Chinese kool

Voordelen Rijk aan calcium en vitamines A en C
Hoe kiezen Gesloten krop met stevige bladeren en frisgroene kleur
Hoe bewaren In open zak in de groentenlade van koelkast
Chinese kool ziet er eerder uit als een kleine krop sla, maar is wel degelijk kool. Het behoort dus tot de kruisbloemenfamilie.
De kool is effectief afkomstig uit China en heeft zijn naam dus niet gestolen. Hij heeft geen uitgesproken koolsmaak, maar smaakt eerder iets zoeter. Niet te verwarren met paksoi!
Wat is het juiste seizoen in België?
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 17 kcal 71 kJ |
Vetten
|
0 g 0 g 0 g 0 g |
Koolhydraten
|
2 g 0 g |
Eiwitten | 1 g |
Vezels | 2,5 g |
Zetmeel | 2 g |
Zout | 0,03 g |
Water | 95 g |
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Calcium | 125 mg |
Folaat | 96,2 µg |
Fosfor | 45 mg |
IJzer | 1 mg |
Jodium | 0,3 µg |
Kalium | 250 mg |
Koper | 0 mg |
Magnesium |
11 mg |
Natrium | 10 mg |
Selenium | 0,29 µg |
Vitamine A | 60 µg |
Vitamine B1 | 0,03 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B6 | 0,05 mg |
Vitamine B12 | 0 µg |
Vitamine C | 23 mg |
Vitamine D | 0 µg |
Vitamine E | 0,1 mg |
Vitamine K | 0 µg |
Zink | 0,2 mg |
Wat zijn de voordelen van Chinese kool?
Chinese kool is een goede bron van calcium en de vitamines A en C.
Hoe Chinese kool kiezen?
Kies een kool met een gesloten krop en frisgroene kleur.
Hoe Chinese kool bewaren?
Chinese kool blijft langer houdbaar in de groentenlade van de koelkast, maar kan ook daarbuiten worden bewaard. Je merkt dat Chinese kool slecht is als hij verkleurt, beschimmelt of slecht gaat ruiken.
Hoe Chinese kool klaarmaken?
Je kunt Chinese kool rauw, gekookt, gewokt of gestoofd eten. Zoals gezegd heeft hij geen uitgesproken koolsmaak, Chinese kool is een beetje zoeter.
Hoe dichter bij het midden van de kool, hoe malser de bladeren.