Ontdek Testaankoop gezond nu 1 maand gratis
Consultatie (in spreekkamer)
jonger dan 10 jaar
met globaal medisch dossier
zonder globaal medisch dossier
Voor 12 medische specialisaties werden specifieke tarieven opgesteld. In alle andere gevallen gelden algemene tarieven. Vindt u de specialist van wie u de tarieven zoekt niet in het lijstje van 12, klik dan op “Andere specialisten”.
Andere specialisten (gynaecoloog, orthopedist, oogarts enz.)
Raadpleging
Herstellende tandzorg (tandvulling, ontzenuwen enz.)
Preventief mondonderzoek
Trekken
Tandvleesaandoeningen (parodontologie)
1° De volgende posttraumatische of postoperatieve aandoeningen: - verstrekkingen orthopedische chirurgie met een waarde van N200 of meer - verstrekkingen neurochirurgie met een waarde van K225 of meer - handletsels met verstrekkingen orthopedie en neurochirurgie met een bepaalde gezamenlijke waarde - mammectomie of tumorectomie met klieruitruiming
2° Patiënten die bepaalde reanimatieprestaties kregen tijdens hun opname in een ziekenhuis.
3° Patiënten die werden opgenomen op een dienst intensieve zorgen of op een dienst voor vroeggeborenen of zwakke pasgeborenen.
4° Ademhalingsinsufficiëntie: bij kinderen jonger dan 16 jaar met een tracheo-, laryngo- of broncho-malacie of recidiverende infecties van de onderste luchtwegen aangetoond door medische beeldvorming.
5° Motorisch deficit en invalidering als gevolg van: - mononeuropathie (vb.: drophand, dropvoet) - motorische of gemengde polyneuropathie - myopathie geïnduceerd door medicatie of contact met toxische stoffen.
6° Bepaalde breuken, luxaties of verstuikingen: - breuk van een wervel, bekken, knieschijf, tibiaplateau, humeruskop, elleboog of intra-articulaire breuken van de ledematen - luxatie van een elleboog, heup, schouder, heup- of schouderprothese - ernstige knieverstuiking met scheuring van de ligamenten
7° Frozen shoulder met bewegingsbeperking.
8° Situaties die een uro-, gynaeco-, colo-, of proctologische revalidatie vereisen - bewezen neuropathie. - sfincterdysfunctie na prostatectomie, adenomectomie, cystectomie met vervangblaas, verwijdering van een deel van het spijverteringskanaal, verzakking van blaas, rectum of baarmoeder na een chirurgische ingreep - functionele aandoeningen bij kinderen tot 16de verjaardag ten gevolge van dyssynergie tussen blaas en sfincter, recidiverende urineweginfecties, postoperatief syndroom van urethrakleppen kleppen, vesicale immaturiteit, encopresis bij het kind.
De 60 zittingen kunnen in dat geval alleen in rekening gebracht worden nadat de 18 zittingen voor een courante aandoeningen werden gefactureerd en nadat is aangetoond dat de situatie is verbeterd.
9° Reflex sympatische dystrofie: algoneurodystrofie, Südeckatrofie, causalgie
10° polytraumatismen traumata met invaliderende functionele gevolgen ter hoogte van twee verschillende ledematen of een lidmaat en de romp. Deze aandoening geeft recht op 120 zittingen (i.p.v. 60) per jaar die tegen normaal tarief terugbetaald worden. Daarna vermindert het terugbetalingstarief met de helft.
** F-lijst B (chronische aandoeningen)
1° Situaties die een gangrevalidatie noodzakelijk maken door rechthebbenden vanaf hun 70ste verjaardag, met persisterende fragiliteit, gekenmerkt door recidiverend vallen of de aanwezigheid van osteoporotische fractuur
2° Psychomotorische ontwikkelingsstoornissen: - bij kinderen jonger dan 16 jaar, na advies en behandelingsvoorstel door welbepaalde geneesheren-specialisten en met een significant zwakke score op een genormeerde gestandaardiseerde test - bij kinderen tot en met 18 maanden met klinisch duidelijke ontwikkelingsstoornissen vastgesteld in een multidisciplinaire equipe met ten minste een specialist in de (neuro)pediatrie.
3° Ademhalingsinsufficiëntie bij patiënten met thuisbeademing of langdurige zuurstoftherapie thuis.
4° Chronische motorische of gemengde polyneuropathie.
5° Chronisch vermoeidheidssyndroom / fibromyalgie: - voor patiënten die lijden aan CVS indien, tijdens of na de tenlasteneming in het revalidatieprogramma de verdere graduele oefentherapie als zinvol wordt beoordeeld door het multidisciplinaire equipe van het referentiecentrum voor C.V.S - voor patiënten die lijden aan fibromyalgie, indien een kinesitherapeutisch oefenprogramma deel uitmaakt van een behandelingsplan zoals opgesteld door de multidisciplinaire equipe van een referentiecentrum voor de tenlasteneming van patiënten met chronische pijn (of in afwachting door multidisciplinaire pijncentra)
5°Chronisch vermoeidheidssyndroom indien tijdens of indien tijdens of na de tenlastenneming in een revalidatieprogramma verdere graduele oefentherapie als zinvol wordt beoordeeld door de multidisciplinaire equipe van het CVS-referentiecentrum. Het behandelingsplan wordt overeengekomen tussen de huisarts en het team.
6° Fibromyalgiesyndroom; de diagnose moet bevestigd zijn door een geneesheer specialist in de reumatologie of in de fysische geneeskunde en de revalidatie op grond van welbepaalde criteria. De evolutie wordt geëvalueerd bij het einde van elk kalenderjaar.
7° Primaire cervicale dystonie de diagnose wordt aangetoond met een verslag door een neuroloog
*** E-lijst (ernstige aandoeningen)
1° Uitgebreide perifere verlamming: monoplegie, syndroom van Guillain Barré
2° Evolutieve aandoeningen van het centrale zenuwstelsel met een uitgebreid motorisch gebrek, zoals multiple sclerose, de ziekte van Parkinson…
3° Uitgebreide motorische sequellen van encefale of medullaire oorsprong: hersenverlamming “Cerebral Palsy”, hemiplegie, spina bifida…
4° Sequellen van zware brandwonden aan de ledematen en/of de hals tijdens de evolutieve fase
5° Agenesie van een lidmaat voor personen jonger dan 18 jaar: totaal functioneel verlies van een lidmaat door amputatie of door posttraumatische sequellen tijdens de evolutieve periode.
6° Spits- en klompvoet bij een kind jonger dan 2 jaar.
7° Gewrichtsdysfunctie ten gevolge van hemofilie of van arthrogrypose, ziekte van Marfan, ziekte van Ehlers Danlos, osteogenesis imperfecta van het type III en IV, evolutieve scoliose met een kromming van tenminste 15° (of hoek van Cobb) bij jongeren jonger dan 18 jaar.
8° Chronische auto-immune inflammatoire polyartritis: rematoïde artritis, spondylartropathie, juveniele chronische artritis, systemische lupus, sclerodermie, Volgens de definities aanvaard door de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie
9° Myopathieën: de progressieve erfelijke musculaire dystrofieën, de myotonia congenita van Thomsen en de auto-immune polymyositis
10° a) Mucoviscidosis of geobjectiveerde primaire bronchiale ciliaire dyskinesie; b) Geobjectiveerde hyperproductieve bronchiëctasieën; c) Irreversibele chronische obstructieve of restrictieve longaandoeningen met maximum expiratoire secondecapaciteit van minder dan of gelijk aan 60%, opgemeten in een tussenperiode van minstens één maand; bij een kind jonger dan zeven jaar kan de irreversibele ademhalingsinsufficiëntie worden vastgesteld op basis van een gemotiveerd verslag van de behandelende arts. d) Recidiverende pulmonaire infecties bij bewezen ernstige immunodepressie e) Broncho-pulmonaire dysplasie met zuurstofafhankelijkheid gedurende méér dan 28 dagen: de met redenen omklede aanvraag van de behandelende kinderarts moet met name het verslag over de opneming in een dienst N omvatten.
11° Lymfoedeem van een lidmaat hetzij post-radiotherapeutisch, hetzij na een radicale klieruitruiming.
12° Congenitaal primair lymfoedeem.