Antwoord van expert

Meld verborgen gebreken zo snel mogelijk aan de aannemer

02 september 2019
verborgen gebreken aannemer mevrouw Lux

Wanneer er problemen opduiken geruime tijd nadat een vakman werkzaamheden in je huis is komen uitvoeren, moet je dat niet over je kant laten gaan. Maar laat er zeker geen gras over groeien om dat te melden.

Mevrouw Lux uit Metzert: “Wij lieten in 2010 onze zolder isoleren. Maar toen we onlangs de dakgoot van ons huis lieten vervangen, stelde die vakman vast dat de isolatie heel slecht was uitgevoerd. Totaal ondoeltreffend, met bovendien een risico op vochtproblemen. Kunnen wij nog iets ondernemen tegen de eerste aannemer?”

Het antwoord van onze expert 

Stuur de aannemer zo snel mogelijk een aangetekende brief waarin je wijst op de gebrekkige uitvoering van de isolatiewerken die hij in 2010 aan je zolder heeft verricht. Vermeld er vooral bij hoe het komt dat je die gebreken nu pas hebt vastgesteld. Want verborgen gebreken moeten in de regel worden gemeld binnen een redelijke termijn nadat ze aan het licht zijn gekomen. Eis dat de aannemer langskomt om zich van de toestand te vergewissen en om de gebreken onverwijld te herstellen.

Een dergelijk geschil kan lang aanslepen. Het zou goed zijn als je een document kunt voorleggen waarin een andere vakman, bv. een dakwerker, de problemen bevestigt. Anders vraag je het best een advocaat om een expert aan te stellen.

Een probleem? Wij kunnen je helpen

Heb je ook een probleem? Aarzel niet om gebruik te maken van onze klachtenbox om je klacht via Test Aankoop te versturen. Hierdoor oefen je extra druk uit op het bedrijf en help je anderen in gelijkaardige situaties.

Naar de klachtenbox