Nieuws

Leuke spellen voor buiten

04 juli 2018

De zomervakantie is van start gegaan en dat betekent dat we allemaal veel meer tijd buiten doorbrengen. Genietend, sportend of … spelend! We hebben daarom een selectie gemaakt van vier leuke buitenspellen voor deze zomer.

Als je op zoek bent naar een leuk spel voor binnen of buiten, kun je terecht op onze koopwijzer gezelschapsspellen die gedetailleerde beschrijvingen én evaluaties bevat van meer dan 400 spellen.

Naar de koopwijzer gezelschapsspellen

Mölkky

Mölkky is een houten werpspel vergelijkbaar met Kubb. Je gooit met een houten stok naar houten cilinders waar een nummer op staat. De nummers van de cilinders die je omver hebt gegooid, moet je optellen. Wie het eerst 50 punten haalt, wint. Prima spel voor jong en oud. Het bestaat in meerdere versies, maar wij raden de grootste versie aan.

Prijs: € 38Moves!

Moves is een spel van uitgeverij Buitenspeel, en is erg eenvoudig. Op houten schijven staan bewegingen uitgebeeld die je moet memoriseren. Vervolgens moet je de bewegingen in de juiste volgorde uitvoeren. Wie er eentje vergeet, valt af. Prima hersen- en lichaamsgymnastiek dus!

Prijs: € 16Dobble Beach

Dit weer- en strandbestendige spel – what’s in a name? – is veeleer een klein gezelschapsspel. De basisregels van Dobble Beach zijn eenvoudig: er liggen twee kaarten naast elkaar met daarop verschillende voorwerpen. Eén voorwerp staat op beide kaarten. De speler die dat voorwerp het snelste vindt, wint.

Prijs: € 8

Buitenbeentjes

Buitenbeentjes is een aanrader voor wie wandelingen en trektochten interactief en boeiend wil maken. Tijdens de wandeling krijgen spelers opdrachten via opdrachtkaarten. Wie een opdracht heeft uitgevoerd, mag de opdrachtkaart met een karabijnhaak aan zijn rugzak of broeksriem hangen. Degene die op het einde van de wandeling de meeste kaarten heeft verzameld, wint.

Prijs: € 15