Alert

Bedrog: leurders van Test Aankoop, die bestaan niet!

02 mei 2018

Deur-aan-deurverkopers die je in naam van Test Aankoop willen doen veranderen van energieleverancier, dat is bedrog! Wij gaan nooit zo te werk. In het verleden hebben we zelfs campagne gevoerd tegen zulke verkooptactieken.

Verschillende abonnees hebben ons recentelijk gecontacteerd nadat ze thuis werden bezocht door zogenaamde verkopers van Test Aankoop. Die stelden hen een energieswitch voor: een overstap naar een goedkopere gas- en/of elektriciteitsleverancier.

Het gaat hier duidelijk om bedrieglijke praktijken. Wij sturen immers nooit verkopers op pad.

Meer nog, twee jaar geleden hebben we campagne gevoerd tegen deur-aan-deurverkoop, een praktijk waarover we veel klachten binnenkrijgen. We verspreidden bijna 400 000 stickers waarmee consumenten op hun brievenbussen konden aangeven dat leurders niet welkom zijn aan hun deur. En over het algemeen worden die gerespecteerd.

Teken niets!

Krijg je bezoek van zo’n ongewenste (en vaak bijzonder opdringerige) verkoper, ga dan niet in op zijn mooie verkooppraatjes. Geef geen persoonlijke gegevens prijs en onderteken niets, zelfs geen “bewijs” van het bezoek van de leurder. Kortom, laat je niet in de luren leggen.

Neem altijd tijd om verschillende aanbiedingen te vergelijken zodat je zeker bent dat je werkelijk de meest voordelige formule krijgt. Voor je energiecontract, net als voor andere aankopen.

Wij helpen je de beste leverancier kiezen

Onze koopwijzer voor gas- en elektriciteitstarieven berekent meteen de beste contracten voor jouw verbruik.

Naar de koopwijzer

Door de voordeligste tarieven te kiezen, kun je jaarlijks tot € 400 besparen op je energiefactuur!

Of je belt onze energielijn op 02 542 33 86.