Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Koopgids

Koopgids antirimpelcreme

15 november 2017
Antirides

Waar moet je op letten bij je keuze? Welke vragen moet je je stellen om de meest geschikte antirimpelcrème te vinden? In onze aankoopgids vind je meer uitleg en advies.

In 2014 testten we 15 antirimpel crèmes. Slechts twee van de 15 geteste crèmes gaven volgens de meetapparatuur in ons labo een beter resultaat tegen rimpels dan een standaard hydraterende crème.. Het oordeel van de vrouwen uit het testpanel was nog strenger: zij merkten na 28 dagen smeren weinig tot geen verbetering op. Ze waren in het algemeen wel positief over de "fijne beleving" van het aanbrengen van de crèmes. Ze zijn niet te vet, hebben een aangenaam parfum en trekken snel in de huid.

Een goede hydratatie van de huid speelt een belangrijke rol in de strijd tegen rimpels, naast een goede bescherming tegen uvA- en uvB-stralen en stoppen met roken. De meeste geteste antirimpelcrèmes hydrateren de huid goed. Twee crèmes met zogenaamde antirimpelwerking laten het echter afweten. Je kunt daarom ook gewoon kiezen voor een goede hydraterende crème in plaats van een antirimpelcrème.

Prijs

Over het algemeen zijn de crèmes in de parfumerie dubbel zo duur als bij de apotheker en vier keer zo duur als in de supermarkt. Bovendien is dat prijsverschil erg groot. Vergeet niet dat een duurdere prijs geen garantie is voor doeltreffendheid (ook inzake hydratatie). Zo stelt de duurste crème uit onze test erg teleur en is de goedkoopste geteste crème niet alleen Beste Koop, maar ook de beste antirimpelcrème uit de test.

Uit onze test blijkt dat een hydraterende crème vaak even doeltreffend is als een antirimpelcrème. Bovendien blijkt een hydraterende crème dikwijls enkele tot meerdere euro’s goedkoper dan de antirimpelvariant van hetzelfde merk.


Afdrukken Versturen via e-mail