Dossier

Zo zorg je ervoor dat je gift belastingvoordeel oplevert

01 februari 2021
gift en fiscaal attest

Stel, je stort € 40 of méér voor een goed doel, in de overtuiging dat je een deel zult terugkrijgen via je belastingaangifte. Maar dan blijk dat je het vereiste fiscale attest niet krijgt. Wij leggen uit hoe dat kan.

Fiscaal attest vereist

Bij een gift van ten minste € 40 aan een instelling die door de fiscus wordt erkend, kun je normaliter aanspraak maken op een belastingvermindering van 45%. Je mag dat bedrag in meerdere keren storten, gespreid over het jaar.

Al wat je nodig hebt om het belastingvoordeel te kunnen opstrijken, is een fiscaal attest opgesteld door de instelling in kwestie. Maar dat attest krijg je niet zomaar. Lees daarom onze tips als je niet bedrogen wilt uitkomen met je milde gift.

Ging het om een actie voor het goede doel?

Vroeg je op een feestje om “een envelopje”?

Deed je een onlinegift?

Zit je nog met vragen?

Je kunt met vragen over giften altijd bellen naar de fiscale experts van onze Adviesdienst op het nummer 02 542 33 97, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (16 uur op vrijdag).

BEL 02 542 33 97

 
User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/05/2021

ik stortte 850 euro giften maar krijg blijkbaar volgens taxonweb slechts vermindering van 319 euro (ipv de verwachte 510 euro (60%)omdat men blijkbaar rekening houdt met inkomen van mijn echtgenote (een klein pensioen waarop ze geen belasting betaalde) blijkbaar splitst men aftrek over de beide inkomsten, zodat er voor mijn vrouw GEEN AFTREK gebeurt zodat ik een fameus verlies noteer; een onbegrijpelijke situatie!

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/05/2021
, Gereageerd:

Beste Paul, als je vragen hebt bij fiscale aftrek kan je gerust onze financiële experts contacteren op het nummer 02 542 33 97, mvg, ^An