Cisco Systems US17275R1023

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
31,92 USD 21/07/2017 18:39 Nasdaq
0,06 USD (0,19 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
29,25 34,44  52 weken min max
1,91 % Rendement 1 jaar
3,45 % Dividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Cisco Systems maakt matige vooruitzichten bekend 16 dagen geleden - woensdag 5 juli 2017
  We blijven echter vertrouwen hebben: de groep beschikt namelijk over tal van troeven.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Cisco Systems kondigde teleurstellende vooruitzichten aan voor dit kwartaal, waardoor het aandeel bergaf ging 2 maanden geleden - dinsdag 23 mei 2017
  Er is echter geen reden tot paniek.

  Profiteer van de koersdip.
  KOPEN.

  Dit kwartaal zal de omzet wellicht met 4 à 6% terugvallen (na -1% in het vorige kwartaal). De winst per aandeel zou op vergelijkbare basis met 5% kunnen afnemen (t.o.v. +5% in het vorige kwartaal). Reden is o.m. de situatie in de VS, de belangrijkste markt van de groep, waar de overheidsuitgaven en de investeringen van de telecomoperatoren lager liggen dan voorzien. Cisco kondigt bijgevolg nieuwe herstructureringen aan (o.a. schrapping van 1100 banen), met een extra last van 150 miljoen dollar over het huidige kwartaal tot gevolg. De diepgaande herstructurering die de groep nu al een paar jaar voert, werpt echter haar vruchten af: de bedrijfsmarge van het vorige kwartaal kwam uit op 32,3% (t.o.v. 30% een jaar voorheen). Een mooi niveau in vergelijking met dat van de concurrentie. De minder goede vooruitzichten voor dit kwartaal zijn o.i. dan ook tijdelijk. Overigens beschikt Cisco over 65 miljard dollar op buitenlandse rekeningen en zou het in de volgende maanden kunnen profiteren van de Amerikaanse belastingverlaging op gerepatrieerd cash (aangekondigd door Trump). We verlagen slechts lichtjes onze winstramingen per aandeel tot 1,89 USD voor dit boekjaar en 2 USD voor het volgende.

  Koers op het moment van de analyse: 31,59 USD 

  Cisco Systems is een Amerikaanse fabrikant van uitrustingen voor bedrijfsnetwerken en internet (routers en switches; 60 à 70% van de wereldmarkt), ook veiligheidsuitrustingen, internettelefonie, enz.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Cisco Systems: tweede kwartaal zonder verrassingen 5 maanden geleden - vrijdag 17 februari 2017
  Na een geslaagde herstructurering trekt Cisco goed zijn streng, ondanks de zwakke vraag.

  Er blijft o.i. nog stijgingspotentieel over.
  KOPEN.

  De groep maakte voor het 2de kwartaal van boekjaar 2016/17 (einde op 31/07) cijfers bekend aan de bovenkant van haar verwachtingsvork. Zo daalde de omzet slechts met 2% op vergelijkbare basis en bleef de winst per aandeel stabiel op 0,57 USD. Het flauwe vormpeil van de historische activiteiten (netwerkrouters en switches; 44% van de omzet) werd nagenoeg volledig gecompenseerd door de goede prestaties van meer veelbelovende segmenten zoals beveiliging, draadloze technologieën en videoconferencing. Dankzij de kostenbesparingen en het stijgend aandeel van diensten (rendabeler dan producten) in het aanbod van de groep, kon de bedrijfsmarge zich handhaven op het fraaie niveau van 31% (31,2% een jaar eerder). De groep zit op een cashreserve van maar liefst 72 miljard USD en blijft haar aandeelhouders gul belonen via de terugkoop van eigen aandelen en een dividend dat 12% hoger klom en tegen de huidige koers een rendement van bijna 3,5% biedt. Voor het 3de kwartaal mikt Cisco op gelijkaardige resultaten, met een lichte daling van de omzet maar een 2% hogere winst per aandeel. Wij handhaven onze winstramingen op 1,92 USD per aandeel voor 2016/17 en op 2,05 USD voor 2017/18.

  Koers op het moment van de analyse: 33,60 USD

  Cisco Systems is een Amerikaanse fabrikant van uitrustingen voor bedrijfsnetwerken en internet (routers en switches; 60 à 70% van de wereldmarkt), ook veiligheidsuitrustingen, internettelefonie, enz.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Verkoop deze 8 aandelen niet! 6 maanden geleden - vrijdag 6 januari 2017
  Gezien de recente stijging van de beurzen zou u geneigd kunnen zijn bepaalde aandelen te verkopen en uw winst op te strijken. Maar een aandeel met een fikse koersstijging achter de rug is niet noodzakelijk overgewaardeerd en kan over een min of meer mooi stijgingspotentieel blijven beschikken.
  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  En dus nog een plaats in uw portefeuille verdienen. De volgende 8 aandelen gingen onlangs flink hoger, maar toch mag u ze nog in portefeuille houden. Zorg er wel voor dat ze niet meer dan 5 % van de totale waarde van uw portefeuille aan individuele aandelen overschrijden.

  KOPEN

  Axa (verzekeringen) 
  De stijging van de langetermijnrente zal de groepswinsten wat oppeppen, waardoor Axa wellicht zijn groeidoelstellingen zal kunnen bereiken. Bovendien zorgen het plan "Ambitie 2020" en de kostenbesparingen voor een betere visibiliteit op de vooruitzichten. De koers bedraagt 10 maal de verwachte winst per aandeel voor 2017 en blijft over potentieel beschikken.

  BMW (autosector) 
  BMW blijft mooi groeien. Over de 11 eerste maanden van 2016 klom de omzet met 6% t.o.v. dezelfde periode in 2015. En al groeit de omzet nu trager dan in het verleden, toch doet BMW het beter dan de concurrentie dankzij een aantrekkelijker en uitgebreider gamma en de populariteit van SUV's (X-gamma). Over 2016 zou BMW dus winst moeten boeken ondanks de impact van de stijgende personeelskosten op de winstgevendheid. Op langere termijn zullen de gerenommeerde merken van de groep (Mini en Rolls-Royce inbegrepen) de omzet en de winst stutten. Het koerspotentieel is niet uitgeput.

  Chevron (olie)
  De strategie om kosten te besparen en in te spelen op de lagere olieprijs, werpt haar vruchten af. De groep slaagt er zo in om liquiditeiten te genereren en de schuldenberg af te bouwen, maar ook en vooral om het dividend te handhaven. Bovendien houdt de koers onvoldoende rekening met de hoop op een verdere, trage opvering van de olieprijs o.m. dankzij het akkoord gesloten binnen de OPEC. Het aandeel van Chevron blijft een degelijk en aanlokkelijk aandeel.

  Cisco (technologie)
  Over de laatste jaren kon Cisco ondanks de vertragende omzetgroei zijn comfortabele winstgevendheid waarborgen dankzij een degelijk kostenbeheer. In de volgende jaren zal de vraag naar de producten van Cisco wellicht opveren doordat de nood aan communicatieapparatuur opnieuw zal toenemen (o.a. 5G). Bovendien zou de groep, die meer dan 60 miljard op buitenlandse rekeningen heeft staan, wel eens kunnen profiteren van één van de belangrijkste maatregelen die Trump aankondigde, namelijk een verlaging van de belastingen op alle cash die naar de VS wordt gerepatrieerd.

  Rio Tinto (mijnen)
  De koersremonte is nog niet afgelopen. Het aandeel beschikt nog over stijgingspotentieel. Het zit er dan ook dik in dat de grondstofprijzen zullen blijven stijgen dankzij de opverende Chinese vraag en het vooruitzicht van een toenemende vraag in de VS (Trump kondigde grote infrastructuurwerken aan). Overigens doet de groep aanzienlijke inspanningen om meer liquiditeiten te genereren door haar productiviteit op te drijven en activa af te stoten.

  HOUDEN

  ArcelorMittal (staal) 
  Dankzij de kostenbesparingen en de remonte van de staalprijs kan de winstgevendheid opnieuw herstellen. Overigens verstevigde de kapitaalverhoging, die in het 1e kwartaal 2016 werd doorgevoerd, de soliditeit van de groep. Maar al valt een stijging van de staalprijs te verwachten als gevolg van de protectionistische maatregelen die Trump aankondigde, toch blijft de sector kampen met een aantal negatieve factoren (zwakke vraag, chronische overcapaciteit). Bijgevolg raden we u af het aandeel te kopen.

  National Grid (elektriciteit)
  In juli 2016 bereikte de koers een historisch hoogtepunt o.m. dankzij het feit dat het aandeel een vluchtwaarde bij uitstek is. Bovendien stootte de groep haar gastak af in het VK. Zo kan ze vanaf nu focussen op dynamischere activiteiten (en een uitzonderlijk dividend uitkeren in 2017). Ondanks de duik die de koers inmiddels maakte, is het aandeel niet koopwaardig. Wel mag u het in portefeuille houden omwille van zijn defensief karakter en dividendrendement (4,7% bruto).

  Zurich Insurance (verzekeringen)
  De Zwitserse groep is begonnen de vruchten te plukken van de initiatieven die ze in 2015 nam om haar marges aan te dikken. Maar rekening houdend met de concurrentie moest de groep nog een stap verder gaan, wat ze ook deed in februari 2016, toen ze een versnelling van haar herstructurering aankondigde. Wellicht zal dit het dividend van de volgende jaren waarborgen. De koers houdt echter al grotendeels rekening met al dit goede nieuws.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Cisco Systems: ontgoochelende vooruitzichten 8 maanden geleden - maandag 21 november 2016
  De ontgoochelende vooruitzichten voor dit kwartaal veroorzaakten een koersdip.

  Volgens ons is dit echter een tijdelijke tendens.
  Goedkoop aandeel.
  KOPEN.

  Terwijl voor het 1e kwartaal van het boekjaar (jaarsluiting: 31/07) een stabiele winst per aandeel werd verwacht, klom deze dan toch met 3,4 %. Maar voor dit kwartaal, het 2e dus, voorziet de groep een winstdaling tot mogelijks 3,5 %. Reden is de vertragende vraag, vooral vanwege de telecom- en kabel-operatoren, waardoor de omzet met 2 à 4 % zal afnemen. Gezien de context zal Cisco naar onze mening de doelstelling die het beoogt op middellange termijn, niet halen: een winststijging per aandeel van 5 à 7 %. Deze tendens valt echter te relativeren. Want enerzijds kan Cisco veel beter opboksen tegen de wereldwijde economische vertraging dan de meeste andere fabrikanten van communicatieapparatuur. En anderzijds kan de groep dankzij de fikse kostenbesparingen die ze doorvoerde, blijven bogen op een comfortabele rentabiliteit. Bovendien heeft de groep ±60 miljard dollar geparkeerd zitten op buitenlandse rekeningen. En als Trump zoals aangekondigd de belasting verlaagt op cash die terug naar het moederland vloeit, dan zou Cisco deze middelen kunnen aanwenden om aandelen in te kopen, dividenden uit te keren, investeren... We verlagen onze winstramingen per aandeel tot 1,92 USD voor dit boekjaar en 2,05 USD voor het volgende.

  Koers op het moment van de analyse: 30,18 USD

  Cisco Systems is een Amerikaanse fabrikant van uitrustingen voor bedrijfsnetwerken en internet (routers en switches; 60 à 70 % van de wereldmarkt), ook veiligheidsuitrustingen, internettelefonie, enz.

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 34,44 USD
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 29,25 USD
ISIN-code US17275R1023
Beurs Nasdaq
Noteert op Euronext Brussel nee
Bèta 1,14
Volatiliteit 21,26 %
Aantal bestaande aandelen 5.085.888.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 162,04 USD
Sector Spitstechnologie
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 674.561 USD
Score corporate governance 5

Sleutelcijfers per aandeel (USD)

2016-17 (e) 2015-16 2014-15 2013-14
Dividend 1,10 0,94 0,80 0,72
Courante winst 1,89 2,13 1,76 1,50
Nettowinst 1,89 2,13 1,76 1,50
Courante cashflow 2,35 2,55 2,24 1,97
Netto cashflow 2,35 2,55 2,24 1,97
EBIT 2,34 2,51 2,11 1,79
EBITDA 2,79 2,93 2,59 2,25
Boekwaarde 12,72 12,64 11,74 11,09
Tastbare boekwaarde 6,81 7,35 6,93 6,35

Prestaties (in euro)

Cisco Systems Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden -9,35 % 1,59 % -2,84 %
Rendement 6 maanden -1,09 % 5,93 % -0,04 %
Rendement 1 jaar 1,91 % 12,69 % 7,72 %
Rendement 5 jaar 19,02 % 8,27 % 13,68 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2015-16 2014-15 2013-14 2012-13
Pay out 44,23 % 45,50 % 47,85 % 33,16 %
Current ratio 3,16 3,23 3,39 2,95
Return on equity 16,89 % 15,04 % 13,86 % 16,89 %
Total return on equity 16,89 % 15,04 % 13,86 % 16,89 %
Brutomarge 62,87 % 60,38 % 58,91 % 60,57 %
Nettomarge 21,81 % 18,27 % 16,66 % 20,54 %
EBIT marge 25,71 % 21,91 % 19,82 % 23,03 %
EBITDA marge 30,07 % 26,87 % 24,98 % 27,87 %
Belastingvoet 16,88 % 19,82 % 19,17 % 11,08 %
Gearing 33,05 30,95 25,03 -15,36
Eigen vermogen/ Balanstotaal 52,27 % 52,61 % 53,89 % 58,43 %

Beursgegevens per aandeel

2016-17 (e) 2015-16
Dividendrendement 3,45 % 2,95 %
Koers/ Courante winst 16,86 14,99
Koers/ Courante cashflow 13,56 12,49
Koers/ Boekwaarde 2,50 2,52
Koers/ Tastbare boekwaarde 4,68 4,33
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 7,23 % -

(e) : raming

In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en famille ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden