Peterseliewortel

wanneer wortelpeterselie in seizoen eten?

Voordelen Vezels, mineralen en vitamines B11 en B6

Hoe kiezen Stevig met fris loof

Hoe bewaren In de groentenlade van de koelkast

Wortelpeterselie of peterseliewortel is een groente die verwant is aan de gewone peterselie. Het is een variëteit waarvan vooral de wortel wordt opgegeten. De smaak is fijn en erg opvallend. Peterseliewortel lijkt een beetje op pastinaak, maar dan zoeter. 

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Wat zijn de voordelen van peterseliewortel?

Peterseliewortel is rijk aan vitamine B11 en vitamine B6, maar bevat ook veel vezels en mineralen. 

Hoe peterseliewortel kiezen?

Kies peterseliewortel die stevig aanvoelt, met fris ogend loof.

Hoe peterseliewortel bewaren?

Je bewaart peterseliewortel het best in de groentenlade van de koelkast.

Hoe peterseliewortel klaarmaken?

Je kunt peterseliewortel zowel rauw als warm eten. De smaak ligt ergens tussen peterselie en knolselder. 

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen