laatst gewijzigd op: 02/09/2020

Welke besparingen eerst? (Approved by Tomorrow)

Test Aankoop pleit al geruime tijd voor voordelige en niet-discriminerende fiscale maatregelen, die voor alle financiële producten gelden. Hierdoor kunnen slapende miljarden (bijna 300 miljard) op spaarrekeningen worden gemobiliseerd en kan een meer offensieve, duurzame en met de reële economie samenhangende investering worden gedaan. 

In het kader van Approved by Tomorrow , vragen wij jouw mening! 

Je mening telt: Zijn duurzaamheid en ethiek essentiële criteria bij het kiezen van een belegging? 

Ben je bereid om (een deel van) je spaarrekening en de zekerheid die deze biedt op te geven voor andere, potentieel risicovollere (maar meer rendabele) beleggingen? Als je al hebt geïnvesteerd in beleggingen, telden duurzaamheid en ethiek dan mee? 

En als je de mogelijkheid had om de lokale economie te ondersteunen (bijvoorbeeld via je spaargeld, of via een lening), welk rendement zou je dan verwachten en welk garantieniveau zou je nodig hebben (volledige kapitaalgarantie of gedeeltelijke garantie)? Zou je bereid zijn om het fiscale voordeel op spaarrekeningen op te geven voor een fiscaal voordeel voor duurzame beleggingen (bijvoorbeeld duurzame beleggingsfondsen)? 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/09/2020

Er zijn beleggingen (noem het verzekeringsproducten TAK21) die niet risicovol zijn, maar waarbij je toch een kleine opbrengst hebt (van rond de 1% bruto). Instapkosten en premietaks afgehouden moet je toch een minimumtijd (>5j) beleggen vooraleer het interessant wordt.
Beurs is ook een (gevaarlijke) optie. Zie de beurs als een vijver waar iedereen in vist. Je moet aas gooien (=geld inzetten) om een vis te kunnen vangen (= winst op een product) maar je buur kan evengoed een vis vangen met jouw aas. Hij loopt dan weg met (een deel) van je inzet.
Hieronder enkele gouden tips:
* Banken, verzekeringen en beurzen zijn GEEN vzw's, onthou dat goed.
* Als je (te) veel geld hebt, dan heb ik maar 1 raad : werk minder, anders wordt je slaaf van je geld.
* Koop ook fysisch goud of andere waardevolle zaken (=diversifieer), want er is al zodanig veel geld bijgedrukt dat we een hyperinflatie of zelfs een 'reset' naderen.
* Men spreekt niet voor niets van 'spelen' op de beurs. Het is een heel gevaarlijk 'spel' waarbij niet alleen vraag & aanbod de prijs bepalen van een product.
Succes...

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/09/2020

Ik heb al eens (trachtten) in te schrijven voor een duurzame belegging. Het ging over zonnepanelen voor het zwembad van ...... Het was een klein risico maar een grote opbrengst verzekerd en een groene belegging. ik voldeed aan alle voorwaarden. Maar dan bleek het voor mij niet weggelegd. Ik had het vernomen via een vriend. Blijkbaar zijn deze beleggingen voor een ander publiek dan Jan met de pet. Wij komen altijd tweedes. Zo is dat en niet anders...

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/09/2020

een rendement van 1 procent is voldoende voor mij