Nieuws

De beste antirimpelcrème kost het minst

27 mei 2014
meilleure crème antiride

De huid hydrateren is even doeltreffend als een antirimpelcrème smeren. U kunt dus evengoed een goede hydraterende crème kiezen. Bovendien zijn die hydraterende crèmes vaak enkele tot meerdere euro’s goedkoper dan de antirimpelvariant van hetzelfde merk.

Een stel rimpels maakt u niet ziek, maar de meesten vinden het toch niet erg fijn dat ze er zijn. Fabrikanten van antirimpelcrèmes pikken daar op in en doen ons graag geloven dat hun producten zeer doeltreffend zijn.

Weg met rimpels? Niet echt…

Wij gingen na of alle mooie beloften waar zijn en lieten 15 crèmes met antirimpelwerking gedurende 28 dagen door 995 vrouwen testen. Om te vergelijken en verschillen te meten, moesten zij de ene helft van hun gelaat verzorgen met de antirimpelcrème, de andere met een standaard hydraterende crème. Bij het begin en op het eind van de test maten we in het labo (via 3D-analyse) de diepte van grove en fijne rimpels rond de ogen.

Slechts twee van de 15 antirimpelcrèmes gaven volgens onze metingen een beter resultaat tegen rimpels dan een standaard hydraterende crème. Het oordeel van de vrouwen uit het testpanel was nog strenger: zij merkten na 28 dagen smeren weinig tot geen verbeteringen op.

De vrouwen uit het testpanel waren in het algemeen wel positief over de "fijne beleving" van het aanbrengen van de crèmes: ze zijn niet te vet, hebben een aangenaam parfum en trekken snel in de huid.

Kies een hydraterende crème

Wij kochten de antirimpelcrèmes in de supermarkt, bij de apotheker en in de parfumerie. Over het algemeen zijn de crèmes die beschikbaar zijn bij de apotheker en de parfumerie duurder dan producten uit de supermarkt. Een duurdere prijs blijkt evenwel geen garantie voor een doeltreffende crème. Zo kost de duurste antirimpelcrème uit onze test, Lancôme Rénergie multi-lift, gemiddeld € 88,83 voor 50 ml, maar stelt die erg teleur.

Naast een goede bescherming tegen uv A- en B-stralen en stoppen met roken, speelt een goede hydratatie van de huid een belangrijke rol in de strijd tegen rimpels. De meeste geteste antirimpelcrèmes hydrateren de huid goed. Echter, vier crèmes met zogenaamde antirimpelwerking doen zelfs dat beroerd: Weleda granaatappel verstevigende dagcrème, Clinique Youth surge age decelerating moisturizer, Roc Retin-ox rides correxion en Yves Rocher Sérum végétal wrinkles & radiance. 

U kunt daarom ook gewoon kiezen voor een goede hydraterende crème. Leuk detail, vaak zijn de hydraterende crèmes enkele tot meerdere euro’s goedkoper dan de antirimpelvariant van hetzelfde merk.