Nieuws

Test Aankoop toont zich solidair met Oekraïne

18 maart 2022
solidair met Oekraïne

We steunen Unicef en Oekraïne 1212 met telkens een bedrag van € 5 000 en geven zo veel mogelijk ondersteuning aan vluchtelingen en aan mensen die hen opvangen in de vorm van praktische informatie.

De stroom van vluchtelingen die wordt veroorzaakt door de brutale inval van Rusland in Oekraïne raakt iedereen in het hart. Ook ons laat deze humanitaire crisis niet onberoerd. Daarom sluiten we ons aan bij de solidariteitsbeweging die de voorbije weken in België is ontstaan.

Informatie en financiële steun

De volgende dagen zullen we op verschillende manieren ondersteuning bieden aan mensen uit Oekraïne en aan wie voor hen in de bres springt. Er zijn interne initiatieven van ons personeel (zoals de steun en het peterschap van enkele Oekraïense gezinnen die onlangs in België zijn aangekomen, ... ) en daarnaast zullen we praktische informatie delen en antwoorden op vragen die vluchtelingen en zij die hen opvangen, waaronder ook leden van Test Aankoop, zich in hun dagelijks leven stellen. Daarnaast zal Test Aankoop, net als tijdens de pandemische crisis, financiële steun verlenen aan verschillende platformen en organisaties die actief zijn op het terrein. We doneren daarom een bedrag van € 5 000 aan zowel UNICEF, dat vorige week een grote oproep lanceerde voor geld, en aan het nationale platform Oekraïne 12-12.

Ondanks crisis

Voor Test Aankoop is het belangrijk om zich solidair te tonen met de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, ook al ondervindt ieder van ons de gevolgen van de crisis dagelijks in de eigen portefeuille. "Met dit gebaar wil Test Aankoop de grote vrijgevigheid, soms binnen moeilijke budgettaire grenzen, onderstrepen en versterken”, zegt Jean-Philippe Ducart , Manager Public Affairs en Media Relations “Ook al staat de koopkracht onder druk, toch wil ook onze organisatie haar bijdrage leveren aan de inspanning van allen voor vrede, welzijn en noodhulp.”