Getuigenis

De jaarrekening liet op zich wachten

15 november 2018
Geert Loockx

Onze abonnee moet een eeuwigheid wachten op de jaarafrekening van zijn elektriciteitsverbruik. Daardoor wordt het maandelijkse voorschot dat hij moet betalen, niet aangepast, en dat terwijl hij op een lager bedrag rekende.

Geert Loockx uit Blankenberge stuurt in augustus 2017 de meteropname door van zijn elektriciteitsverbruik. Hij verwacht dus dat hij in de loop van de weken nadien zijn jaarafrekening zal ontvangen. Ettelijke weken later is die echter nog steeds niet toegekomen. Hij belt meermaals naar de elektriciteitsleverancier en krijgt telkens te horen dat de afrekening nog niet is gemaakt vanwege computerproblemen. 

Na een tijdje raakt het geduld van onze abonnee op, want hij is zo goed als zeker dat hij geld moet terugkrijgen.

Intussen blijven de tussentijdse facturen wel bij hem in de bus vallen. Normaal gezien zouden die moeten zijn aangepast aan zijn reële verbruik van de afgelopen twaalf maanden. Maar dat is natuurlijk niet gebeurd bij gebrek aan de jaarafrekening. De maandelijkse voorschotten zijn zelfs met twee cent gestegen. De elektriciteitsleverancier belooft om het bedrag aan te passen zodra de jaarafrekening is opgesteld, maar heeft daar blijkbaar geen haast mee.

Na zes maanden tevergeefs wachten is onze abonnee het beu en komt hij bij ons aankloppen.

Goed geregeld!

Wij dringen er bij de elektriciteitsleverancier nogmaals op aan om zo snel mogelijk de jaarafrekening van onze abonnee op te sturen. Omdat er geen reactie komt, proberen we het enkele weken later opnieuw.

En dan komt er toch schot in de zaak. Tien dagen later laat onze abonnee weten dat hij eindelijk zijn jaarafrekening heeft ontvangen. Acht maanden later weliswaar …

Een probleem? Wij kunnen je helpen

Heb je ook een probleem? Aarzel niet om gebruik te maken van onze klachtenbox om je klacht via Test Aankoop te versturen. Hierdoor oefen je extra druk uit op het bedrijf en help je anderen in gelijkaardige situaties.

Naar de klachtenbox