Getuigenis

Problemen na aankoop van elektrische step

25 juli 2023
Elektrische step AVA fietsen terugbetaald

Toen ons lid een elektrische step kocht voor € 699 bij de Ava fietsenwinkel in Halle had hij nooit kunnen vermoeden welke problemen zouden volgen. Amper een maand na de aankoop begon de step elektrische problemen te vertonen, waarbij hij willekeurig aan- en uitging.

Moeilijkheden om step te laten repareren

Ons lid Daniel Stevens uit Tubize koopt in september een elektrische step bij Ava Fietsen in Halle. Nauwelijks een maand na de aankoop begint de step elektrische gebreken te vertonen, waardoor onze abonnee om een reparatie vraagt.

Helaas verloopt zijn ervaring met de fietsenwinkel niet zo vlot als hij had gehoopt. Hij moet lang wachten op een reactie en het personeel vraagt hem om de step achter te laten voor een controle, inclusief de aankoopfactuur. Gelukkig maakt ons lid een foto van zijn factuur voordat hij deze aan de winkel geeft.

Conflict met fietsenwinkel Ava Fietsen

Na enige tijd neemt de fietsenwinkel eindelijk contact op met ons lid om hem te vertellen dat de step defect is door verkeerd gebruik van zijn kant. Onze abonnee gaat niet akkoord met die bewering omdat hij ervan overtuigd is dat hij de step op geen enkele manier verkeerd heeft gebruikt.

Geconfronteerd met deze situatie, vraagt hij om de noodzakelijke reparaties uit te voeren en later een overeenkomst te sluiten over de kosten. Zijn voorstel wordt afgewezen door de fietsenwinkel en de situatie blijft dus zonder concrete oplossing.

Dubieus voorstel en oproep om hulp

Uiteindelijk stelt Ava Fietsen voor om de step te vervangen, maar dit voorstel gaat gepaard met een twijfelachtig contract. Ons lid wint vervolgens ons advies in en vraagt hulp aan onze juridische dienst om zijn rechten te laten gelden en een eerlijke oplossing te krijgen.

Interventie van onze juridische diensten

Onze juridische diensten nemen de zaak van Daniel Stevens over en contacteren Ava Fietsen om de zaak van ons lid te verdedigen. We stellen dat de elektrische step sinds het begin gebreken vertoont en dat onze abonnee dus recht heeft op de volledige terugbetaling van het model.

Daniel Stevens: elektrische step terugbetaald dankzij Testaankoop 

Overwinning voor Daniel Stevens

Dankzij de tussenkomst van onze juridische dienst erkent Ava Fietsen uiteindelijk dat de elektrische step wel degelijk gebreken vertoont. De fietsenwinkel stemt bijgevolg in met de volledige terugbetaling van € 699, het totale aankoopbedrag van de elektrische step.

Als je je in een vergelijkbare situatie bevindt, neem dan contact op met Testaankoop om je rechten te laten gelden. Als een bedrijf niet reageert op jouw vraag, stuur een officiële klacht met onze steun via onze Klachtenbox.

Als je vragen hebt over jouw rechten, bel dan onze juridische dienst. Onze juristen zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 uur tot 12.30 u. en van 13 uur tot 17 uur (tot 16 uur op vrijdag).

Bel onze juridische experts

Op zoek naar een nieuwe elektrische step?

De beste elektrische steps vind je via onze vergelijker!

25 Slechte
kwaliteit
vanaf  274,69
44 Slechte
kwaliteit
vanaf  379,41
66 Goede
kwaliteit
vanaf  399,00