Kervel

wanneer kervel in seizoen eten?

Voordelen Rijk aan vitamine C en beta-caroteen

Hoe kiezen Frisgroene blaadjes die niet slap hangen

Hoe bewaren In vershoudfolie in de koelkast

Net als selder en peterselie behoort kervel tot de familie van de schermbloemigen.

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Voedingswaarde Per 100 g
Energie 40 kcal
167 kJ
Vetten
  • Verzadigde vetten
  • Enkelv onv vetzuren
  • Meerv onv vetzuren
0,6 g
0,22 g
0,01 g
0,25 g
Koolhydraten
  • Waarvan suikers
3,6 g
0,6 g
Eiwitten 3,7 g
Vezels 2,6 g
Zetmeel 3 g
Zout 0,03 g
Water 87 g
Vitamines en mineralen
Voedingswaarde Per 100 g
Calcium 273 mg 
Folaat 220 µg
Fosfor              41 mg
IJzer 1,6 mg
Jodium 2,8 µg
Kalium 597 mg
Koper 0,1 mg
Magnesium
34 mg
Natrium 10 mg
Selenium 0,1 µg
Vitamine A 123 µg
Vitamine B1 0,12 mg
Vitamine B2 0,34 mg
Vitamine B6 0,03 mg
Vitamine B12 µg
Vitamine C 37 mg
Vitamine D µg
Vitamine E 2,9 mg
Vitamine K µg
Zink 1,1 mg

Wat zijn de voordelen van kervel?

Kervel is een goede bron van beta-caroteen en rijk aan vitamine C

Hoe kervel kiezen?

Ga voor frisgroene kervel met stevige blaadjes, die niet slap hangen.

Hoe kervel bewaren?

Eet kervel altijd zo vers mogelijk. Restjes bewaar je in vershoudfolie in de groentenlade van de koelkast

Hoe kervel klaarmaken?

Kervel is zoet en anijsachtig van smaak. Het wordt het vaakst gebruikt in soep, maar past ook rauw in een salade of als garnering van andere gerechten.

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen