Nieuws

Gedupeerden Vestiville blijven onzeker over terugbetaling

03 juli 2019
terugbetaling vestiville

03 juli 2019
Er heerst nog steeds onduidelijkheid over de omstandigheden waarin hiphopfestival Vestiville werd afgelast. Een van de ticketsites is wel begonnen met de terugbetaling van de tickets. Intussen houden gedupeerde festivalgangers beter alle bewijzen van hun onkosten bij.

Op vrijdag 28 juni stonden duizenden hiphopfans te trappelen om het festivalterrein van Vestiville te betreden. Maar de hekken bleven dicht, want het festival was enkele uren eerder geannuleerd. De burgemeester van Lommel oordeelde dat de veiligheid van de bezoekers en de artiesten niet kon worden gegarandeerd. De Nederlandse organisatoren werden gearresteerd en het parket heeft een onderzoek geopend. De festivalgangers, waarvan sommige tot € 200 hadden betaald voor de driedaagse (€ 470 voor vipplaatsen), bleven verweesd achter.

Evenbrite betaalt terug

Een van de ticketverkopers, Eventbrite, heeft al aangekondigd dat het de ticketprijs zal terugstorten aan iedereen die een kaartje heeft gekocht via zijn website. Sommige gedupeerden hebben het bedrag al ontvangen. We hebben intussen contact opgenomen met Eventbrite.

Twee andere aanbieders, Festicket en CM Tickets, zouden ook tickets voor Vestiville hebben verkocht. We hebben hen gecontacteerd en gevraagd om de bezoekers te vergoeden die een ticket hebben gekocht via hun websites.

Bewaar tickets en bewijzen

In de tussentijd raden wij de gedupeerde festivalbezoekers aan om alle bewijzen van hun onkosten goed te bewaren: het toegangsticket, het betalingsbewijs ervan, de betaling van de camping, vervoersbewijzen enz. Zodra we nieuwe informatie hebben, zullen we die meedelen.