Nieuws

Hoe slim is een tandenborstel, scheerapparaat of strijkijzer met AI?

07 maart 2023

Artificiële intelligentie is hot. Helpt het ook als je moet strijken, je moet scheren of je tanden moet poetsen? Onze expert deed de test.

Steeds meer toestellen en toepassingen met artificiële intelligentie

Artificiële intelligentie (AI) neemt een steeds grotere plek in in ons leven. Er is niet alleen de chatrobot ChatGPT die de manier waarop we informatie verzamelen heeft ondersteboven gegooid. AI is aanwezig in steeds meer toestellen en toepassingen, die op het moment dat ze actief zijn gegevens verzamelen en op basis daarvan hun werking bijsturen, zichzelf slimmer maken als het ware. Onze technologie-expert Maarten De Backer testte dit bij een strijkijzer, een elektrische tandenborstel en een scheerapparaat.

Philips Shaver series 9000: slim scheerapparaat?

Deze Philips Shaver zou beter scheren met behulp van de SkinIQ-technologie, doordat het toestel zich aanpast aan jouw huid- en baardtype. Een kleine sensor tussen de drie scheerbladen zou 500 keer per seconde je gezicht “lezen” en zo het vermogen van het apparaat aanpassen aan de haardichtheid. Zo is er minder kans op een geïrriteerde huid, zegt Philips.

Weinig verschil

Maar na een maand testen is Maarten niet helemaal overtuigd van de toegevoegde waarde van de artificiële intelligentie. “Het toestel scheert vlot, dat is zeker een feit”, geeft hij aan, “maar of het toestel zich heeft aangepast in de loop van de verschillende scheerbeurten, dat is heel moeilijk te zeggen. Ik voel alleszins weinig verschil. Van huidirritatie is er ook niet echt sprake, maar ook hier is het moeilijk om te concluderen in hoeverre de AI daar voor iets tussen zit.”

Sensoren en lichtring voor ideale druk

Toch biedt het slimme scheerapparaat wel degelijk een meerwaarde. “Het toestel helpt je om bij het scheren de juiste druk op je huid te zetten. Sensoren meten dit en een lichtring op het toestel geeft aan of je te zacht of te hard drukt. Dat is best wel handig”, vertelt onze expert.

Een lichtring op het toestel geeft aan of je te zacht of te hard drukt bij het scheren.

“En ten slotte meet het toestel of je wel voldoende cirkelbewegingen maakt terwijl je scheert, omdat het scheerresultaat dan gladder zou zijn.” Vervolgens krijg je op je smartphone feedback over je scheerbeurt en advies om het resultaat nog te verbeteren. “Al zal niet iedereen de neiging hebben om na elke scheerbeurt z’n smartphone te checken.”

Met een prijs van € 247,99 betaal je voor de Philips Shaver series 9000 beduidend meer dan voor een gemiddeld scheerapparaat.

Oral-B Genius: geniale elektrische tandenborstel?

Een tweede toestel met artificiële intelligentie dat onze expert heeft getest is de elektrische tandenborstel Oral-B Genius. Die werkt – uiteraard – ook met een app.

Van grijs naar wit

“Zodra je je tanden begint de poetsen is in die app te zien in welke zone je poetst”, vertelt Maarten. “Naarmate je langer in eenzelfde zone blijft poetsen, gaan de tanden in de app geleidelijk van een grijze kleur naar uiteindelijk fonkelend wit, en dan weet je dat je naar een volgende zone kan.” Maar onze expert is niet helemaal overtuigd. “Je moet wel heel lang in dezelfde zone poetsen om te mogen “overgaan””, vindt hij.

Niet zo perfect

Een probleem is dat de app niet heel precies is. “Ze monitort niet hoe goed je je tanden eigenlijk poetst”, zegt onze expert “Als je bv. alleen de voorkant poetst en niet de boven- of onderkant, krijg je nog altijd een “perfecte poetsscore”. Of hoe je niet per se op artificiële intelligentie moet vertrouwen om een goed resultaat te bereiken. Maar met of zonder AI, de Oral-B Genius blijft een prima tandenborstel tegen een aanvaardbare prijs (€ 98,99).

Nieuwe versie “iO-serie” vult lacunes

Sinds onze test bracht Oral-B een nieuwe tandenborstel met artificiële intelligentie op de markt, de zogenaamde iO-serie. Die presteert op een aantal vlakken beter dan de vorige versie. Zo zou je via “3D tand tracking” wel moeten kunnen controleren hoe je de voor-, boven- en achterkant van je tanden poetst.

Op zoek naar een elektrische tandenborstel?

Ben je op zoek naar een elektrische tandenborstel? In onze vergelijker kun je heel wat modellen vergelijken en kun je zoeken naar het model dat het best bij jou en je budget past.

Naar de vergelijker elektrische tandenborstels

Philips PerfectCare 9000: strijken met perfecte stoom?

Een strijkijzer met artificiële intelligentie, wat houdt dat in? Philips claimt dat de PerfectCare 9000 kan detecteren welk soort stof je strijkt en de hoeveelheid stoom en de temperatuur daar op afstemt. Het verdict? “Het lijkt goed te werken”, zegt Maarten De Backer. “Beweeg ik met het toestel over een wollige trui, dan is de stoomhoeveelheid beperkt. Bij een stugge jeans kreeg ik dan weer veel meer stoom om de kreuken er uit te strijken. Ik hoef daarvoor niet zelf op de stoomhendel te drukken, alles gaat automatisch.”

Stevig prijskaartje

Om slim te strijken moet je wel een flinke duit neertellen. De Philips PerfectCare 9000 kost € 699,99 en is daarmee twee tot drie keer zo duur als een goede stoomcentrale.

Welk strijkijzer scoort het best?

Wil je weten welk strijkijzer het best scoorde in onze test? Vergelijk dan hier alle resultaten en kijk welk model het best bij jou past.

Naar de vergelijker strijkijzers

Steeds meer artificiële intelligentie rondom ons

Artificiële intelligentie was al langer aan een opmars bezig. Intussen is het aanwezig in heel wat toepassingen die we geregeld of quasi dagelijks gebruiken.

Wasmachine en robotstofzuiger met AI

Meer en meer huishoudtoestellen werken met artificiële intelligentie. De wasmachine LG TurboWash 360 kreeg al bij de productie 20 000 waservaringen in het geheugen, waardoor het kan inschatten wat de optimale wasbewegingen zijn voor de lading die jij er in steekt. Robotstofzuigers nemen dan weer heel wat informatie op via een camera of sensoren waarmee ze de ideale route kunnen uitstippelen, zoals aanwezigheid van stoelen, tafels of andere hindernissen en de vorm van de kamer.

Smartphones en home assistant

Ook een smartphone kan met AI werken. Het toestel kan dan bijvoorbeeld controleren of het de rechtmatige eigenaar is die wil inloggen door het gezicht te scannen en te vergelijken met info die het heeft opgeslagen.

En ook een home assistant is meer en meer ingeburgerd. Siri, Alexa en Google Assistant slaan informatie op uit tal van bronnen en kunnen op basis daarvan steeds bijleren over hun gebruiker.

Mobiliteit en gezondheid

Ook onderweg maken we gebruik van artificiële intelligentie. Zo maakt de app Waze gebruik van machine learning, waarbij op basis van de reisgegevens van duizenden gebruikers voortdurend wordt geleerd wat de snelste route is. Ook zelfrijdende personenauto’s zouden op termijn gebruik maken van AI om zelf de situatie op de weg te kunnen inschatten en beslissingen te nemen.

Ook in ziekenhuizen zijn er al heel wat toepassingen met AI. Zo kan een hersenscan worden gecontroleerd op afwijkingen in vergelijking met andere scans of kan een diagnose worden gesteld op basis van de gegevens uit duizenden andere gelijkaardige dossiers, op basis van correlaties en patronen.

AI Act voor veilige omgang met artificiële intelligentie

Ondanks de voordelen die aan AI zijn verbonden, zijn er ook mogelijke nadelen op het vlak van ethiek, privacy en veiligheid. Denk maar aan de gezichtsherkenning in de openbare ruimte, gevoelige toepassingen van AI zoals het geautomatiseerd toekennen van bv. leningen en oneigenlijk gebruik van een tool als ChatGPT om bv. malware te ontwikkelen.

Daarom maakt de Europese Unie op dit ogenblik werk van de zogenaamde AI Act. Die moet consumenten beschermen tegen ontsporende AI. Aan het huidige voorstel is er nog heel wat sleutelwerk. De bedoeling is dat er tegen het einde van dit jaar een compromistekst is. Tegen 2025 pas zou de nieuwe wetgeving officieel in werking treden.