Persbericht

Test Aankoop roept Basic Fit op het matje

04 december 2020


Lockdown bis

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, legde de regering opnieuw strenge maatregelen op zoals het sluiten van de horeca, het verbieden van evenementen maar ook de sluiting van fitnesscentra en sporthallen. Consumenten met een abonnement bij een club zijn sinds 23 oktober genoodzaakt om thuis aan sport te doen. “Heel wat mensen zijn stomverbaasd dat Basic Fit hun klanten alsnog abonnementsgeld blijft aanrekenen”, zegt Test Aankoop dat een forse toename van het aantal klachten ziet. “Ontevreden klanten vertellen ons dat ze contact hebben opgenomen met het bedrijf, dat hen de mogelijkheid biedt om een kleine terugbetaling te doen in mindering op toekomstige maandelijkse termijnen. Dit is gewoon illegaal”, verduidelijkt Simon November, woordvoerder van Test Aankoop.

 

Ingebrekestelling

Per brief laat Test Aankoop de Nederlandse keten dan ook weten dat de verplichtingen die voortvloeien uit een contract komen te vervallen wanneer de uitvoering ervan onmogelijk is geworden door het optreden van overmacht Wat hier het geval is.

De consumentenorganisatie vraagt dan ook om abonnementen en betalingen (of domiciliëringen) op te schorten voor de duur van de quarantainemaatregelen en om de sinds 23 oktober ten onrechte ontvangen maandelijkse betalingen volledig terug te betalen.

 

Niet de eerste keer
Ook in maart jongstleden, kort na de start van de eerste lockdown, interpelleerde Test Aankoop de fitnessspeler al eens om dezelfde reden. Met resultaat : Basic Fit stelde nadien drie opties voor aan haar klanten om de sluiting van hun zalen te compenseren, waarbij het de bedoeling was om abonnementen en betalingen te bevriezen als er geen antwoord kwam van de klantOok ditmaal hopen we dat Basic Fit zal doen wat het wettelijk gezien hoort te doen en dit duidelijk te communiceren aan de klanten via mail en op de website”, benadrukt Test Aankoop.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.