Kiwibes

wanneer kiwibes in seizoen eten?

Voordelen Vitamine C

Hoe kiezen Stevig

Hoe bewaren In de koelkast

De kiwibes is een uitheemse kleinfruitplant, Actinidia arguta, een klimplant.In tegenstelling tot de grote harige kiwi, heeft de kiwibes de grootte van een druif en een zachte, eetbare schil. Het vruchtvlees is zoet en sappig. 

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Wat zijn de voordelen van kiwibes?

Kiwibessen bevatten veel vitamine C.

Hoe kiwibes kiezen?

Kies kiwibessen die nog wat stevig aanvoelen. Dit fruit rijpt immers nog na. Wanneer ze zacht aanvoelen, zijn ze rijp en dus klaar om op te eten. 

Hoe kiwibes bewaren?

Hoe je kiwibessen moet bewaren, hangt af van hun rijping. Rijpe, zachte kiwibessen bewaar je het best in de koelkast. Hardere exemplaren die nog wat na moeten rijpen, bewaar je het best op kamertemperatuur.

Hoe kiwibes klaarmaken?

Net als de gewone kiwi is de kiwibes uitgesproken zoet van smaak. Deze bessen zijn heerlijk om zo uit de hand te eten. 

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen