Hypotheeklening: is het interessant om ze te vervangen?

jaar
maanden
%
maanden

(1) Om een idee te hebben van wat momenteel mogelijk is: zie onze Beste Kopen

(2) Dat is de vergoeding die u in principe aan uw huidige kredietverlener verschuldigd bent omdat u vervroegd een einde maakt aan de leningsovereenkomst. Voor recente leningen (grosso modo: gesloten vanaf 1995) gaat het maximaal om 3 maanden intresten.

(3) Als u voor de nieuwe lening bij dezelfde kredietverlener blijft, kunt u hem er misschien van overtuigen om deze kosten te laten vallen. Anders moet u de hypotheek laten opheffen die als waarborg voor de lening op uw woning werd ingeschreven. Reken op zowat
€ 500 voor een hypotheek van € 50 000 en € 600 voor een hypotheek van € 100 000.

(4) Als u voor de nieuwe lening bij dezelfde kredietverlener blijft, kunt u hem er misschien van overtuigen om deze kosten te laten vallen. Anders hebt u een nieuwe hypothecaire inschrijving via de notaris nodig. Hierbij een rekenmodule die u een idee kan geven van de kosten. Reken op zowat € 2 200 voor een hypotheek van € 50 000 en € 3 000 voor een hypotheek van € 100 000.

(5) De nieuwe kredietverlener zal dikwijls administratieve kosten aanrekenen om voor u een leningsdossier te openen. Die kosten draaien vaak rond zowat € 200 tot € 500, al naargelang de kredietverlener en soms het leningsbedrag. Daarnaast kan de nieuwe kredietverlener, net zoals uw huidige kredietverlener dat heeft gedaan, eerst laten ramen hoeveel uw woning waard is vóór hij de lening toekent. Ook die kosten schommelen vaak tussen € 200 en € 500.