Walt Disney

US2546871060
E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
135,04 USD 17/05/2019 22:02 New York
0,00 USD (0,00 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
99,36 139,92  52 weken min max
38,94 % Rendement 1 jaar
1,33 % Dividendrendement
Alle details
Premium inhoud

De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

Hoe komen we tot ons advies?
Lees hier onze analyse.

Artikels

 • Analyse
  Disney doet een hoger bod op 21st Century Fox 11 maanden geleden - vrijdag 22 juni 2018
  De groep poogt zo het gras te maaien voor de voeten van Comcast.
   
   
   
   

  De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Zal Disney een tegenbod doen op Comcast? 11 maanden geleden - maandag 18 juni 2018
  Dat is alsnog de vraag.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

  In het zog van de overname van Time Warner door AT&T zullen in de telecomsector in de toekomst wellicht nog veel meer megafusies plaatsvinden om zo de opmars van Netflix, Amazon enz. die marktaandeel afsnoepen van de huidige spelers, te counteren. Zo bood Comcast onlangs 65 miljard dollar cash op de media- en filmgroep Fox. Dat is 24% meer dan wat Disney bereid was op tafel te leggen. Zal Disney nu een tegenbod doen?

  Koers op het moment van de analyse: 108,75 USD

  Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in tv (42 % van de omzet), film (18 %), interactieve media (website, spelen 2 %), pretparken (30 %) en afgeleide producten (10 %). Spil van de groep zijn de filmproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.


  Deel dit artikel

 • Analyse
  Walt Disney neemt 21st Century Fox grotendeels over 1 jaar geleden - vrijdag 15 december 2017
  Het medialandschap wordt hierdoor grondig hertekend.

  Zoals verwacht neemt Walt Disney de meeste activa van 21st Century Fox over.
  U mag het aandeel van Walt Disney HOUDEN.
  Gezien de operatie een impact zal hebben op de markt voor streaming, raden we u aan om het aandeel van Netflix te VERKOPEN.

  Doel van Walt Disney is….

  Enerzijds zijn aanbod te versterken en zijn eigen streamingdiensten te ontwikkelen. Streaming is voor de groep namelijk een prioriteit geworden (en dit terwijl ze steeds meer klanten verliest in de kabel-tv).
  Anderzijds zal Walt Disney zich dankzij deze overname kunnen versterken in de VS en het buitenland op het vlak van de tv-activiteiten.

  Het bedrag dat Walt Disney op tafel legt (52,4 miljard dollar), is lichtjes boven de verwachtingen. Zoals voorzien zal de overname worden gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen. Hierdoor zal het aantal aandelen in omloop van Walt Disney met 34% toenemen.

  Rekening houdend met de tijd om groen licht te krijgen van de concurrentieautoriteiten, zou de operatie normaal gezien binnen de 12 à 18 maanden moeten afgerond zijn.

  Verwacht wordt dat de overname pas over 2 à 3 jaar tot de winst zal bijdragen.

  Koers van Walt Disney op het moment van de analyse: 110,57 USD

  Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in tv (42% van de omzet), film (18%), interactieve media (website, spelen 2%), pretparken (30%) en afgeleide producten (10%). Spil van de groep zijn de filmproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Walt Disney onderhandelt over de overname van de meerderheid van 21st Century Fox... 1 jaar geleden - vrijdag 8 december 2017
  ... dit terwijl de resultaten voor 2016-17 matig zijn (winstdaling per aandeel van 1%) en er onzekerheid heerst rond het feit of de groep in staat is om haar tv-divisie te reorganiseren.

  HOUDEN.

  Mediawereld in de war

  De heroriëntatie van de budgetten naar onlinereclame (Google, Facebook, …) en de nieuwkomers op het vlak van productie (Netflix, Apple, Amazon.com, …) dwingen de historische spelers in de tegenaanval te gaan. “Groter, meer geïntegreerd“ is tegenwoordig de strategie bij uitstek om de concurrentie te tackelen. Na Time Warner is nu 21st Century Fox de meest begeerde overnameprooi. Uiteindelijk zou het imperium van Rupert Murdoch, die voorheen al werd benaderd door Comcast, Verizon en Sony, wel eens deels in handen van Disney kunnen terechtkomen, aldus de geruchten. Komt het tot een akkoord, dan zou het de cinema- en tv-activiteiten overnemen (FX, National Geographic..., ook buiten de VS met o.a. het Britse Sky, Star India Business, …), met uitzondering van Fox News en Fox Sports.

  Kabelzender in moeilijkheden

  Over 2016-2017 boerde de bijdrage van de tv-tak met 11% achteruit. ESPN, de sportzender van Disney ontsloeg sinds april al 250 bedienden. En al vertegenwoordigt dit "slechts" 3,1% van het personeel van ESPN, toch bewijst dit dat de zender het moeilijk heeft. De consumenten geven immers meer en meer de voorkeur aan steeds goedkopere abonnementen en laten bijgevolg het erg dure ESPN links liggen. In de lente van 2018 zal een streamingversie van ESPN op de markt worden gebracht maar in afwachting blijft het aantal abonnees terugvallen (- 3% in 2016-2017), en dit terwijl de productiekosten almaar toenemen.

  Voorkeur aan streaming

  Door Fox over te nemen zou Disney zijn tv-tak versterken die kreunt onder de terugvallende reclame-inkomsten. Dit zou echter ook en vooral de content van de groep spijzen. Een strategische troef om haar ambities na te streven in een domein dat voor haar inmiddels prioritair is geworden: streaming. Disney wil in 2019 namelijk zijn eigen streamingplatform lanceren. Overigens zou het de hoofdaandeelhouder worden van het streamingplatform Hulu dat het samen met Comcast en Fox aanhoudt.

  Hoeveel?

  De overnameprijs is in dit stadium moeilijk in te schatten maar zou tot 50 miljard USD kunnen oplopen. In geval de overname met nieuwe aandelen wordt gefinancierd (±1/3 meer), dan zou de impact op de winst per aandeel (geschat op 6,2 USD voor 2017-18) gezien de schuldenberg en de mogelijk synergieën in een eerste periode hoogstens neutraal zijn.

  Koers op het moment van de analyse: 105,26 USD

  Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in tv (42 % van de omzet), film (18 %), interactieve media (website, spelen 2 %), pretparken (30 %) en afgeleide producten (10 %). Spil van de groep zijn de filmproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.  

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Walt Disney: winstgroei stokt 1 jaar geleden - donderdag 14 september 2017
  In het zog van de matige kwartaalresultaten in augustus lanceerde Disney een winstwaarschuwing.

  Na een winstgroei van gemiddeld 17,6% op jaarbasis de voorbije 5 jaar, zal de groei voor boekjaar 2016-17 (einde op 30/09) nul bedragen. Gezien de vertraging die we al geruime tijd bemerken, komt dat niet echt als een verrassing. Ondanks de daling van de koers vinden we het aandeel niet koopwaardig. Er zijn te veel onzekerheden en de kans is o.i. groot dat de heropleving van de winst in 2017-2018 onder de marktverwachting (+13%) zal blijven. Houden mag wel.

  Alles bij mekaar zal de winst 2016-17 wellicht identiek zijn aan die van 2015-16 (5,76 USD per aandeel). Na jaren van erg hoge winstgroei komt dat niet als een verrassing voor ons, en ook niet voor de markt, die op +2 à 3% mikte. Toch dook de koers op de dag van de profit warning 4% lager en verloor hij al 15% t.o.v. zijn piekniveaus in april. 

  Oorzaken?

  Naast de oorzaken die al langer bekend zijn (o.a. minder blockbusters dit jaar bij de bioscoopproducties, duurdere uitzendrechten NBA), wordt er nu ook gewezen naar de orkaan Irma en naar de kosten gerelateerd aan dochterbedrijf BAM Tech. Door de doortocht van Irma moest het pretpark in Orlando 2 dagen de deuren sluiten, al zal de impact daarvan (±0,4% van de bedrijfswinst volgens onze berekeningen) relatief beperkt blijven. Dat laatste geldt niet voor BAM Tech, dat platformen ontwikkelt voor videostreaming en waarin Disney sinds augustus een belang heeft van 75%. Het gaat hier om een strategische koerswijziging in de manier waarop Disney zijn producten distribueert. 

  In de aanval op Netflix

  Dankzij de knowhow van BAM Tech wil Disney vanaf 2018 video on demand-diensten gaan aanbieden voor de rechtstreekse uitzending van sportwedstrijden, o.a. omdat zijn sportzender ESPN het moeilijk heeft. En vanaf 2019 moet er dan een echt streamingplatform op poten staan waarop alle nieuwigheden van de groep (Disney, Pixar, Marvel, Star Wars) exclusief beschikbaar zullen zijn, en dus niet langer voor de 104 miljoen abonnees van concurrent Netflix (183,62 USD, verkopen). Een regelrechte aanval met een hoog prijskaartje! Er werd al 2,58 miljard euro geïnvesteerd voor het belang van 75% in BAM Tech, en naast de bestaande producties zal Disney ook nieuwe content gaan produceren (films, reeksen) exclusief voor het eigen platform, waardoor de operationele kosten nog zullen aanzwellen. 

  Onze mening

  Disney speelt dus hoog spel en gezien het verlies aan inkomsten (huiscontent niet meer te zien op andere platformen) zouden er o.i. op basis van een abonnementsprijs van 9 USD per maand niet minder dan 30 miljoen abonnees nodig zijn om rendabel te worden. Geen evidentie op een moment dat ook andere spelers (Apple?) platformambities koesteren. 

  Koers op het moment van de analyse: 98,82 USD

  Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in tv (42% van de omzet), film (18%), interactieve media (website, spelen 2%), pretparken (30%) en afgeleide producten (10%). Spil van de groep zijn de filmproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 139,92 USD
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 99,36 USD
ISIN-code US2546871060
Beurs New York
Noteert op Euronext Brussel nee
Bèta 1,11
Volatiliteit 17,37 %
Aantal bestaande aandelen 1.797.620.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 242,75 USD
Sector Media en Vrije tijd
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 1.090.003 USD
Score corporate governance 6
Land Verenigde Staten

Sleutelcijfers per aandeel (USD)

2018-19 (e) 2017-18 (e) 2016-17 (e) 2015-16
Dividend 1,80 1,72 1,62 1,49
Courante winst 7,09 8,40 5,73 5,76
Nettowinst 7,09 8,40 5,73 5,76
Courante cashflow 9,01 10,31 7,22 7,25
Netto cashflow 9,01 10,31 7,22 7,25
EBIT 9,80 10,00 8,75 8,72
EBITDA 11,72 11,91 10,24 10,27
Boekwaarde 37,68 32,36 30,68 26,56
Tastbare boekwaarde 16,93 11,61 13,62 9,49

Prestaties (in euro)

Walt Disney Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden 21,06 % 3,41 % 3,99 %
Rendement 6 maanden 19,60 % 6,66 % 6,71 %
Rendement 1 jaar 38,94 % -3,61 % 11,08 %
Rendement 5 jaar 17,23 % 2,39 % 13,34 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2017-18 (e) 2016-17 (e) 2015-16 2014-15
Pay out - - 25,84 % 27,68 %
Current ratio - - 1,01 1,03
Return on equity - - 21,71 % 18,83 %
Total return on equity - - 21,71 % 18,83 %
Brutomarge - - 100,00 % 45,94 %
Nettomarge - - 17,60 % 16,87 %
EBIT marge - - 25,53 % 25,10 %
EBITDA marge - - 30,07 % 29,59 %
Belastingvoet - - 34,15 % 36,17 %
Gearing - - 32,88 26,86
Eigen vermogen/ Balanstotaal - - 51,42 % 55,18 %

Beursgegevens per aandeel

2018-19 (e) 2017-18 (e)
Dividendrendement 1,33 % 1,27 %
Koers/ Courante winst 19,05 16,08
Koers/ Courante cashflow 14,99 13,10
Koers/ Boekwaarde 3,58 4,17
Koers/ Tastbare boekwaarde 7,98 11,63
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 5,31 % -

(e) : raming

×
Vertel ons wat u denkt
walt-disney
In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en familie ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden