Getuigenis

Hoe Testaankoop een klant heeft geholpen met een terugbetaling van L’Homme Moderne

21 april 2023

Charlotte contacteerde ons nadat haar een som werd aangerekend voor een bestelling die ze niet had gevalideerd. Ontdek haar verhaal en hoe ze na onze tussenkomst werd terugbetaald.

Bestelprobleem bij L’Homme Moderne

Bestelling via telefoon

Een van onze leden wilde een bestelling plaatsen bij L’Homme Moderne, een webshop met kledij en nuttige artikelen die mannen dagelijks gebruiken. Toen Charlotte (niet haar echte naam) belde om een bestelling van twee artikelen te plaatsen en het adres van een leveringspunt wilde doorgeven, vertelde de persoon aan de lijn haar dat alleen leveringen aan huis mogelijk waren. Daarop besliste Charlotte om niet door te gaan met de bestelling.

Een bedrag van € 81,10 werd onterecht afgehouden

Hoewel de transactie nog niet was afgerond en Charlotte nog niet had ingestemd met de bestelling, werd haar € 81,10 afgehouden. In plaats van de bestelling te annuleren, stuurde de verkoper haar een brief voor de terugbetaling.

Een terugbetaling krijgen bleek moeilijk

Herhaaldelijke verzoeken om bankgegevens

Charlotte had haar bankgegevens al gegeven om een terugbetaling te verkrijgen, maar een paar weken later kreeg zij enkel een brief waarin opnieuw om haar bankgegevens werd gevraagd. Ze gaf haar gegevens opnieuw door, evenwel zonder antwoord. Enkele weken later herhaalde zich hetzelfde scenario: Charlotte ontving weer een brief waarin haar bankgegevens werden gevraagd. Zij belde om haar ongenoegen te uiten en de persoon aan de lijn antwoordde dat er contact met haar zou worden opgenomen.

Testaankoop ingeschakeld voor hulp

Uiteindelijk nam Charlotte contact op met ons zodat we zouden ingrijpen om het afgehouden bedrag terug te vorderen.

Efficiënte tussenkomst van Testaankoop

Het advies van Testaankoop voor de eerste stappen

We stelden Charlotte voor om een laatste e-mail of een aangetekende brief te sturen naar de verkoper met een dreiging om een klacht in te dienen bij onze organisatie. Deze eerste officiële stap kan onze actie efficiënter maken en meer serieux geven.

Het bedrag van € 81,10 werd terugbetaald door L’Homme Moderne

De juridische dienst van Testaankoop kwam via e-mail tussenbeide bij L’Homme Moderne. Het bedrijf antwoordde snel dat ze het lid de € 81,10 binnen maximaal twee weken zouden terugbetalen.

Advies van Testaankoop voor consumenten die verwikkeld raken in een geschil

Hoe neem je contact op met Testaankoop voor hulp?

Een geschil met een bedrijf? Neem contact op met Testaankoop om je rechten te doen gelden. Reageert een bedrijf niet op je klacht? Stuur het dan een formele klacht met onze ondersteuning via onze Klachtenmodule.

Krijg je geen antwoord van het bedrijf of heb je vragen over je rechten, neem dan telefonisch contact op met onze Juridische Adviesdienst, van maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (vrijdag tot 16 uur).

Bel onze juridische experts