Persbericht

Testaankoop dient klacht in tegen Elektro Lommelen

25 augustus 2023

Consumentenorganisatie Testaankoop ontvangt de laatste tijd veel klachten over het (voornamelijk online) bedrijf Elektro Lommelen, een verkoper van grote huishoudtoestellen. Het gaat meestal om klachten rond niet-levering van goederen. Omdat de klachten zich opstapelen en het bedrijf systematisch weigert gevolg te geven aan de pogingen van Testaankoop om een oplossing te vinden, dient de organisatie nu klacht in bij de Economische Inspectie.

Niet geleverd, niet terugbetaald

Koelkasten die zogezegd ‘op voorraad’ zijn maar niet geleverd kunnen worden, een leveringsdatum die 4 keer worden uitgesteld en een klantendienst die onbereikbaar is wanneer iemand zijn geld terugvraagt. De klachten over Elektro Lommelen stromen binnen bij Testaankoop, zelfs vanuit het buitenland. De consumentenorganisatie probeerde het bedrijf te contacteren om consument en ondernemer te verzoenen, maar na meerdere pogingen blijft Elektro Lommelen onbereikbaar.

 

Klacht bij Economische Inspectie

Testaankoop heeft daarom een klacht ingediend bij de Economische Inspectie. De markttoezichthouder kan nakijken of Elektro Lommelen alle regels rond consumentenbescherming nakomt.

Voor ons is het duidelijk dat dit bedrijf het niet zo nauw neemt met haar wettelijke verplichtingen. Los van de lange levertermijnen zien we bijvoorbeeld ook klachten rond het niet naleven van de wettelijke garantie. Dat is natuurlijk onaanvaardbaar. We hebben voldoende pogingen gedaan om hen te bereiken om dit onderling op te lossen, maar hun onwil om met ons in contact te komen dwingt ons nu om deze klacht neer te leggen”, concludeert Laura Clays, woordvoerder van Testaankoop.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.