Getuigenis

"VOO rekende mij te veel aan"

06 april 2023
Voo

Mevrouw Immaculée Harahagazwe Nyankiye uit Luik getuigt: "VOO biedt me voor twee maanden een gratis abonnement aan. Maar later krijg ik toch een factuur. VOO bevestigt daarna dat ik niet moet betalen, maar blijft aanmaningen sturen. Daarom heb ik Testaankoop gevraagd om me te helpen, met succes."

Ons lid heeft facturatieprobleem met VOO

In mei 2022 beëindigt mevrouw Nyankiye haar contract omdat VOO de tarieven verhoogde. Enkele dagen later krijgt ze een brief waarin haar twee maanden gratis een abonnement aangeboden wordt. Bovendien kan mevrouw daarna aan een voordelig tarief klant blijven. Ons lid gaat in op het aanbod. 

Maar dan krijgt mevrouw Nyankiye een factuur: ze moet toch € 179 betalen voor de gratis maanden. Ze gaat hier niet mee akkoord. De klantendienst van VOO zegt dat het om een fout gaat en dat ze inderdaad niet moet betalen. Niettemin blijft ons lid facturen ontvangen, nu ook met extra kosten voor achterstallige betaling. Bovendien sluit VOO in september de verbinding af. Daarop beëindigt mevrouw Nyankiye het contract. Maar de facturen blijven komen, nu ook met abonnementsgeld voor oktober

Testaankoop biedt hulp aan en neemt contact op met VOO

Mevrouw Nyankiye neemt contact op met Testaankoop in december 2022. Onze juridische dienst laat aan VOO weten dat ons lid geen bedrag verschuldigd is. De gefactureerde bedragen voor de gratis maanden werden in geen enkele communicatie vermeld. Bijgevolg kunnen vergoedingen voor achterstal ook niet aangerekend worden, net zoals het abonnementsgeld voor oktober.

VOO betwist onze redenering

Eind december reageert VOO met twee zinnen. Volgens het telecombedrijf is de facturatie wel juist gebeurd. We zijn verbaasd door de verkeerde interpretatie en het lakonieke antwoord van VOO. Wij kunnen natuurlijk niet akkoord gaan en protesteren. We herhalen dat de twee maanden gratis aangeboden werden, en dat bijgevolg de achterstal ook niet betaald moet worden. En dat mevrouw Nyankiye ook niet moet betalen voor oktober, ze had toen geen contract  meer.

Geschil met VOO raakt opgelost

Eind januari laat VOO weten dat het afziet van de vorderingen. Mevrouw Nyankiye is opgelucht. Voor haar ging het om bewuste misleiding en valse reclame van VOO. Het telecombedrijf heeft uiteindelijk terecht gereageerd door de annulatie van de facturen. 

Heb jij ook een klacht?

Heb je zelf een probleem met de terugbetaling van je tickets, bel dan onze juridische dienst. Zij zullen je helpen om je rechten te doen gelden en een terugbetaling te bekomen. Onze advocaten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 - 13u tot 17u (vrijdag tot 16u).

Bel onze advocaten

Je kunt ook een klacht indienen via de online klachtenbox van Testaankoop