Kervel

Voordelen Rijk aan vitamine C en beta-caroteen
Hoe kiezen Frisgroene blaadjes die niet slap hangen
Hoe bewaren In vershoudfolie in de koelkast
Net als selder en peterselie behoort kervel tot de familie van de schermbloemigen.
Wat is het juiste seizoen in België?
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 40 kcal 167 kJ |
Vetten
|
0,6 g 0,22 g 0,01 g 0,25 g |
Koolhydraten
|
3,6 g 0,6 g |
Eiwitten | 3,7 g |
Vezels | 2,6 g |
Zetmeel | 3 g |
Zout | 0,03 g |
Water | 87 g |
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Calcium | 273 mg |
Folaat | 220 µg |
Fosfor | 41 mg |
IJzer | 1,6 mg |
Jodium | 2,8 µg |
Kalium | 597 mg |
Koper | 0,1 mg |
Magnesium |
34 mg |
Natrium | 10 mg |
Selenium | 0,1 µg |
Vitamine A | 123 µg |
Vitamine B1 | 0,12 mg |
Vitamine B2 | 0,34 mg |
Vitamine B6 | 0,03 mg |
Vitamine B12 | 0 µg |
Vitamine C | 37 mg |
Vitamine D | 0 µg |
Vitamine E | 2,9 mg |
Vitamine K | 0 µg |
Zink | 1,1 mg |
Wat zijn de voordelen van kervel?
Kervel is een goede bron van beta-caroteen en rijk aan vitamine C.Hoe kervel kiezen?
Ga voor frisgroene kervel met stevige blaadjes, die niet slap hangen.
Hoe kervel bewaren?
Eet kervel altijd zo vers mogelijk. Restjes bewaar je in vershoudfolie in de groentenlade van de koelkast.
Hoe kervel klaarmaken?
Kervel is zoet en anijsachtig van smaak. Het wordt het vaakst gebruikt in soep, maar past ook rauw in een salade of als garnering van andere gerechten.