Ageas

BE0974264930
E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
44,53 EUR 17/10/2018 17:35 Brussel
0,26 EUR (0,59 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
40,41 47,04  52 weken min max
13,77 % Rendement 1 jaar
3,48 % Dividendrendement
Alle details
Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Ageas eens te meer ingehaald door zijn Fortis-verleden 13 dagen geleden - vrijdag 5 oktober 2018
  Drie Amerikaanse fondsen eisen een schadevergoeding.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Ageas presenteerde zijn strategie voor de komende 3 jaar 27 dagen geleden - vrijdag 21 september 2018
  De succesformule en financiële doelstellingen worden hier en daar bijgeschaafd en er worden nieuwe accenten gelegd.

  De vooruitzichten zitten grotendeels in de koers.
  HOUDEN
  .

  Nieuw in het voorgestelde 3-jarig strategisch toekomstplan “Connect21” (2019-2021) is dat de beoogde doelstellingen nu van toepassing zijn op de hele groep (ook op de restanten van de Fortis-erfenis), terwijl die voorheen enkel golden voor de verzekeringsactiviteiten. De groep mikt op een gemiddelde jaarlijkse winstgroei per aandeel van 5 à 7% (vrij ambitieus!) en gaat voortaan minstens 50% van de groepswinst als dividend uitkeren (ervoor 40 à 50% van de verzekeringswinst). De inkoopprogramma’s van eigen aandelen zijn vanaf nu recurrent (min. 150 miljoen euro per jaar), maar kunnen worden bevroren wanneer overnameopportuniteiten opduiken. Ageas blijft immers uitkijken naar overnameprooien. Ook zal het daarvoor makkelijker en goedkoper schulden kunnen aangaan (hogere rating na evacuatie Fortis-probleem). Overigens wil de verzekeraar de komende jaren meer samenwerken met partners om een betere, meer omvattende (in andere domeinen dan verzekeringen) dienstverlening te bieden, aangepast aan de behoeften van de klant. We tippen op een winst per aandeel van 4 EUR in 2018, 4,25 EUR in 2019 en 4,50 EUR in 2020.

  Koers op het moment van de analyse: 45,26 EUR

  Ageas, opvolger van Fortis, is een internationale verzekeringsholding die actief is in België, het VK en 14 andere landen in Europa en Azië.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Winst van het tweede kwartaal van Ageas was een teleurstelling 2 maanden geleden - vrijdag 10 augustus 2018
  En wat met een mogelijke overnamebod van Fosun?

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

  Waardeverminderingen als gevolg van de malaise op de Chinese beurzen en de late lentestormen die ons land eind mei, begin juni teisterden zorgden ervoor dat de verzekeringswinst in het 2de kwartaal enigszins teleurstelde (-20,9%). Commercieel deed Ageas het met een groei van de premies met 3,3% wel goed, vooral in België en in Azië waar de levensverzekeringentak sterk presteerde. De verzekeraar lanceert nog maar eens een inkoopprogramma van eigen aandelen. Met de vorige 7 inkoopprogramma’s sinds 2011 haalde de groep alvast zo’n 23% van zichzelf van de beurs. Volgens de topman van Ageas heeft de Chinese aandeelhouder Fosun geen enkel signaal gegeven dat het aan een overnamebod op Ageas werkt.

  Koers op het moment van de analyse : 45,52 EUR

  Ageas, opvolger van Fortis, is een internationale verzekeringsholding die actief is in België, het VK en 14 andere landen in Europa en Azië.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Ageas is een overnameprooi geworden, aldus de geruchtenmolen… 2 maanden geleden - donderdag 26 juli 2018
  Toch nog toe blijft het echter bij speculaties.

  In afwachting handhaven we ons advies.
  HOUDEN.

  Nu de gedupeerde Fortis-aandeelhouders eindelijk zullen worden vergoed, is Ageas, waarvan het aandeelhouderschap erg verdeeld is, een overnamedoelwit geworden.

  De geruchten lieten niet lang op zich wachten.

  Het Chinese conglomeraat Fosun International, dat in Europa al erg actief is (BCP, Fidelidade, Club Med, Thomas Cook…) en 3,01% van Ageas in handen heeft, zou zijn belang willen uitbreiden of een deel van de groep overnemen of zelfs alle aandelen van Ageas vergaren.

  Fosun beschikt inderdaad over de middelen om een dergelijke operatie tot een goed einde te brengen. Tot nog toe blijft het echter bij speculaties.
  Ook hebben Ageas en Fosun nog geen niet gereageerd.

  Wel zou de operatie kunnen stuiten op weerstand van de Belgische en Europese autoriteiten. Die zouden namelijk kunnen eisen dat alle partners van Ageas met wie het joint ventures aanhoudt in Azië, het akkoord zouden goedkeuren. Ook zou in dit geval BNP Paribas, dat nog altijd 25% van AG Insurance aanhoudt (de Belgische tak van Ageas) hiermee akkoord moeten gaan.

  Koers op het moment van de analyse: 45,07 EUR

  Ageas, opvolger van Fortis, is een internationale verzekeringsholding die actief is in België, het VK en 14 andere landen in Europa en Azië.

  Deel dit artikel

 • Nieuws
  Rechter geeft groen licht om gedupeerde Fortis-aandeelhouders schadevergoeding van 1,3 miljard euro uit te keren 2 maanden geleden - maandag 23 juli 2018
  Hoe kunt u die schadevergoeding claimen?
  Ageas

  Ageas

  Op 13 juli werd het aangepaste schikkingsvoorstel, uitgewerkt en gesteund door Ageas en een aantal belangenverdedigingsorganisaties, door de rechter bindend verklaard. In het volgende artikel leggen we u uit hoe u deze schadevergoeding kunt claimen. Heeft u verder nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 02 542 33 51.

  Schadevergoeding voor wie?

  Iedereen die op eender welk moment tussen 28 februari 2007 en 14 oktober 2008 (= periode) Fortis-aandelen aanhield en daarvan bewijsstukken kan voorleggen, kan een schadevergoeding claimen. De aandelen mogen intussen verkocht zijn.

  Hoe een schadeclaim indienen?

  Vanaf 27 juli is er een claimformulier beschikbaar op de website www.forsettlement.com
  (online in te vullen of te downloaden), of te verkrijgen via het call center (0800/26 83 2 of 02/557 59 00) of via een e-mail aan forsettlement@computershare.com.

  U bent verplicht dit formulier te gebruiken en naar de Claims Administrator (Computershare Investor Services PLC) te sturen, samen met de nodige bewijsstukken. De claims kunnen worden ingediend tot en met 28 juli 2019.

  Bent u aangesloten bij Deminor, Vereniging van Effectenbezitters - VEB, Stichting FortisEffect, Stichting Investor Claims Against Fortis – SICAF, ConsumentenClaim/Fortisclaim of bij de acties van meester Arnauts of Lenssens, volg dan nauwgezet hun instructies.

  Hoeveel schadevergoeding?

  Het precieze bedrag is afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal gedupeerden dat zich aanmeldt, in welke deelperiode u de aandelen aanhield of (bij)kocht en of u vóór 31 december 2014 aangemeld of geregistreerd was bij een van de hoger vermelde organisaties of acties (= “actieve claimant”).

  De vergoeding bestaat uit een vast basisbedrag per aandeel (voor het hoogste aantal aandelen dat u in de boven vermelde periode aanhield), aangevuld met een of meerdere bedragen voor de aandelen die u in 1 of meer van de 3 deelperiodes (zie onderaan de tabel) aanhield of (bij)kocht.

  Die aanvullende bedragen worden overigens met 25% verhoogd indien u een actieve claimant bent (= vergoeding voor kosten verschuldigd aan de organisatie of advocaat). Let op, indien u zich nu nog aansluit bij een van de organisaties of acties, bekomt u geen hogere vergoeding, maar betaalt u wel kosten!

  De tabel geeft alvast een indicatie van de te verwachten bedragen. Op de website www.forsettlement.com kan via een calculator op eenvoudige wijze een indicatieve schatting van het totaalbedrag voor uw specifiek geval worden gemaakt. Het definitieve bedrag zal uiteindelijk afhangen van het aantal claimanten.

  Welke bewijsstukken nodig?

  Om een schadevergoeding te claimen, dient u te bewijzen dat u effectief de aandelen in die (referentie)periode(s) aanhield of kocht. In de praktijk zult u moeten aangeven en aantonen hoeveel aandelen u maximaal op eender welk moment in die periode aanhield (= berekening van het basisbedrag), evenals hoeveel aandelen dat waren op 21/9/2007, 7/11/2007, 13/5/2008, 25/6/2008, 29/9/2008 en 3/10/2008 (= berekening van de aanvullende bedragen).

  Wie de aandelen destijds bij een bank of broker op een effectenrekening had staan, kan daar wellicht een attest bekomen met de nodige gegevens. BNP Paribas Fortis, Belfius, ING, AXA, Deutsche Bank, Keytrade Bank, KBC (Bolero) en Binck Bank lieten alvast weten dat ze hun huidige klanten uit eigen initiatief kosteloos een attest zullen bezorgen (of via download beschikbaar stellen). Bij BNP Paribas kunnen ook ex-klanten in de kantoren terecht voor een attest.

  Voor wie de aandelen fysiek in handen had (in materiële vorm, papieren effecten) ligt de bewijslast een stuk moeilijker.

  Wanneer volgt de vergoeding?

  Wie zijn claimformulier vóór 31 december 2018 indient, komt in aanmerking voor een vervroegde uitkering van 70% van de compensatie. Wellicht zullen de eerste betalingen in de laatste helft van het 4e kwartaal gebeuren. Het gros (en de overige 30%) volgt in 2019.

  Wat als ik niet wens in te gaan op de voorgestelde schikking?

  Wie ingaat op de schikking, dient af te zien van alle verdere juridische acties tegen Ageas. Wie verder wil procederen om te trachten een hogere schadevergoeding af te dwingen, is verplicht dat te melden op uiterlijk 31 december 2018 aan de Claims Administrator. Dat kan o.a. via het speciaal daartoe ter beschikking gestelde Opt-Out formulier.

  Is de schadevergoeding zeker?

  Neen, als aandeelhouders die meer dan 5% van het schikkingsbedrag van 1,3 miljard euro vertegenwoordigen, niet akkoord gaan met de regeling, KAN Ageas de schikking afblazen. De kans daarop wordt echter erg klein geacht.

   

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 47,04 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 40,41 EUR
ISIN-code BE0974264930
Beurs Brussel
Noteert op Euronext Brussel ja
Bèta 0,82
Volatiliteit 19,48 %
Aantal bestaande aandelen 209.399.800
Beurskapitalisatie (in miljard) 9,27 EUR
Sector Financiële sector
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 28.773 EUR
Score corporate governance 7

Sleutelcijfers per aandeel (EUR)

2018 (e) 2017 (e) 2016 2015
Dividend 1,54 1,47 1,47 1,20
Courante winst 4,00 3,09 0,13 3,57
Nettowinst 4,00 3,09 0,13 3,57
Courante cashflow 0,00 0,00 0,00 0,00
Netto cashflow 0,00 0,00 0,00 0,00
EBIT 0,00 0,00 0,00 0,00
EBITDA 0,00 0,00 0,00 0,00
Boekwaarde 46,85 45,20 44,52 52,00
Tastbare boekwaarde 43,78 41,71 41,12 48,12

Prestaties (in euro)

Ageas Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden 3,10 % -4,97 % 1,51 %
Rendement 6 maanden 5,76 % -3,38 % 12,06 %
Rendement 1 jaar 13,77 % -6,75 % 11,92 %
Rendement 5 jaar 11,45 % 2,95 % 13,72 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2017 (e) 2016 2015 2014
Pay out - 1.546,13 % 43,88 % 69,39 %
Current ratio - - - -
Return on equity - 0,30 % 6,98 % 4,81 %
Total return on equity - 0,30 % 6,98 % 4,81 %
Brutomarge - - - -
Nettomarge - - - -
EBIT marge - - - -
EBITDA marge - - - -
Belastingvoet - 48,75 % 19,39 % 17,30 %
Gearing - - - -
Eigen vermogen/ Balanstotaal - 9,38 % 11,14 % 10,22 %

Beursgegevens per aandeel

2018 (e) 2017 (e)
Dividendrendement 3,48 % 3,32 %
Koers/ Courante winst 11,07 14,33
Koers/ Courante cashflow - -
Koers/ Boekwaarde 0,94 0,98
Koers/ Tastbare boekwaarde 1,01 1,06
Prijs per netto vermogenswaarde 1,76 1,76
Verwacht rendement op lange termijn 7,42 % -

(e) : raming

×
Vertel ons wat u denkt
ageas
In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en familie ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden