Info

Missies van Testaankoop gezond

01 augustus 2019
onze missies

Bij Test Aankoop zijn wij ervan overtuigd dat gezondheid en welzijn de beste investeringen zijn die u ooit in je leven kunt doen. En dat het recht op welzijn essentieel is.

We hebben daarom Testaankoop gezond gelanceerd, voor al wie begaan is met zijn eigen gezondheid en met die van zijn naasten.

Testaankoop gezond is een team van specialisten in voeding en gezondheid (diëtisten, apothekers, artsen, enz.). Deze deskundigen, die economisch en politiek volledig onafhankelijk zijn, handelen op verschillende niveaus om je koopkracht, maar vooral je “kracht van welzijn” te verbeteren.

Hoe?

1. Via grondige analyses

Aan de hand van wetenschappelijke studies en onafhankelijke laboratoriumproeven maken we een grondige analyse van een breed gamma producten en diensten op vlak van gezondheid en voeding. De resultaten van onze tests helpen je te consumeren op een geïnformeerde manier, die uiteraard je portemonnee, maar ook en vooral je gezondheid ten goede komt. Dankzij de inspanningen van het team Testaankoop gezond:

  • vergelijk je gemakkelijker alle soorten producten, zelfs de meest complexe zoals geneesmiddelen
  • zullen de uitleg op de etiketteringen en de lijst met voedingsingrediënten voortaan beter begrijpen, waardoor je foute keuzes zult kunnen vermijden
  • zul je zich niet langer laten vangen door vaak bedrieglijke beloftes van tal van voedingsproducten of cosmetica
  • voeren wij voor je mystery bezoeken uit bij aanbieders van medische diensten of zelfs in ziekenhuizen...

.... en dit is slechts een kleine greep uit alles wat we analyseren om je te helpen een keuze te maken uit een vaak ondoorzichtig aanbod.

2. Door ons gepersonaliseerd advies

Onze gezondheidsspecialisten staan tot je beschikking om je extra advies te geven via ons Centrum Gezondheidsadvies.

3. Via onze institutionele impact

We beïnvloeden de Belgische en Europese instellingen op een positieve manier om het evenwicht te herstellen in de machtsverhoudingen tussen consumenten/patiënten en fabrikanten/leveranciers, met inbegrip van zorgverleners.

Wij streven ernaar om de consument een centrale plaats te geven in het politieke en wetgevende debat. Daarom zijn wij actief betrokken bij tal van werkgroepen binnen verschillende officiële instanties zoals het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen), het FAGG (Federaal Agentschap verantwoordelijk voor de kwaliteit, de veiligheid en de doeltreffendheid van de geneesmiddelen), de FOD Volksgezondheid, enz. Dit rond thema’s zoals:

  • de vermindering van zout, calorieën, slechte vetten of suikers in voorverpakte levensmiddelen
  • het aan de kaak stellen van misleidende informatie over de hoeveelheid fruit, vezels of vitaminen in doordeweekse producten zoals melk, fruitsap of tussendoortjes
  • de toepassing van een voedingsbeleid in scholen
  • de strijd voor werkzame, veilige en betaalbare geneesmiddelen en gezondheidszorg

Onze institutionele impact streeft naar concrete veranderingen, die tot een optimaal gezondheidssysteem en betere voeding voor iedereen moeten leiden.

Met Testaankoop gezond zetten we ons samen in voor het individuele en collectieve welzijn!