Walt Disney

US2546871060
148,38 USD 20/11/2019 0:30 New York
0,73 USD (0,49 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
100,35 148,72  52 weken min max
32,51 % Rendement 1 jaar
1,22 % Dividendrendement
Alle details
Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  De koers van Walt Disney is stevig geklommen! 4 maanden geleden - vrijdag 19 juli 2019
  Dat is vooral te danken aan de op til zijnde streamingdienst Disney+.
   
   
   
   

  De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Disney doet een hoger bod op 21st Century Fox 1 jaar geleden - vrijdag 22 juni 2018
  De groep poogt zo het gras te maaien voor de voeten van Comcast.

  Gezien de toenemende concurrentie van de technologiegroepen (Google, Facebook, Netflix, Amazon, …), slaat de mediasector in paniek. Vooral het Netflix-fenomeen baart zorgen. Vijf jaar geleden had een groep als Disney Netflix misschien kunnen inlijven voor een dikke 20 miljard dollar. Vandaag moet Disney echter 71 miljard neertellen om niet achterop te hinken! De positieve impact van de overname van 21st Century Fox op de winst per aandeel wordt pas over 2 jaar verwacht. Toch mag u Disney houden.

  Amerikaanse media borrelt

  Na de overwinning van AT&T, dat dan toch Time Warner kon inlijven ondanks de pogingen van de antitrustautoriteiten (zie onze analyse) om dit te verhinderen, zet de fusie- en overnamegolf om op te boksen tegen het Netflix-fenomeen zich verder. Zo bood Comcast (32,79 USD, houden) recentelijk 65 miljard dollar om de meeste activa over te nemen van 21st Century Fox, terwijl Disney eind 2017 hierop een bod deed tegen 52,4 miljard USD (in aandelen). Om Comcast het gras voor de voeten te maaien, bood Disney nu 71,3 miljard USD (35,7 in cash, rest in Disney-aandelen)!

  Comcast zal afhaken

  Niet alleen ging Fox al in op het bod van Disney, ook zien we niet goed in hoe Comcast met een hoger bod op de proppen zal komen gezien zijn schuldratio hierdoor gevaarlijk zou toenemen en het dan moeite zou hebben om deze terug te dringen zonder activa te verkopen of in het dividend te knippen.

  19 miljard is een pak meer!

  Door het succes van Netflix (415,44 USD, verkopen) komen kabelabonnementen onder druk te staan. Ook zijn historische spelers nu verplicht hun eigen streamingdiensten te lanceren en hun content uit te breiden. Naast de controle over het streamingplatform Hulu (dat Disney al voor 30% aanhoudt) en de mogelijkheid op een internationale uitbreiding (23 miljoen Europese klanten via Sky) is Disney vooral geïnteresseerd in de catalogus van Fox. De groep beschikt ongetwijfeld over voldoende middelen om de overname te financieren maar 19 miljard extra (t.o.v. het 1e bod) is werkelijk een pak meer: dit is bijna even veel als de omzet die Disney op jaarbasis put uit zijn pretparken! Of meer dan 2 maal het jaarlijkse productiebudget van een groep als Netflix. Als gevolg hiervan werd het aandeleninkoopprogramma van 20 miljard (11% van de beurskapitalisatie) opgeschort. Kortom Disney doet alles om zijn tv-en filmactiviteiten af te schermen (vertegenwoordigen 45% van zijn winst). Wel zal de winstgroei per aandeel, die verder zal worden gestut door de goede gezondheid van de pretparken en de filmactiviteiten, hierdoor minstens tijdens de volgende 2 jaar worden afgeremd. We tippen op een winst per aandeel 2017-18 van 6,7 USD per aandeel, zonder kosten m.b.t. de overname.

  Koers op het moment van de analyse: 105,89 USD

  Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in tv (42% van de omzet), film (18%), interactieve media (website, spelen 2%), pretparken (30%) en afgeleide producten (10%). Spil van de groep zijn de filmproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Zal Disney een tegenbod doen op Comcast? 1 jaar geleden - maandag 18 juni 2018
  Dat is alsnog de vraag.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

  In het zog van de overname van Time Warner door AT&T zullen in de telecomsector in de toekomst wellicht nog veel meer megafusies plaatsvinden om zo de opmars van Netflix, Amazon enz. die marktaandeel afsnoepen van de huidige spelers, te counteren. Zo bood Comcast onlangs 65 miljard dollar cash op de media- en filmgroep Fox. Dat is 24% meer dan wat Disney bereid was op tafel te leggen. Zal Disney nu een tegenbod doen?

  Koers op het moment van de analyse: 108,75 USD

  Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in tv (42 % van de omzet), film (18 %), interactieve media (website, spelen 2 %), pretparken (30 %) en afgeleide producten (10 %). Spil van de groep zijn de filmproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.


  Deel dit artikel

 • Analyse
  Walt Disney neemt 21st Century Fox grotendeels over 1 jaar geleden - vrijdag 15 december 2017
  Het medialandschap wordt hierdoor grondig hertekend.

  Zoals verwacht neemt Walt Disney de meeste activa van 21st Century Fox over.
  U mag het aandeel van Walt Disney HOUDEN.
  Gezien de operatie een impact zal hebben op de markt voor streaming, raden we u aan om het aandeel van Netflix te VERKOPEN.

  Doel van Walt Disney is….

  Enerzijds zijn aanbod te versterken en zijn eigen streamingdiensten te ontwikkelen. Streaming is voor de groep namelijk een prioriteit geworden (en dit terwijl ze steeds meer klanten verliest in de kabel-tv).
  Anderzijds zal Walt Disney zich dankzij deze overname kunnen versterken in de VS en het buitenland op het vlak van de tv-activiteiten.

  Het bedrag dat Walt Disney op tafel legt (52,4 miljard dollar), is lichtjes boven de verwachtingen. Zoals voorzien zal de overname worden gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen. Hierdoor zal het aantal aandelen in omloop van Walt Disney met 34% toenemen.

  Rekening houdend met de tijd om groen licht te krijgen van de concurrentieautoriteiten, zou de operatie normaal gezien binnen de 12 à 18 maanden moeten afgerond zijn.

  Verwacht wordt dat de overname pas over 2 à 3 jaar tot de winst zal bijdragen.

  Koers van Walt Disney op het moment van de analyse: 110,57 USD

  Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in tv (42% van de omzet), film (18%), interactieve media (website, spelen 2%), pretparken (30%) en afgeleide producten (10%). Spil van de groep zijn de filmproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Walt Disney onderhandelt over de overname van de meerderheid van 21st Century Fox... 1 jaar geleden - vrijdag 8 december 2017
  ... dit terwijl de resultaten voor 2016-17 matig zijn (winstdaling per aandeel van 1%) en er onzekerheid heerst rond het feit of de groep in staat is om haar tv-divisie te reorganiseren.

  HOUDEN.

  Mediawereld in de war

  De heroriëntatie van de budgetten naar onlinereclame (Google, Facebook, …) en de nieuwkomers op het vlak van productie (Netflix, Apple, Amazon.com, …) dwingen de historische spelers in de tegenaanval te gaan. “Groter, meer geïntegreerd“ is tegenwoordig de strategie bij uitstek om de concurrentie te tackelen. Na Time Warner is nu 21st Century Fox de meest begeerde overnameprooi. Uiteindelijk zou het imperium van Rupert Murdoch, die voorheen al werd benaderd door Comcast, Verizon en Sony, wel eens deels in handen van Disney kunnen terechtkomen, aldus de geruchten. Komt het tot een akkoord, dan zou het de cinema- en tv-activiteiten overnemen (FX, National Geographic..., ook buiten de VS met o.a. het Britse Sky, Star India Business, …), met uitzondering van Fox News en Fox Sports.

  Kabelzender in moeilijkheden

  Over 2016-2017 boerde de bijdrage van de tv-tak met 11% achteruit. ESPN, de sportzender van Disney ontsloeg sinds april al 250 bedienden. En al vertegenwoordigt dit "slechts" 3,1% van het personeel van ESPN, toch bewijst dit dat de zender het moeilijk heeft. De consumenten geven immers meer en meer de voorkeur aan steeds goedkopere abonnementen en laten bijgevolg het erg dure ESPN links liggen. In de lente van 2018 zal een streamingversie van ESPN op de markt worden gebracht maar in afwachting blijft het aantal abonnees terugvallen (- 3% in 2016-2017), en dit terwijl de productiekosten almaar toenemen.

  Voorkeur aan streaming

  Door Fox over te nemen zou Disney zijn tv-tak versterken die kreunt onder de terugvallende reclame-inkomsten. Dit zou echter ook en vooral de content van de groep spijzen. Een strategische troef om haar ambities na te streven in een domein dat voor haar inmiddels prioritair is geworden: streaming. Disney wil in 2019 namelijk zijn eigen streamingplatform lanceren. Overigens zou het de hoofdaandeelhouder worden van het streamingplatform Hulu dat het samen met Comcast en Fox aanhoudt.

  Hoeveel?

  De overnameprijs is in dit stadium moeilijk in te schatten maar zou tot 50 miljard USD kunnen oplopen. In geval de overname met nieuwe aandelen wordt gefinancierd (±1/3 meer), dan zou de impact op de winst per aandeel (geschat op 6,2 USD voor 2017-18) gezien de schuldenberg en de mogelijk synergieën in een eerste periode hoogstens neutraal zijn.

  Koers op het moment van de analyse: 105,26 USD

  Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in tv (42 % van de omzet), film (18 %), interactieve media (website, spelen 2 %), pretparken (30 %) en afgeleide producten (10 %). Spil van de groep zijn de filmproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.  

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 148,72 USD
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 100,35 USD
ISIN-code US2546871060
Beurs New York
Noteert op Euronext Brussel nee
Bèta 1,11
Volatiliteit 17,37 %
Aantal bestaande aandelen 1.797.620.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 265,42 USD
Sector Media en Vrije tijd
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 1.297.325 USD
Score corporate governance 6
Land Verenigde Staten

Sleutelcijfers per aandeel (USD)

2019-20 (e) 2018-19 (e) 2017-18 (e) 2015-16
Dividend 1,80 1,74 1,72 1,49
Courante winst 6,43 6,50 8,40 5,76
Nettowinst 6,43 8,82 8,40 5,76
Courante cashflow 9,08 9,05 10,31 7,25
Netto cashflow 9,08 11,37 10,31 7,25
EBIT 8,29 7,80 10,00 8,72
EBITDA 10,94 10,35 11,91 10,27
Boekwaarde 54,55 51,49 32,36 26,56
Tastbare boekwaarde 0,28 -3,40 11,61 9,49

Prestaties (in euro)

Walt Disney Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden 9,44 % 9,84 % 8,31 %
Rendement 6 maanden 10,79 % 6,42 % 9,95 %
Rendement 1 jaar 32,51 % 13,50 % 17,33 %
Gemiddeld jaarlijks rendement op 5 jaar 14,84 % 3,65 % 11,47 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2018-19 (e) 2017-18 (e) 2015-16 2014-15
Pay out - - 25,84 % 27,68 %
Current ratio - - 1,01 1,03
Return on equity - - 21,71 % 18,83 %
Total return on equity - - 21,71 % 18,83 %
Brutomarge - - 100,00 % 45,94 %
Nettomarge - - 17,60 % 16,87 %
EBIT marge - - 25,53 % 25,10 %
EBITDA marge - - 30,07 % 29,59 %
Belastingvoet - - 34,15 % 36,17 %
Gearing - - 32,88 26,86
Eigen vermogen/ Balanstotaal - - 51,42 % 55,18 %

Beursgegevens per aandeel

2019-20 (e) 2018-19 (e)
Dividendrendement 1,22 % 1,18 %
Koers/ Courante winst 22,96 22,72
Koers/ Courante cashflow 16,26 16,31
Koers/ Boekwaarde 2,71 2,87
Koers/ Tastbare boekwaarde 527,32 -
Koers / intrinsieke waarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 4,99 % -

(E) : raming

;