Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Info

Missies van Test Gezond

onze missies

Bij Test-Aankoop zijn wij ervan overtuigd dat gezondheid en welzijn de beste investeringen zijn die u ooit in uw leven kunt doen.  En dat het recht op welzijn essentieel is.

We hebben daarom Test Gezond gelanceerd, voor al wie begaan is met zijn eigen gezondheid en met die van zijn naasten.

Test Gezond is een team van specialisten in voeding en gezondheid (diëtisten, apothekers, artsen, enz.). Deze deskundigen, die economisch en politiek volledig onafhankelijk zijn, handelen op verschillende niveaus om uw koopkracht, maar vooral uw “kracht van welzijn” te verbeteren.

Hoe?

1. Via grondige analyses

Aan de hand van wetenschappelijke studies en onafhankelijke laboratoriumproeven maken we een grondige analyse van een breed gamma producten en diensten op vlak van gezondheid en voeding. De resultaten van onze tests helpen u te consumeren op een geïnformeerde manier, die uiteraard uw portemonnee, maar ook en vooral uw gezondheid ten goede komt. Dankzij de inspanningen van het team Test Gezond:

  • vergelijkt u gemakkelijker alle soorten producten, zelfs de meest complexe zoals geneesmiddelen
  • zullen de uitleg op de etiketteringen en de lijst met voedingsingrediënten voortaan beter begrijpen, waardoor u foute keuzes zult kunnen vermijden
  • zult u zich niet langer laten vangen door vaak bedrieglijke beloftes van tal van voedingsproducten of cosmetica
  • voeren wij voor u mystery bezoeken uit bij aanbieders van medische diensten of zelfs in ziekenhuizen...

.... en dit is slechts een kleine greep uit alles wat we analyseren om u te helpen een keuze te maken uit een vaak ondoorzichtig aanbod.

2. Door ons gepersonaliseerd advies

Onze gezondheidsspecialisten staan tot uw beschikking om u extra advies te geven via ons Centrum Gezondheidsadvies.

3. Via onze institutionele impact

We beïnvloeden de Belgische en Europese instellingen op een positieve manier om het evenwicht te herstellen in de machtsverhoudingen tussen consumenten/patiënten en fabrikanten/leveranciers, met inbegrip van zorgverleners.

Wij streven ernaar om de consument een centrale plaats te geven in het politieke en wetgevende debat. Daarom zijn wij actief betrokken bij tal van werkgroepen binnen verschillende officiële instanties zoals het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen), het FAGG (Federaal Agentschap verantwoordelijk voor de kwaliteit, de veiligheid en de doeltreffendheid van de geneesmiddelen), de FOD Volksgezondheid, enz. Dit rond thema’s zoals:

  • de vermindering van zout, calorieën, slechte vetten of suikers in voorverpakte levensmiddelen
  • het aan de kaak stellen van misleidende informatie over de hoeveelheid fruit, vezels of vitaminen in doordeweekse producten zoals melk, fruitsap of tussendoortjes
  • de toepassing van een voedingsbeleid in scholen
  • de strijd voor werkzame, veilige en betaalbare geneesmiddelen en gezondheidszorg

Onze institutionele impact streeft naar concrete veranderingen, die tot een optimaal gezondheidssysteem en betere voeding voor iedereen moeten leiden.

Met Test Gezond zetten we ons samen in voor het individuele en collectieve welzijn!