Kersen

Voordelen Vitamine A en vitamine C
Hoe kiezen Glazend en stevig, met de steeltjes intact
Hoe bewaren Op een koele plek
Wat is het juiste seizoen in België?
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 55 kcal 230 kJ |
Vetten
|
0 g 0 g 0 g 0 g |
Koolhydraten
|
13 g 13 g |
Eiwitten | 0 g |
Vezels | 1,5 g |
Zetmeel | 0 g |
Zout | 0 g |
Water | 81 g |
Vitamines en mineralen
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Calcium | 9 mg |
Folaat | 30 µg |
Fosfor | 4 mg |
IJzer | 0,3 mg |
Jodium | 0 µg |
Kalium | 243 mg |
Koper | 0,1 mg |
Magnesium |
11 mg |
Natrium | 0 mg |
Selenium | 0 µg |
Vitamine A | 2 µg |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,02 mg |
Vitamine B6 | 0,04 mg |
Vitamine B12 | 0 µg |
Vitamine C | 4 mg |
Vitamine D | 0 µg |
Vitamine E | 0,1 mg |
Vitamine K | 0 µg |
Zink | 0 mg |
Wat zijn de voordelen van kersen?
Net zoals ander fruit bevatten kersen veel vitamine C, maar ze zijn ook een bron van vitamine A.
Hoe kersen kiezen?
Kies stevige kersen die mooi glanzen, met de steeltjes er nog aan. Vermijd verschrompelde en beschadigde exemplaren.Hoe kersen bewaren?
Bewaar kersen altijd op een koele plek, eventueel in de koelkast.