbeschadigd en knapperig zijn. Koop geen sla met bladeren die slap zijn, niet glanzen of geel uitslaan. 

Hoe sla bewaren?

Hoe verser de sla, hoe beter. Sla is heel erg kwetsbaar doordat de groente voor een groot gedeelte uit water bestaat. Gebruik sla zo snel mogelijk en bewaar hem in de koelkast

Hoe sla klaarmaken?

Spoel sla altijd voor het eten. Droog de bladeren door de sla na het wassen te zwieren. We eten sla meestal rauw, maar je kunt de blaadjes ook koken of stoven.

Slappe sla kun je terug opfrissen door hem even in ijskoud water te laten rusten.

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen