Rode bessen

Voordelen Vitamine C
Hoe kiezen Verse bessen zonder schimmel
Hoe bewaren Afgedekt in de koelkast
Wat is het juiste seizoen in België?
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 40 kcal 169 kJ |
Vetten
|
0 g 0 g 0 g 0 g |
Koolhydraten
|
5 g 4 g |
Eiwitten | 1 g |
Vezels | 8,2 g |
Zetmeel | 1 g |
Zout | 0,01 g |
Water | 85 g |
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Calcium | 20 mg |
Folaat | 11 µg |
Fosfor | 40 mg |
IJzer | 1 mg |
Jodium | 0 µg |
Kalium | 295 mg |
Koper | 0,1 mg |
Magnesium |
13 mg |
Natrium | 2 mg |
Selenium | 0 µg |
Vitamine A | 2 µg |
Vitamine B1 | 0,08 mg |
Vitamine B2 | 0,02 mg |
Vitamine B6 | 0,07 mg |
Vitamine B12 | 0 µg |
Vitamine C | 10 mg |
Vitamine D | 0 µg |
Vitamine E | 0,1 mg |
Vitamine K | 0 µg |
Zink | 0,2 mg |
Wat zijn de voordelen van rode bessen?
Rode bessen zijn vooral rijk aan vitamine C.
Hoe rode bessen kiezen?
Kies stevige en glanzende bessen, en let er vooral goed op dat er geen schimmel op zit.
Hoe rode bessen bewaren?
Bewaar rode bessen afgedekt in de koelkast.
Hoe rode bessen klaarmaken?
Natuurlijk zijn rode bessen lekker als snack of in een dessert, maar ze lenen zich ook uitstekend voor confituur. Doordat ze veel pectine bevatten, zullen ze gemakkelijk een gel vormen.