Krieken

wanneer krieken in seizoen eten?

Voordelen Anthocyanine, een antioxidant

Hoe kiezen Stevig, glanzend en helderrood

Hoe bewaren Op een koele plek

Krieken zijn de zure variant van kersen. Over het algemeen zijn ze ook kleiner en helderrood van kleur. 

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Wat zijn de voordelen van krieken?

Krieken bevatten veel anthocyanine, een antioxidant.

Hoe krieken kiezen?

Kies stevige krieken met een helderrode kleur en een mooie glans.

Hoe krieken bewaren?

Bewaar krieken altijd op een koele plek.

Hoe krieken klaarmaken?

Iedereen kent wel krieken met balletjes of gehaktbrood, maar krieken zijn ook heel lekker in gebak.

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen