Nieuws

Leuke spellen voor buiten

10 augustus 2020

Staycation is de trend in deze coronazomer. Vakantie dichtbij, in de tuin, in het park, in de natuur. Genietend, sportend of … spelend! Hier is onze selectie van leuke buitenspellen.

Als je op zoek bent naar een leuk spel voor binnen of buiten, kun je terecht op onze koopwijzer gezelschapsspellen die gedetailleerde beschrijvingen én evaluaties bevat van meer dan 400 spellen.

Naar de koopwijzer gezelschapsspellen

Mölkky

Mölkky is een houten werpspel vergelijkbaar met Kubb. Je gooit met een houten stok naar houten cilinders waar een nummer op staat. De nummers van de cilinders die je omver hebt gegooid, moet je optellen. Wie het eerst 50 punten haalt, wint. Prima spel voor jong en oud. Het bestaat in meerdere versies, maar wij raden de grootste versie aan.

Prijs: € 38Moves!

Moves is een spel van uitgeverij Buitenspeel, en is erg eenvoudig. Op houten schijven staan bewegingen uitgebeeld die je moet memoriseren. Vervolgens moet je de bewegingen in de juiste volgorde uitvoeren. Wie er eentje vergeet, valt af. Prima hersen- en lichaamsgymnastiek dus!

Prijs: € 16Dobble Beach

Dit weer- en strandbestendige spel – what’s in a name? – is veeleer een klein gezelschapsspel. De basisregels van Dobble Beach zijn eenvoudig: er liggen twee kaarten naast elkaar met daarop verschillende voorwerpen. Eén voorwerp staat op beide kaarten. De speler die dat voorwerp het snelste vindt, wint.

Prijs: € 8

Buitenbeentjes

Buitenbeentjes is een aanrader voor wie wandelingen en trektochten interactief en boeiend wil maken. Tijdens de wandeling krijgen spelers opdrachten via opdrachtkaarten. Wie een opdracht heeft uitgevoerd, mag de opdrachtkaart met een karabijnhaak aan zijn rugzak of broeksriem hangen. Degene die op het einde van de wandeling de meeste kaarten heeft verzameld, wint.

Prijs: € 15

Tower of balance

Bij dit spel wordt een toren gebouwd met houten blokken. Deze blokken zijn geen perfecte kubussen waardoor de toren niet helemaal recht staat. Elke speler moet proberen telkens het bovenste blok met een houten schijf van de toren af te gooien. Lukt dat, dan mag je deze houden als beloning. Valt de toren om, dan moet je hem terug opbouwen en is je beurt voorbij. Wie op het einde de meeste blokken heeft, wint het spel.

Prijs: € 38