Radacchio

Voordelen Rijk aan foliumzuur, kalium, en vitamines E en K
Hoe kiezen Stevige, gesloten krop zonder bruine randjes
Hoe bewaren Verpakt of afgedekt in de groentenlade van de koelkast
Radicchio of roodloof is familie van witlof. De blaadjes zijn rood met wit geaderd en hebben een licht bittere smaak. De buitenste groene bladeren worden niet mee opgegeten.
Wat is het juiste seizoen in België?
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 23 kcal 96 kJ |
Vetten
|
0,25 g 0 g 10 mg 110 mg |
Koolhydraten
|
4,48 g 0,6 g |
Eiwitten | 1,43 g |
Vezels | 0,9 g |
Zetmeel | 0 g |
Zout | 0 g |
Water | 93 g |
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Calcium | 19 mg |
Folaat | 60 µg |
Fosfor | 40 mg |
IJzer | 0,57 mg |
Jodium | 3 µg |
Kalium | 187 mg |
Koper | 0,03 mg |
Magnesium |
13 mg |
Natrium | 22 mg |
Selenium | 0,9 µg |
Vitamine A | 0 µg |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,03 mg |
Vitamine B6 | 0,06 mg |
Vitamine B12 | 0 µg |
Vitamine C | 8 mg |
Vitamine D | 0 µg |
Vitamine E | 2,26 mg |
Vitamine K | 0,03 mg |
Zink | 0,06 mg |
Wat zijn de voordelen van radicchio?
Radicchio is rijk aan foliumzuur, en vitamines E en K. Het is ook een goede bron van kalium.
Hoe radicchio kiezen?
Koop radicchio waarvan de bladeren dicht opeen zitten: een stevige ronde krop met een dieprode kleur, zonder beschadigde plekken of bruine randjes.
Hoe radicchio bewaren?
Afgedekt of verpakt blijft radicchio zeker een week goed in de groentenlade van de koelkast.
Hoe radicchio klaarmaken?
Met zijn typische lichtbittere smaak is radicchio zowel rauw als gestoofd lekker.
De groente laat zich rauw goed combineren met fruit, noten en kaas voor een lekkere salade. De bittere toets brengt evenwicht in het smakenpallet.
Gestoofd is radicchio enorm lekker in een risotto. Check wat Italiaanse recepten voor heerlijke inspiratie.