Getuigenis

Franchise die er niet meer moest zijn

02 mei 2019
Franchise autoverzekering Mijnheer Quittre

Onze abonnee verwachtte geen franchise meer voor zijn autoverzekering na een ongeval. Maar blijkbaar moest hij daarvoor eerst uitdrukkelijk vragen om de franchise te laten schrappen. Alleen was de verzekeraar vergeten dat te melden. Dankzij onze tussenkomst ging laatstgenoemde akkoord om de franchise toch te laten vallen.

Dominique Quittre uit Jambes heeft een autoverzekering bij Ethias. In 2011 had hij een aantal schadegevallen waar hij telkens schuld aan had. Daarom had de maatschappij hem indertijd laten weten dat ze in de toekomst voor elk schadegeval in fout een franchise van € 800 zou opleggen. Toen hij daarover opbelde, zei men hem dat die franchise na twee jaar automatisch zou wegvallen als hij tegen dan geen nieuw schadegeval had veroorzaakt. 

In december 2016 is Dominique weer aansprakelijk voor een schadegeval. Tot zijn grote verbazing past Ethias opnieuw een franchise toe van € 800. Hij is nochtans al vijf jaar ongevalvrij sinds de franchise werd ingesteld. Hij protesteert bij Ethias. Men legt uit dat hij na twee jaar zelf het initiatief had moeten nemen om de franchise te laten schrappen; anders dan wat men hem in 2012 had gezegd, is er dus geen sprake van een automatische schrapping. Dominique roept onze hulp in.

Wij zijn tussengekomen

Wij bepleiten de zaak bij de verzekeraar. Aangezien iemand die bij Ethias werkte, Dominique in 2012 verkeerde info heeft gegeven en niemand heeft uitgelegd dat hij wel degelijk zelf iets moet doen als hij wil dat de franchise van € 800 ophoudt te bestaan, vragen wij om de franchise te schrappen voor hem.

De verzekeraar blijft erbij dat de franchise niet automatisch stopt na twee jaar en dat het aan de verzekeringsnemer is om ze te laten schrappen. Maar bij wijze van commerciële geste aanvaardt hij om de bestraffing met € 800 voor het schadegeval in kwestie te laten vallen.

Een probleem? Wij kunnen je helpen

Heb je ook een probleem? Aarzel niet om gebruik te maken van onze klachtenbox om je klacht via Test Aankoop te versturen. Hierdoor oefen je extra druk uit op het bedrijf en help je anderen in gelijkaardige situaties.

Naar de klachtenbox