Getuigenis

Keuringsattest voor getunede auto

21 maart 2019
Nicolas Georges

Een garagehouder had onze abonnee een getunede auto verkocht zonder de vereiste specifieke papieren. Toen onze abonnee de auto een paar jaar later wilde verkopen, heeft hij daar dan zelf maar voor moeten zorgen. Dankzij onze tussenkomst heeft de garagehouder uiteindelijk de helft van de kosten op zich genomen.

Nicolas Georges uit Kampenhout heeft twee jaar geleden een auto met een verlaagde ophanging bij een garagehouder gekocht.

Omdat hij de auto wil verkopen, gaat hij ermee naar de technische keuring. Maar tot zijn verbazing wordt die geweigerd, omdat hij niet beschikt over een attest dat bewijst dat de wielgeometrie na de tuning van de auto is gekeurd. Uit nazicht blijkt dat die keuring nooit heeft plaatsgevonden. Dat had de garagehouder nochtans moeten doen vóór hij de auto aan onze abonnee doorverkocht.

Nicolas laat de geometriekeuring dus zelf uitvoeren om de auto te kunnen verkopen. Dat kost hem € 170. Hij vraagt de garagehouder om die kosten terug te betalen, aangezien de keuring al had moeten gebeuren vóór hij de auto in handen kreeg. 

Maar de garagehouder valt volledig uit de lucht: toen hij met de auto naar de technische keuring was gegaan om hem aan onze abonnee te kunnen verkopen, heeft niemand iets gezegd over dat attest. En Nicolas is ook al verschillende keren probleemloos door de technische keuring geraakt. De garagehouder schuift alle verantwoordelijkheid daarom van zich af en weigert te betalen.

Onze abonnee legt zich daar echter niet bij neer en vraagt ons om hulp.

Goed geregeld!

Wij laten de garagehouder weten dat hij als vakman op de hoogte zou moeten zijn van de verplichte geometriekeuring nadat een auto is getuned. Omdat we echter niemand met de vinger willen wijzen maar vooral een eerlijke oplossing zoeken, stellen we voor dat onze abonnee en de garagehouder allebei de helft van de kosten op zich nemen. Beiden gaan daarmee akkoord en Nicolas krijgt dus € 85 terug.

Een probleem? Wij kunnen je helpen

Heb je ook een probleem? Aarzel niet om gebruik te maken van onze klachtenbox om je klacht via Test Aankoop te versturen. Hierdoor oefen je extra druk uit op het bedrijf en help je anderen in gelijkaardige situaties.

Naar de klachtenbox