Persbericht

Consumentenagenda, een ecologische en digitale overgang

18 november 2020

In deze zeer kritieke periode die bol staat van wereldwijde economische en gezondheidsproblemen stelt Euroconsumers, de groep van consumentenorganisaties - waartoe ook Test Aankoop behoort - een discussie voor over de (her)opbouw van de wereldeconomie op een meer duurzame basis. Dit is alleen mogelijk wanneer ook consumenten en hun verenigingen deelnemen, aangezien het gedrag en de voorkeuren van de consument bepalend zijn voor de productienormen en de investeringen.

 

Omwille van zijn doelstellingen inzake duurzaamheid in het kader van het concept "Approved by Tomorrow", maar toch openstaand voor andere bewegingen en initiatieven uit verschillende sectoren en industrieën (en vanzelfsprekend rekening houdend met de EU-richtlijnen en bijzondere aandacht voor de "Green Deal"), zal dit unieke evenement toonaangevende politici, mondiale bestuurders, academici en toonaangevende consumentenleiders - zowel van Europese instellingen als van andere landen - samenbrengen voor een gezamenlijke reflectie en het zoeken naar duurzame oplossingen.

 

Naast de innovatieve concepten die al in 2019 werden geïmplementeerd, wordt de tweede editie van het internationale EC Forum dit jaar meer dan ooit een echt mondiaal evenement, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van streamingtechnologie. De activiteiten zullen plaatsvinden in 5 steden (Rome, Brussel, Madrid, Lissabon en São Paulo), met in totaal 23 verschillende sessies die worden gehouden tussen 14.00 en 18.00 uur CET en live worden uitgezonden op een enkel streaming platform. Wereldwijd zullen deelnemers van over de hele wereld alle activiteiten gratis en tegelijkertijd kunnen volgen.  Alle inhoud zal ook beschikbaar worden gesteld op aanvraag (video on demand) en dit gedurende 6 maanden na het evenement.

 

Inschrijven op www.EuroconsumersForum.com

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.