Nieuws

Raak in zomerse stemming met de nieuwe Test Talks

13 juni 2022
Man kijkt op tablet naar Test Talks op YouTube

In een nieuwe aflevering van Test Talks bespreekt gastheer Simon November met onze experts hoe je zorgeloos op vakantie kunt. En met daarnaast de nodige tips om je belastingaangifte optimaal in te vullen, kan je helemaal ontspannen de zomer in.

Elke keer in Test Talks gaan we op zoek naar nieuws en praktische tips voor consumenten die kiezen voor kwaliteit, een goeie prijs en een betere wereld voor mens en milieu. In een nieuwe episode haalt gastheer Simon November er verschillende experts van Test Aankoop bij om zich in een aantal zomerse onderwerpen te verdiepen.

Naar ons YouTube kanaal

Je belastingaangifte optimaliseren

Simon start met de belastingaangifte die je eind juni of half juli moet indienen. Belastingspecialist Geert De Witte legt uit waar je op moet letten als je via tax-on-web je aangifte indient en welke belastingvoordelen je riskeert mis te lopen door de aangifte niet zelf verder aan te vullen met gegevens waar de fiscus nog niet over beschikt. Als je wilt nalezen wat de belangrijkste veranderingen zijn ten opzichte van vorig jaar, dan hebben we dat voor jou al samengevat in een eerdere publicatie over de belastingaangifte van 2022.

Welke zonnecrème moet je gebruiken?

Nadat je je aangifte volledig hebt ingevuld en verstuurd, lonkt misschien wel een reis naar de zon? Welke zonnecrème neem je dan mee om zeker goed beschermd te zijn? Onze expert Ann Lievens weet te vertellen dat niet alle zonnecrèmes de bescherming bieden die ze op hun verpakking beloven. Ze toont Simon om welke het gaat, maar ook welke crèmes een goede bescherming bieden. Dat blijken zelfs niet eens altijd de duurste te zijn. Wij testen sowieso continu zonnecrèmes in ons labo en de resultaten vind je terug in onze vergelijker zonnecrèmes.

Naar onze vergelijker zonnecrèmes

Betaal je extra om te bellen of te surfen in het buitenland?

Binnen EU-landen betaal je niet extra voor je 4G-verbruik of om te bellen. Maar Simon vraagt zich af of we niet toch soms waakzaam moeten blijven. Onze telecomexpert Kristof Van Ostaede geeft hem wat extra tips zodat Simon zeker nooit verrast wordt door een rekening waar hij van achterover valt.

Is corona overal in Europa voorbij?

Een belangrijke vraag die Simon zich stelt vooraleer hij zijn reis boekt: moet ik nog rekening houden met coronatoestanden of niet? Helaas wel volgens onze reisexpert Anne Moriaux die hem wijst op welke voorzorgsmaatregelen hij moet nemen en hoe hij zich kan informeren over eventuele coronamaatregelen in het land van zijn bestemming.