Getuigenis

Factureringsprobleem met Orange: dankzij Testaankoop werd € 200 teruggevorderd

05 september 2023
foute facturatie Orange

Lees meer over de tegenslag van Wesley de Corte, die onjuiste facturen van Orange kreeg nadat hij zijn decoder had teruggestuurd. Wat moet je doen bij een onjuiste factuur van je telecomprovider? Lees ons advies en hoe Testaankoop je kan helpen.

Section

Onterechte facturatie door Orange aan de consument

Wesley de Corte had zijn tv-decoder teruggestuurd naar Orange, maar ontdekte tot zijn verbazing dat er € 200 van zijn bankrekening was afgeschreven.

Volgens Orange hadden ze de decoder niet ontvangen, waardoor ze extra kosten hadden gefactureerd. Gelukkig had ons lid bewijs dat hij de decoder wel degelijk had geretourneerd. Hij stuurde dit naar Orange, maar er kwam nog steeds geen reactie van de telecomprovider.

Testaankoop komt tussen en lost het probleem op

Geconfronteerd met deze situatie zocht Wesley de hulp van Testaankoop om dit geschil te beslechten. Het dossier werd snel aangepakt: we namen contact op met Orange en overhandigden alle bewijsmateriaal waaruit de teruggave van de decoder bleek.

Orange erkent zijn fout en annuleert de onjuiste facturen

Dankzij onze tussenkomst en het solide bewijsmateriaal heeft Orange eindelijk zijn fout erkend en de initiële kosten van € 200 met een creditnota geannuleerd. De operator schrapt ook de 30,74 euro aan kosten van de incassoprocedure die hij via het bedrijf Contentia had opgestart.

“Ik ben opgelucht door deze snelle en bevredigende oplossing”, zei Wesley de Corte.

Ons advies bij een onjuiste telecomfactuur

We ontvangen regelmatig klachten over onjuiste facturen van verschillende telecomproviders. Merk je dus dat je factuur afwijkt van wat je maandelijks betaalt (voor niet-gevraagde diensten of abnormale kosten), betwist dan de factuur altijd bij je provider.

Wij raden je aan om je factuur zoals gewoonlijk te betalen, maar de kosten die je betwist in mindering te brengen. Zo kan je operator nooit beweren dat je je facturen niet wou betalen.

Heb je factureringsproblemen met een telecomoperator?

Bevind je jou in een vergelijkbare situatie? Neem dan zeker contact op met Testaankoop voor een terugbetaling of compensatie. Reageert een bedrijf niet op jouw klacht? Stuur dan een formele klacht via onze Klachtenmodule.

Bel onze juridische dienst. Onze juristen zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur (tot vrijdag 16.00 uur).

BEL ONZE JURIDISCHE EXPERTS