Paprika

wanneer paprika in seizoen eten?

Voordelen Vitamine C, foliumzuur en vezels

Hoe kiezen Glanzend en stevig

Hoe bewaren Koel en droog, maar niet te koud

Net zoals tomaat en komkommer is paprika een vruchtgroente. Paprika bestaat in allerlei kleuren, vormen, smaken en formaten.

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Voedingswaarde Per 100 g
Energie 20 kcal
85 kJ
Vetten
  • Verzadigde vetten
  • Enkelv onv vetzuren
  • Meerv onv vetzuren
0 g
0 g
0 g
0 g
Koolhydraten
  • Waarvan suikers
3 g
2 g
Eiwitten 1 g
Vezels 2,2 g
Zetmeel 1 g
Zout 0,01 g
Water 93 g
Vitamines en mineralen
Voedingswaarde Per 100 g
Calcium 7 mg 
Folaat 11,1 µg
Fosfor              24 mg
IJzer 0,3 mg
Jodium 1 µg
Kalium 178 mg
Koper

0 mg

Magnesium
9 mg
Natrium 0 mg
Selenium µg
Vitamine A 15 µg
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,02 mg
Vitamine B6 0,18 mg
Vitamine B12 µg
Vitamine C 137 mg
Vitamine D µg
Vitamine E 0,8 mg
Vitamine K 7,4 µg
Zink 0,2 mg

Wat zijn de voordelen van paprika?

Paprika's zijn bijzonder rijk aan vitamine C. Rode paprika's bevatten meer vitamine C dan groene paprika's. Daarnaast bevatten paprika's ook veel vezels en foliumzuur. 

Hoe paprika kiezen?

Kies stevige, glanzende paprika's zonder beschadigingen.

Hoe paprika bewaren?

Bewaar paprika's koel en droog, maar niet te koud.

Hoe paprika klaarmaken?

Paprika's zijn erg veelzijdig. Ze zijn lekker in een salade, of in soep, sauzen en wokgerechten. Je kunt ze grillen of vullen en bakken in de oven. Paprika wordt ook vaak gebruikt als garnituur op pizza.

Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Om paprika's te vullen, snijd je het kapje weg en haal je de zaadlijsten er van bovenaf uit. Als je paprika moeilijk verteert, kun je ze schillen met een dunschiller. 

 

 



Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen