Nieuws

Op vakantie met camper of caravan: een aangepaste gps kan nuttig zijn

22 juni 2020

Op vakantie gaan met het vliegtuig is deze zomer niet evident door de coronacrisis. Reizen met een camper is mogelijk de ideale oplossing om veilig en comfortabel andere oorden op te zoeken. Een camper-gps kan dan goed van pas komen. Ze zijn afgestemd op grote voertuigen, maar omdat ze groter zijn en meer functies tellen, zijn ze ook duurder. Wij hebben acht modellen getest.
Ben je van plan om er met de camper of caravan op uit te trekken, dan moet je rekening houden met de grootte en het gewicht van je voertuig of aanhanger om je reisroute te bepalen. Het zou in elk geval jammer zijn als je op je weg plots een te smal straatje door moet of niet onder een te lage brug kunt.
 
Om onaangename verrassingen te vermijden, heb je weinig aan gps-apps of een ingebouwd gps-toestel in je auto. Je vindt daar zelden aangepaste info voor campers. De meeste zijn enkel gericht op wagens, zonder andere aandachtspunten. 
 
Het is dan ook interessant om een gps te kopen die specifieke reisinformatie voor campers of caravans verschaft. Het zijn over het algemeen grotere toestellen, duurder ook en ze beschikken over extra functies. 
 

Niet allemaal hun prijs waard

Navigatiesystemen voor campers zijn specifiek gericht op grote voertuigen. Bij onze laatste test bleek dat ze door de band genomen goed werken. Je kunt ze ook min of meer afstellen volgens de kenmerken van je eigen voertuig.

De gps-toestellen voor campers geven ook informatie over de best bereikbare stopplaatsen voor campers en caravans waar je even kunt pauzeren. Daar staat tegenover dat in de database de meest bezochte campings als eerste worden aangeraden waardoor je riskeert om minder drukke, maar daarom niet minder charmante plekjes mis te lopen. 
 

Bovenop aangepaste informatie

Bovenop de aangepaste informatie die specifiek op campers en caravans is gericht, bieden de gps-toestellen ook degelijke kwaliteit op het vlak van prestaties en basisfuncties : schermgrootte, schermhelderheid, navigatie en getoonde gegevens, verkeersinformatie, berekenings- en herberekeningssnelheid van je route, duidelijkheid van de gesproken instructies enz.
 
Helaas bleek tijdens onze test wel dat ondanks de hoge prijzen die worden aangerekend, sommige gps-toestellen zeker een kaartupdate kunnen gebruiken.
 
We kunnen dus niet genoeg benadrukken dat je beter de verschillende toestellen grondig vergelijkt vooraleer je een keuze maakt. Wij hebben alvast acht camper-gps'en aan een grondige analyse onderworpen om jou beter op weg te helpen. Ontdek alle resultaten in onze koopwijzer gps. Vergeet daarbij niet de filter "camper" in te stellen.
 

68 Goede
kwaliteit
Referentieprijs  399,00
71 Goede
kwaliteit
Beste van
de Test
Beste
Koop
Referentieprijs  399,00
71 Goede
kwaliteit
Beste van
de Test
Referentieprijs  549,99