Dossier

Méér belastingvoordeel met een gift dankzij corona

25 november 2020
gift en fiscaal attest

Als je in 2020 een gift doet aan een erkende instelling doet, zul je daar een groter belastingvoordeel aan overhouden dan normaal. De regering wil de vrijgevigheid van de mensen in deze coronatijden extra stimuleren.

Fiscaal attest vereist

Bij een gift van ten minste €40 aan een instelling die door de fiscus wordt erkend, kun je normaliter aanspraak maken op een belastingvermindering van 45%. Je mag dat bedrag in meerdere keren storten, gespreid over het jaar. Eind 2020 werd beslist om dat percentage voor giften gedaan in 2020 uitzonderlijk op te trekken naar 60 %.

Al wat je nodig hebt om het belastingvoordeel te kunnen opstrijken, is een fiscaal attest opgesteld door de instelling in kwestie. Maar dat attest krijg je niet zomaar. Lees daarom onze tips als je niet bedrogen wilt uitkomen met je milde gift.

Ging het om een actie voor het goede doel?

Vroeg je op een feestje om “een envelopje”?

Deed je een onlinegift?

De coronacrisis heeft er de regering toe aangezet om de belastingvermindering voor 2020 ook toe te kennen voor giften in natura van specifiek materiaal.

Zit je nog met vragen?

Je kunt met vragen over giften altijd bellen naar de fiscale experts van onze Adviesdienst op het nummer 02 542 33 97, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (16 uur op vrijdag).

BEL 02 542 33 97

 
User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren