Getuigenis

Marcels auto viel meteen na het tanken stil: dankzij Testaankoop kreeg hij zijn tankbeurt terugbetaald

05 juli 2023
tankstation

Meteen nadat hij had getankt, kreeg Marcel panne en wou zijn auto niet meer starten. De herstellingskosten werden vergoed, maar de benzine - die de boosdoener was - niet. Dankzij Testaankoop kreeg hij zijn tankbeurt toch volledig terugbetaald.

Motorpanne na het tanken

In maart 2022 ging Marcel Simonet tanken bij Total Express in Assesse. Op enkele kilometers van het tankstation viel zijn auto echter stil. Omdat hij hem niet meer aan de praat kreeg, belde hij naar het nummer dat vermeld stond bij de pomp om de situatie

Herstelling vergoed, maar tankbeurt niet

De twee partijen waren het snel eens over de stappen die Marcel moest zetten om een schadevergoeding te krijgen. Behalve € 82 voor de tankbeurt had hij ook € 270,34 moeten neertellen voor de herstelling van de bougies.

Op 13 april ontving hij een brief. Daarin was er sprake van een tussenkomst in de herstellingskosten, maar niet in de brandstof, die nochtans de oorzaak was van de panne. Na verschillende communicaties met Axa liet de verzekeraar op 11 juli weten dat hij de tankbeurt om contractuele redenen niet kon terugbetalen.

Testaankoop verkrijgt toch een terugbetaling

Marcel wou het daar niet bij laten en nam dus contact op met ons. Naar aanleiding daarvan dienden we eind september een eerste verzoek in bij de Tourneur-groep. Aangezien de verzekeraar van het bedrijf enkel de herstelling wou vergoeden, vroegen we de leverancier om rechtstreeks tussen te komen in de brandstofkosten. Na een tweede herinnering beloofde de Tourneur-groep in maart 2023 dat ze contact zou opnemen met Marcel om de terugbetaling van zijn tankbeurt te regelen.

Begin april kwam er eindelijk goed nieuws. "Hierbij wil ik jullie laten weten dat we onze tankbeurt van 16 maart 2022 terugbetaald hebben gekregen. Daarmee is de zaak nu gesloten. Bedankt voor jullie tussenkomst," stuurde Marcel ons.

Heb je ook een geschil met een bedrijf en wil je graag onze hulp?

Heb je zelf een probleem, bel dan onze juridische dienst. Zij zullen je helpen om je rechten te doen gelden en een terugbetaling te bekomen. Onze advocaten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 - 13u tot 17u (vrijdag tot 16u).

Bel onze advocaten

Je kunt ook een klacht indienen via de online klachtenbox van Testaankoop