Radacchio

wanneer radicchio in seizoen eten?

Voordelen Rijk aan foliumzuur, kalium, en vitamines E en K

Hoe kiezen Stevige, gesloten krop zonder bruine randjes

Hoe bewaren Verpakt of afgedekt in de groentenlade van de koelkast

Radicchio of roodloof is familie van witlof. De blaadjes zijn rood met wit geaderd en hebben een licht bittere smaak. De buitenste groene bladeren worden niet mee opgegeten.

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Voedingswaarde Per 100 g
Energie 23 kcal
96 kJ
Vetten
  • Verzadigde vetten
  • Enkelv onv vetzuren
  • Meerv onv vetzuren
0,25 g
0 g
10 mg
110 mg
Koolhydraten
  • Waarvan suikers
4,48 g
0,6 g
Eiwitten 1,43 g
Vezels 0,9 g
Zetmeel 0 g
Zout 0 g
Water 93 g
Vitamines en mineralen
Voedingswaarde Per 100 g
Calcium 19 mg 
Folaat 60 µg
Fosfor              40 mg
IJzer 0,57 mg
Jodium 3 µg
Kalium 187 mg
Koper 0,03 mg
Magnesium
13 mg
Natrium 22 mg
Selenium 0,9 µg
Vitamine A µg
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,03 mg
Vitamine B6 0,06 mg
Vitamine B12 µg
Vitamine C 8 mg
Vitamine D µg
Vitamine E 2,26 mg
Vitamine K 0,03 mg
Zink 0,06 mg

Wat zijn de voordelen van radicchio?

Radicchio is rijk aan foliumzuur, en vitamines E en K. Het is ook een goede bron van kalium

Hoe radicchio kiezen?

Koop radicchio waarvan de bladeren dicht opeen zitten: een stevige ronde krop met een dieprode kleur, zonder beschadigde plekken of bruine randjes.

Hoe radicchio bewaren?

Afgedekt of verpakt blijft radicchio zeker een week goed in de groentenlade van de koelkast

Hoe radicchio klaarmaken?

Met zijn typische lichtbittere smaak is radicchio zowel rauw als gestoofd lekker.

De groente laat zich rauw goed combineren met fruit, noten en kaas voor een lekkere salade. De bittere toets brengt evenwicht in het smakenpallet. 

Gestoofd is radicchio enorm lekker in een risotto. Check wat Italiaanse recepten voor heerlijke inspiratie. 

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen