laatst gewijzigd op: 08/08/2020

Approved by Tomorrow

De gezondheidscrisis heeft tal van gevolgen (op korte en lange termijn) voor onze samenleving en onze consumptiepatronen. De afgelopen weken werden er maatregelen genomen die de consument op een of andere manier raken. Test Aankoop verbindt zich er dus toe om de maatregelen te volgen die in deze bijzondere periode reeds zijn genomen en blijft waken over de consumentenrechten terwijl de consument de beste alternatieven krijgt voorgesteld aan de hand van het label Approved by Tomorrow.

Approved by Tomorrow is een reflectiebeweging die moet bijdragen tot een rechtvaardige transitie naar een duurzame toekomst.  Kiezen tussen consument zijn of duurzaam zijn? Nee, bedankt!

Maar om jouw ideeën beter te kunnen verdedigen, hebben wij je input nodig.  Meteen de reden waarom wij je, de hele zomer lang, uitnodigen tussen te komen, mee oplossingen te co-creëren en je mening over de 10 volgende thema’s:

1.    Lokaal consumeren 

2.    Duurzamer reizen 

3.    E-commerce 

4.    Economie, koopkracht en fiscaliteit 

5.    Energie

6.    Gezondheidszorg 

7.    Mobiliteit 

8.    Digitalisering 

9.    Sparen 

10. Belasting op koolstof 

Deel je mening hieronder of onder de specifieke post.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :
U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
08/08/2020

Ik kan met de mondmaskers niet ademen, ze geven ons allemaal zuurstof te kort met de gevolgen natuurlijk en dit willen we niet, daarom blijven we liever thuis (hier geen angst van de virus).
De vaccin zal maar bijwerkingen meebrengen. Mensen, er is toch al de griepvaccin op de markt, heeft dat aan iemand geholpen? Toen mijn man deze op zijn werk elk jaar kreeg, had hij elk jaar griep met zeer zware symptomen. Hij heeft deze 1 jaar gemist, dus niet gedaan, en krijgt geen griep meer, en dit al meerdere jaren lang.
We moeten meer over het versterken van ons immuunsysteem denken dan aan de nieuwe vaccins...

U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
29/07/2020

Om de 20 à 30 jaar moet het Wetboek van Inkomstenbelastingen worden herschreven (1965 - 1992 - ????). De koterijen moeten eruit. In algemene zin denk ik dat ook de tarieven omlaag moeten. Voor de laagste inkomens om de consumptie aan te zwengelen. Maar ook de hoogste
tarieven zijn niet direct motiverend voor mensen die initiatief willen nemen. Ook de immobiliën zijn aan een nieuw systeem toe : onroerende voorheffing is niet langer een voorheffing maar een belasting ! OV + belasten in de personenbelasting : quid non dubio in fiscum etc...? De hervorming kan ook gekoppeld worden aan het klimaat : quid bedrijfswagens ?
De belastingverminderingen op vervangingsinkomens mogen worden afgeschaft en toegevoegd worden aan de pot voor ALLE lagere inkomens. Hoge pensioenen bv hebben die vermindering niet nodig. Quid ook al die verminderingen voor multinationals. Leg meer de focus op onze KMO. Een ganse boterham dus maar zo'n hervorming kan drie à vier jaar duren vooraleer ze door het parlement geraakt (hervorming 1992 werd opgestart in 1989).

U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
18/07/2020

Ik heb in december verleden jaar met black vrijdag een vlucht geboekt voor 22 september bij Tui, de heenvlucht is veranderd van middag naar morgen't vlucht. Benieuwt wat het gaat worden.

U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
15/07/2020

Ik stap enkel nog op een vliegtuig indien het dragen van een mondmasker niet meer hoeft én er een WERKEND vaccin is !

U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
16/07/2020
, Gereageerd:

dan vrees ik dat je niet veel zal vliegen wat dat mondmasker betreft, een vaccin da's afwachten he.

U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
15/07/2020

We zullen ons maar veilig voelen als er een vaccin geproduceerd wordt.
En dan is het nog af te wachten of we 100% immuun zijn.