BMW DE0005190003

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
84,17 EUR 22/06/2017 17:35 Frankfurt
0,57 EUR (0,68 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
65,05 90,97  52 weken min max
19,10 % Rendement 1 jaar
4,32 % Dividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Beleggers twijfelen eraan of BMW in staat is om weer met winstgroei aan te knopen 7 dagen geleden - donderdag 15 juni 2017
  Dit wantrouwen is volgens echter overdreven.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  BMW boekte een degelijk eerste kwartaal 2 maanden geleden - vrijdag 21 april 2017
  Bijgevolg bevestigt de groep haar doelstellingen voor 2017.

  De koers weerspiegelt onvoldoende de mooie winstvooruitzichten en het aandeel maakt deel uit van onze selectie voor de samenstelling van een basisportefeuille om uw eerste stappen te zetten op de beurs. KOPEN.

   

  In het 1e kwartaal klommen de verkochte volumes met 5,3% en de omzet met 12 % (tot 23,5 miljard euro). Alle regio's droegen tot de omzetgroei bij, ook Azië (+9%), Europa (+4%) en het Amerikaanse continent (+2%). De winst voor belastingen kwam dan weer uit op 3 miljard euro, een stijging van 27%, wat boven de verwachtingen is. Wel is dit deels het gevolg van uitzonderlijke elementen zoals de herwaardering van het belang van BMW in de specialist in cartografie HERE. Dit is echter ook te danken aan de prestatie van de autotak: de bedrijfswinst klom er met 8% en dit ondanks het feit dat de groep nu meer investeert in onderzoek in het kader van de ontwikkeling van de auto van de toekomst. Gesterkt door dit kwartaalresultaat bevestigt de groep haar doelstellingen voor de rest van het jaar: een lichte stijging van de winst voor belastingen en een bedrijfsmarge van 8 à 10% voor de autodivisie (t.o.v. 8,9% in 2016). We handhaven onze winstramingen op 10,50 EUR voor 2017 en 10,80 EUR voor 2018.

   

  Koers op het moment van de analyse: 84,08 EUR

   

  De Duitse groep BMW is de grootste constructeur ter wereld van luxewagens. De groep commercialiseert behalve BMW ook de merken Mini en Rolls-Royce alsook motoren. China, de VS en Duitsland zijn haar belangrijkste afzetmarkten.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  BMW boekte een uitstekend resultaat 2016. 2 maanden geleden - dinsdag 28 maart 2017
  Het feit dat de groep actief is in een luxesegment, haar uitgebreid gamma en naambekendheid stutten de omzet-groei en de winst.

  Profiteer van de recente koerscorrectie om dit kwaliteitsaandeel te
  KOPEN.

  In 2016 was BMW niet meer het meest verkochte premiummerk wereldwijd. De groep werd onttroond door Mercedes (Daimler), dat de vruchten kon plukken van de uitbreiding van zijn gamma "compacte wagens". BMW kon voor 2016 echter puike resultaten neerzetten. De forse stijging van de verkopen in China (+11%) en Europa (+9%) konden de terugval van de leveringen in de VS meer dan compenseren (-10%). Voor de rest werd de omzet geboost door het succes van de BMW X reeks (SUV's; +22%). De modellen van dit gamma die een combinatie zijn van een 4x4 en een spacewagon, zijn goed voor 1/3 van de groepsomzet. Ook zijn ze duurder dan een berline of een break, wat de winst hoger drijft. Resultaat: BMW boekte voor het 5e jaar op rij een bedrijfsmarge van meer dan 10%. De groep kan bijgevolg een recorddividend uitkeren (3,50 EUR bruto) en in de ontwikkeling en vernieuwing van haar aanbod investeren (o.m. elektrische voertuigen). We handhaven onze winstramingen per aandeel op 10,50 EUR in 2017 en 10,80 EUR in 2018.

  Koers op het moment van de analyse: 83,94 EUR

  De Duitse groep BMW is de grootste constructeur ter wereld van luxewagens. De groep commercialiseert behalve BMW ook de merken Mini en Rolls-Royce alsook motoren. China, de VS en Duitsland zijn haar belangrijkste afzetmarkten.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  BMW: recordresultaat voor 2016 3 maanden geleden - maandag 13 maart 2017
  De groep verhoogt haar dividend met 9% tot 3,50 EUR bruto.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

   

  De groep plant op haar elan verder te gaan en verwacht in 2017 alweer een omzetgroei en een winstmarge voor belastingen van minimum 10% (10,3% in 2016), o.m. dankzij de nieuwe modellen (5 reeks, MINI Countryman…). We blijven erop vertrouwen dat de groep in staat is om een belangrijke rol te spelen in de auto van de toekomst (elektrische, zelfrijdende en slimme auto).

   

  Koers op het moment van de analyse :84,28 EUR

   

  De Duitse groep BMW is de grootste constructeur ter wereld van luxewagens. De groep commercialiseert behalve BMW ook de merken Mini en Rolls-Royce alsook motoren. China, de VS en Duitsland zijn haar belangrijkste afzetmarkten.

   

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Verkoop deze 8 aandelen niet! 5 maanden geleden - vrijdag 6 januari 2017
  Gezien de recente stijging van de beurzen zou u geneigd kunnen zijn bepaalde aandelen te verkopen en uw winst op te strijken. Maar een aandeel met een fikse koersstijging achter de rug is niet noodzakelijk overgewaardeerd en kan over een min of meer mooi stijgingspotentieel blijven beschikken.
  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  En dus nog een plaats in uw portefeuille verdienen. De volgende 8 aandelen gingen onlangs flink hoger, maar toch mag u ze nog in portefeuille houden. Zorg er wel voor dat ze niet meer dan 5 % van de totale waarde van uw portefeuille aan individuele aandelen overschrijden.

  KOPEN

  Axa (verzekeringen) 
  De stijging van de langetermijnrente zal de groepswinsten wat oppeppen, waardoor Axa wellicht zijn groeidoelstellingen zal kunnen bereiken. Bovendien zorgen het plan "Ambitie 2020" en de kostenbesparingen voor een betere visibiliteit op de vooruitzichten. De koers bedraagt 10 maal de verwachte winst per aandeel voor 2017 en blijft over potentieel beschikken.

  BMW (autosector) 
  BMW blijft mooi groeien. Over de 11 eerste maanden van 2016 klom de omzet met 6% t.o.v. dezelfde periode in 2015. En al groeit de omzet nu trager dan in het verleden, toch doet BMW het beter dan de concurrentie dankzij een aantrekkelijker en uitgebreider gamma en de populariteit van SUV's (X-gamma). Over 2016 zou BMW dus winst moeten boeken ondanks de impact van de stijgende personeelskosten op de winstgevendheid. Op langere termijn zullen de gerenommeerde merken van de groep (Mini en Rolls-Royce inbegrepen) de omzet en de winst stutten. Het koerspotentieel is niet uitgeput.

  Chevron (olie)
  De strategie om kosten te besparen en in te spelen op de lagere olieprijs, werpt haar vruchten af. De groep slaagt er zo in om liquiditeiten te genereren en de schuldenberg af te bouwen, maar ook en vooral om het dividend te handhaven. Bovendien houdt de koers onvoldoende rekening met de hoop op een verdere, trage opvering van de olieprijs o.m. dankzij het akkoord gesloten binnen de OPEC. Het aandeel van Chevron blijft een degelijk en aanlokkelijk aandeel.

  Cisco (technologie)
  Over de laatste jaren kon Cisco ondanks de vertragende omzetgroei zijn comfortabele winstgevendheid waarborgen dankzij een degelijk kostenbeheer. In de volgende jaren zal de vraag naar de producten van Cisco wellicht opveren doordat de nood aan communicatieapparatuur opnieuw zal toenemen (o.a. 5G). Bovendien zou de groep, die meer dan 60 miljard op buitenlandse rekeningen heeft staan, wel eens kunnen profiteren van één van de belangrijkste maatregelen die Trump aankondigde, namelijk een verlaging van de belastingen op alle cash die naar de VS wordt gerepatrieerd.

  Rio Tinto (mijnen)
  De koersremonte is nog niet afgelopen. Het aandeel beschikt nog over stijgingspotentieel. Het zit er dan ook dik in dat de grondstofprijzen zullen blijven stijgen dankzij de opverende Chinese vraag en het vooruitzicht van een toenemende vraag in de VS (Trump kondigde grote infrastructuurwerken aan). Overigens doet de groep aanzienlijke inspanningen om meer liquiditeiten te genereren door haar productiviteit op te drijven en activa af te stoten.

  HOUDEN

  ArcelorMittal (staal) 
  Dankzij de kostenbesparingen en de remonte van de staalprijs kan de winstgevendheid opnieuw herstellen. Overigens verstevigde de kapitaalverhoging, die in het 1e kwartaal 2016 werd doorgevoerd, de soliditeit van de groep. Maar al valt een stijging van de staalprijs te verwachten als gevolg van de protectionistische maatregelen die Trump aankondigde, toch blijft de sector kampen met een aantal negatieve factoren (zwakke vraag, chronische overcapaciteit). Bijgevolg raden we u af het aandeel te kopen.

  National Grid (elektriciteit)
  In juli 2016 bereikte de koers een historisch hoogtepunt o.m. dankzij het feit dat het aandeel een vluchtwaarde bij uitstek is. Bovendien stootte de groep haar gastak af in het VK. Zo kan ze vanaf nu focussen op dynamischere activiteiten (en een uitzonderlijk dividend uitkeren in 2017). Ondanks de duik die de koers inmiddels maakte, is het aandeel niet koopwaardig. Wel mag u het in portefeuille houden omwille van zijn defensief karakter en dividendrendement (4,7% bruto).

  Zurich Insurance (verzekeringen)
  De Zwitserse groep is begonnen de vruchten te plukken van de initiatieven die ze in 2015 nam om haar marges aan te dikken. Maar rekening houdend met de concurrentie moest de groep nog een stap verder gaan, wat ze ook deed in februari 2016, toen ze een versnelling van haar herstructurering aankondigde. Wellicht zal dit het dividend van de volgende jaren waarborgen. De koers houdt echter al grotendeels rekening met al dit goede nieuws.

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 90,97 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 65,05 EUR
ISIN-code DE0005190003
Beurs Frankfurt
Noteert op Euronext Brussel nee
Bèta 1,33
Volatiliteit 24,04 %
Aantal bestaande aandelen 601.995.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 50,20 EUR
Sector Autosector
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 729 EUR
Score corporate governance 5

Sleutelcijfers per aandeel (EUR)

2017 (e) 2016 2015 2014
Dividend 3,60 3,50 3,20 2,90
Courante winst 10,85 10,45 9,70 8,84
Nettowinst 10,85 10,45 9,70 8,84
Courante cashflow 18,76 18,00 16,81 15,40
Netto cashflow 18,76 18,00 16,81 15,40
EBIT 15,06 14,29 14,61 13,89
EBITDA 22,97 21,90 21,75 20,48
Boekwaarde 79,04 71,69 64,75 56,70
Tastbare boekwaarde 79,48 71,14 64,20 56,14

Prestaties (in euro)

BMW Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden 4,70 % 3,41 % 0,81 %
Rendement 6 maanden -3,63 % 7,75 % 0,68 %
Rendement 1 jaar 19,10 % 14,25 % 17,94 %
Rendement 5 jaar 11,60 % 9,36 % 15,76 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2016 2015 2014 2013
Pay out 33,51 % 33,00 % 32,84 % 32,12 %
Current ratio 0,98 0,94 0,96 1,04
Return on equity 14,57 % 14,98 % 15,58 % 14,99 %
Total return on equity 14,57 % 14,98 % 15,58 % 14,99 %
Brutomarge 19,88 % 19,67 % 21,15 % 20,08 %
Nettomarge 7,34 % 6,94 % 7,23 % 7,02 %
EBIT marge 9,97 % 10,41 % 11,34 % 10,50 %
EBITDA marge 15,28 % 15,49 % 16,72 % 15,54 %
Belastingvoet 28,50 % 30,66 % 33,19 % 32,52 %
Gearing -41,21 -39,54 -37,99 -34,02
Eigen vermogen/ Balanstotaal 25,12 % 24,84 % 24,18 % 25,76 %

Beursgegevens per aandeel

2017 (e) 2016
Dividendrendement 4,32 % 4,20 %
Koers/ Courante winst 7,69 7,98
Koers/ Courante cashflow 4,45 4,63
Koers/ Boekwaarde 1,06 1,16
Koers/ Tastbare boekwaarde 1,05 1,17
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 6,13 % -

(e) : raming

In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en famille ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden