Nieuws

Gedupeerden VestiVille kunnen zich aansluiten bij rechtszaak

10 september 2019
terugbetaling vestiville

Er heerst nog steeds onduidelijkheid over de omstandigheden waarin hiphopfestival VestiVille werd afgelast. Een van de ticketsites is wel begonnen met de terugbetaling van de tickets. Gedupeerde festivalgangers kunnen een ingebrekestelling sturen naar de festivalorganisator en zich burgerlijke partij stellen in de strafprocedure.

Op vrijdag 28 juni stonden duizenden hiphopfans te trappelen om het festivalterrein van VestiVille te betreden. Maar de hekken bleven dicht, want het festival was enkele uren eerder geannuleerd. De burgemeester van Lommel oordeelde dat de veiligheid van de bezoekers en de artiesten niet kon worden gegarandeerd.

De Nederlandse organisatoren werden gearresteerd en het parket heeft een onderzoek geopend. De festivalgangers, waarvan sommige tot € 200 hadden betaald voor de driedaagse (€ 470 voor vipplaatsen), bleven verweesd achter.

Evenbrite betaalt terug

Een van de ticketverkopers, Eventbrite, heeft al aangekondigd dat het de ticketprijs zal terugstorten aan iedereen die een kaartje heeft gekocht via zijn website. Sommige gedupeerden hebben het bedrag al ontvangen. We hebben intussen contact opgenomen met Eventbrite.

Twee andere aanbieders, Festicket en CM Tickets, hebben ook tickets voor VestiVille verkocht. Zij hebben hun klanten nog steeds niet gecontacteerd, laat staan vergoed. We hebben hen met aandrang gevraagd om de bezoekers te vergoeden die een ticket hebben gekocht via hun websites.

Stuur een ingebrekestelling naar Vestival BVBA

We raden festivalgangers aan om de organisator, Vestival BVBA, een ingebrekestelling te sturen, samen met een kopie van het toegangsticket, het betalingsbewijs ervan, de betaling van de camping, vervoersbewijzen enz. Voor de ingebrekestelling hebben we een modelbrief (Word-document) opgesteld die je kunt aanvullen met je gegevens.

naar de modelbrief

Strafprocedure tegen de organisatie

Er is een strafprocedure ingeleid tegen de organisators van het festival. Je kunt een “verklaring van benadeelde persoon” neerleggen bij het secretariaat van het parket van de procureur des Konings. Zo word je op de hoogte gehouden van het vervolg van de procedure (bv. opening van een onderzoek). Als je een schadevergoeding wilt, kun je je burgerlijke partij stellen. Hier vind je meer informatie over de stappen die je kunt doen.

Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies