Nieuws

Gedupeerden "100 % Retro" hebben keuze: verschuiving naar 2023 of terugbetaling

22 augustus 2022
"100 % retro" terugbetaling

Afgelopen weekend werd het festival “100% Retro” amper één dag voor het gebeuren afgelast. Elke festivalganger heeft het recht om zijn geld terug te vragen. Donaties aan de organisatie kunnen alleen op vrijwillige basis.

Amper één dag voordat het festival "100 % Retro" zou doorgaan in Bobbejaanland, trok de organisatie de stekker eruit. Officiële verklaring: de huidige economische conjunctuur zou tegenzitten. Het festival wordt uitgesteld tot augustus 2023. De initiatiefnemers verzekeren dat de tickets geldig blijven, maar wie een terugbetaling verkiest, kan die krijgen.

Risico op faillissement

Het management achter "100 % Retro" moet de deelnemers informeren over hun recht op terugbetaling. De terugbetaling zelf moet gebeuren binnen een redelijke termijn. De organisatie geeft de gedupeerde festivalgangers ook de mogelijkheid om de bankkosten (€ 3) en de servicekosten af te staan. Ze kunnen er zelfs voor kiezen om maar de helft van de ticketprijs terug te krijgen, bij wijze van steunbetuiging. Dergelijke voorstellen zijn toegestaan, maar als klant kun je er nooit toe worden verplicht.

Als iedereen zijn geld terugvraagt, neemt de kans wel toe dat de organisatie failliet gaat. Dan kunnen de festivalgangers een terugbetaling op hun buik schrijven, en ook de mensen die opteerden voor een verschuiving naar 2023 zijn dan hun centen kwijt.

Nog vragen?

We openen een gratis nummer 0800 39 808 om mensen bij te staan die problemen ervaren met het management van het festival.

bel onze hulplijn