Nieuws

Huawei wil met MateBook stempel drukken op markt 2-in-1 toestellen

22 maart 2016
Matebook Huawei

2-in-1 toestellen die zowel als tablet en als laptop kunnen dienen, worden steeds populairder. Huawei lanceert met de Mate Book een eigen versie die vooral op de zakenwereld mikt. Hij beschikt onder andere over een krachtige processor, vingerafdrukscanner en een licht design.

Bent u op zoek naar een geschikte tablet?

Huawei is best wel trots op zijn MateBook, want ze dopen hem al meteen om tot hun vlaggenschip, zowel omwille van het design als omwille van de technische kwaliteiten. Met een prijskaartje vanaf € 799 is het wel duidelijk een product voor de zakenwereld en minder op particulieren gericht. Met het toetsenbord erbij voor € 149 en de stylus voor € 69 ligt de totaalprijs eigenlijk zelfs boven de  € 1 000. Al is de stylus alleen handig bij grafische toepassingen natuurlijk, anders hebt u hem niet nodig.

Krachtige processor

De MateBook draait onder Windows 10 en beschikt over een Intel Core M3-processor met 4GB  werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. De duurste variant kost € 1 799 en beschikt over een IntelCore M7-processor met 8GB werkgeheugen en 512GB opslagcapaciteit. 

Scherm

Het 12” IPS multi-touch scherm zit in een frame dat slechts een centimeter dun is, wat betekent dat de scherm-tot-body ratio maar liefst 84% bedraagt. Het scherm is bovendien waterdicht en wordt geleverd met een beschermende hoes in leder. De kwaliteit van het scherm is ook goed met een resolutie van 2160x1440 pixels. Aan de zijkant van de tablet bevindt zich trouwens een zeer efficiënte vingerafdrukscanner waarmee u het scherm kunt ontgrendelen. 

Batterij

Volgens Huawei duurt het 2,5 uur om de batterij , een 33,7Wh Lithiumbatterij, volledig op te laden. Daarna kunt u 9 uur werken met de MateBook zonder oplader. Wanneer u geen 2,5 uur tijd hebt, kunt u in 1 uur de batterij toch ook al voor 60% opladen. De tablet beschikt over een USB-C-poort en meegeleverde USB-C-kabel om op te laden.

Toetsenbord en stylus

In combinatie met het toetsenbord kan de MateBook op twee standen staan: 54 en 67 graden.  Volgens Huawei kan het toetsenbord tegen waterspatten en heeft het beter gevormde toetsen dan een standaard toetsenbord voor tablet. De stylus of zogenaamde MatePen biedt 2 048 drukpunten waarmee hij perfect subtiele handelingen kan weergeven. Bovendien kan  hij ook als laserpointer fungeren, wat natuurlijk een voordeel is bij uw presentaties. Wanneer u hem 1 uur oplaadt kunt u er maar liefst een maand mee werken.