Getuigenis

Dankzij Testaankoop kreeg Nathalie fitnessactie terugbetaald: "€ 96 is nogal duur voor vier bekers water"

07 juli 2023
getuigenis jims fitness

Een zogenaamd "gratis" VIP-formule in de fitness kostte Nathalie in een jaar tijd zowat € 100. Dankzij de tussenkomst van Testaankoop kreeg ze dit supplement, waarmee ze nooit had ingestemd, uiteindelijk terugbetaald.

Een abonnement bij Jims Fitness met tijdelijk gratis actie

In april 2022 nam Nathalie de Wulf een abonnement bij Jims Fitness in Brugge. Nadat ze had overlegd met de medewerker van de fitnesszaal, besloot ze een jaarabonnement te nemen voor € 22,99 per maand. "Hij liet me ook weten dat er op dat moment een promotie liep waarbij ik genoot van een tijdelijk gratis VIP-actie", vertelt Nathalie. Ze nam het aanbod aan, maar liet ook duidelijk weten dat ze tijdens de looptijd van haar contract niets extra wilde betalen boven op haar abonnement van € 22,99 per maand.

Beide partijen gingen daarmee akkoord en tekenden het contract voor een jaarabonnement. 

...gratis bleek tóch betalend

De tijd verstreek en een jaar lang ging Nathalie af en toe sporten. Toen ze vervolgens haar abonnement wilde opzeggen, viel haar op dat Jims Fitness haar de voorbije 12 maanden € 30,99 had aangerekend in plaats van € 22,99. Haar abonnement kostte dus € 96 meer dan afgesproken. 

Nathalie besloot naar de fitnesszaal te gaan om dit voor te leggen aan de clubmanager. Die gaf toe dat het vreemd was, aangezien het contract duidelijk een abonnement van € 22,99 per maand vermeldde. "De manager vermoedde dat het om een verkeerde registratie van haar collega ging en dat die vermoedelijk de VIP-actie was vergeten af te sluiten na de eerste 4 gratis weken", vertelt onze abonnee.

Onverwachte kosten door verkeerde registratie

Daarna ging het de verkeerde kant op. Een week later kreeg Nathalie te horen dat het weliswaar om een tijdelijk gratis aanbod ging, maar dat ze uitdrukkelijk had moeten aangeven dat ze niet wilde betalen voor de extra VIP-formule. Nochtans had ze dit heel duidelijk aangegeven bij de ondertekening van het contract.

"Daarnaast gaf Jims aan dat ik van hun smaakwater had gedronken, wat enkel voor VIP-klanten is bedoeld. Ik had daar inderdaad tijdens vier fitnessbezoeken van gedronken, maar op de machine stond nergens aangeduid dat dit enkel voor VIP-klanten was. De medewerker had mij daar bij de inschrijving ook helemaal niet over geïnformeerd. € 96 is nogal duur voor 4 bekers water met een verlept smaakje..."

Terugbetaling na tussenkomst van Testaankoop

Omdat ze geen reactie meer kreeg van Jims en zich bedrogen voelde, richtte Nathalie zich tot Testaankoop. Dankzij de tussenkomst van onze collega’s kreeg ze de € 96 uiteindelijk toch terugbetaald.