Appel

Voordelen Vezels en kalium
Hoe kiezen Stevig en glanzend, zonder blutsen
Hoe bewaren In de koelkast
Wat is het juiste seizoen in België?
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 51 kcal 212 kJ |
Vetten
|
0 g 0 g 0 g 0 g |
Koolhydraten
|
11,3 g 10,1 g |
Eiwitten | 0,2 g |
Vezels | 2,3 g |
Zetmeel | 0,5 g |
Zout | 0 g |
Water | 83 g |
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Calcium | 5 mg |
Folaat | 2,5 µg |
Fosfor | 11 mg |
IJzer | 0,2 mg |
Jodium | 0,9 µg |
Kalium | 114 mg |
Koper |
0 mg |
Magnesium |
5 mg |
Natrium | 1 mg |
Selenium | 0,2 µg |
Vitamine A | 4 µg |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,02 mg |
Vitamine B6 | 0,05 mg |
Vitamine B12 | 0 µg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine D | 0 µg |
Vitamine E | 0 mg |
Vitamine K | 0 µg |
Zink | 0 mg |
Wat zijn de voordelen van appel?
Appels bevatten veel vezels, en zijn ook rijk aan kalium.
Hoe appels kiezen?
Koop stevige en glanzende appels zonder beschadigingen of blutsen.
Hoe appels bewaren?
In de koelkast kun je appels tot wel vier weken bewaren. Ze moeten niet per se in de koelkast, maar in de fruitmand blijven ze minder lang goed.
Hoe appels klaarmaken?
De meeste vitamines en mineralen van een appel zitten in de schil. Wie hem in zijn geheel eet, heeft dus de beste gezondheidsvoordelen. Je schilt hem dus liever niet, maar was je appel wel heel goed voor je hem eet.
Je kunt appels ook bakken in de pan met een beetje boter, lekker bij een dessert of een wildgerecht, of gestoofd tot appelmoes.