Cisco Systems US17275R1023

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
32,82 USD 21/04/2017 22:00 Nasdaq
-0,01 USD (-0,03 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
26,21 34,44  52 weken min max
25,80 % Rendement 1 jaar
3,35 % Dividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse

  Cisco Systems: tweede kwartaal zonder verrassingen

  2 maanden geleden - vrijdag 17 februari 2017
  Na een geslaagde herstructurering trekt Cisco goed zijn streng, ondanks de zwakke vraag.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse

  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  3 maanden geleden - vrijdag 6 januari 2017
  Gezien de recente stijging van de beurzen zou u geneigd kunnen zijn bepaalde aandelen te verkopen en uw winst op te strijken. Maar een aandeel met een fikse koersstijging achter de rug is niet noodzakelijk overgewaardeerd en kan over een min of meer mooi stijgingspotentieel blijven beschikken.
  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  En dus nog een plaats in uw portefeuille verdienen. De volgende 8 aandelen gingen onlangs flink hoger, maar toch mag u ze nog in portefeuille houden. Zorg er wel voor dat ze niet meer dan 5 % van de totale waarde van uw portefeuille aan individuele aandelen overschrijden.

  KOPEN

  Axa (verzekeringen) 
  De stijging van de langetermijnrente zal de groepswinsten wat oppeppen, waardoor Axa wellicht zijn groeidoelstellingen zal kunnen bereiken. Bovendien zorgen het plan "Ambitie 2020" en de kostenbesparingen voor een betere visibiliteit op de vooruitzichten. De koers bedraagt 10 maal de verwachte winst per aandeel voor 2017 en blijft over potentieel beschikken.

  BMW (autosector) 
  BMW blijft mooi groeien. Over de 11 eerste maanden van 2016 klom de omzet met 6% t.o.v. dezelfde periode in 2015. En al groeit de omzet nu trager dan in het verleden, toch doet BMW het beter dan de concurrentie dankzij een aantrekkelijker en uitgebreider gamma en de populariteit van SUV's (X-gamma). Over 2016 zou BMW dus winst moeten boeken ondanks de impact van de stijgende personeelskosten op de winstgevendheid. Op langere termijn zullen de gerenommeerde merken van de groep (Mini en Rolls-Royce inbegrepen) de omzet en de winst stutten. Het koerspotentieel is niet uitgeput.

  Chevron (olie)
  De strategie om kosten te besparen en in te spelen op de lagere olieprijs, werpt haar vruchten af. De groep slaagt er zo in om liquiditeiten te genereren en de schuldenberg af te bouwen, maar ook en vooral om het dividend te handhaven. Bovendien houdt de koers onvoldoende rekening met de hoop op een verdere, trage opvering van de olieprijs o.m. dankzij het akkoord gesloten binnen de OPEC. Het aandeel van Chevron blijft een degelijk en aanlokkelijk aandeel.

  Cisco (technologie)
  Over de laatste jaren kon Cisco ondanks de vertragende omzetgroei zijn comfortabele winstgevendheid waarborgen dankzij een degelijk kostenbeheer. In de volgende jaren zal de vraag naar de producten van Cisco wellicht opveren doordat de nood aan communicatieapparatuur opnieuw zal toenemen (o.a. 5G). Bovendien zou de groep, die meer dan 60 miljard op buitenlandse rekeningen heeft staan, wel eens kunnen profiteren van één van de belangrijkste maatregelen die Trump aankondigde, namelijk een verlaging van de belastingen op alle cash die naar de VS wordt gerepatrieerd.

  Rio Tinto (mijnen)
  De koersremonte is nog niet afgelopen. Het aandeel beschikt nog over stijgingspotentieel. Het zit er dan ook dik in dat de grondstofprijzen zullen blijven stijgen dankzij de opverende Chinese vraag en het vooruitzicht van een toenemende vraag in de VS (Trump kondigde grote infrastructuurwerken aan). Overigens doet de groep aanzienlijke inspanningen om meer liquiditeiten te genereren door haar productiviteit op te drijven en activa af te stoten.

  HOUDEN

  ArcelorMittal (staal) 
  Dankzij de kostenbesparingen en de remonte van de staalprijs kan de winstgevendheid opnieuw herstellen. Overigens verstevigde de kapitaalverhoging, die in het 1e kwartaal 2016 werd doorgevoerd, de soliditeit van de groep. Maar al valt een stijging van de staalprijs te verwachten als gevolg van de protectionistische maatregelen die Trump aankondigde, toch blijft de sector kampen met een aantal negatieve factoren (zwakke vraag, chronische overcapaciteit). Bijgevolg raden we u af het aandeel te kopen.

  National Grid (elektriciteit)
  In juli 2016 bereikte de koers een historisch hoogtepunt o.m. dankzij het feit dat het aandeel een vluchtwaarde bij uitstek is. Bovendien stootte de groep haar gastak af in het VK. Zo kan ze vanaf nu focussen op dynamischere activiteiten (en een uitzonderlijk dividend uitkeren in 2017). Ondanks de duik die de koers inmiddels maakte, is het aandeel niet koopwaardig. Wel mag u het in portefeuille houden omwille van zijn defensief karakter en dividendrendement (4,7% bruto).

  Zurich Insurance (verzekeringen)
  De Zwitserse groep is begonnen de vruchten te plukken van de initiatieven die ze in 2015 nam om haar marges aan te dikken. Maar rekening houdend met de concurrentie moest de groep nog een stap verder gaan, wat ze ook deed in februari 2016, toen ze een versnelling van haar herstructurering aankondigde. Wellicht zal dit het dividend van de volgende jaren waarborgen. De koers houdt echter al grotendeels rekening met al dit goede nieuws.

  Deel dit artikel

 • Analyse

  Cisco Systems: ontgoochelende vooruitzichten

  5 maanden geleden - maandag 21 november 2016
  De ontgoochelende vooruitzichten voor dit kwartaal veroorzaakten een koersdip.

  Volgens ons is dit echter een tijdelijke tendens.
  Goedkoop aandeel.
  KOPEN.

  Terwijl voor het 1e kwartaal van het boekjaar (jaarsluiting: 31/07) een stabiele winst per aandeel werd verwacht, klom deze dan toch met 3,4 %. Maar voor dit kwartaal, het 2e dus, voorziet de groep een winstdaling tot mogelijks 3,5 %. Reden is de vertragende vraag, vooral vanwege de telecom- en kabel-operatoren, waardoor de omzet met 2 à 4 % zal afnemen. Gezien de context zal Cisco naar onze mening de doelstelling die het beoogt op middellange termijn, niet halen: een winststijging per aandeel van 5 à 7 %. Deze tendens valt echter te relativeren. Want enerzijds kan Cisco veel beter opboksen tegen de wereldwijde economische vertraging dan de meeste andere fabrikanten van communicatieapparatuur. En anderzijds kan de groep dankzij de fikse kostenbesparingen die ze doorvoerde, blijven bogen op een comfortabele rentabiliteit. Bovendien heeft de groep ±60 miljard dollar geparkeerd zitten op buitenlandse rekeningen. En als Trump zoals aangekondigd de belasting verlaagt op cash die terug naar het moederland vloeit, dan zou Cisco deze middelen kunnen aanwenden om aandelen in te kopen, dividenden uit te keren, investeren... We verlagen onze winstramingen per aandeel tot 1,92 USD voor dit boekjaar en 2,05 USD voor het volgende.

  Koers op het moment van de analyse: 30,18 USD

  Cisco Systems is een Amerikaanse fabrikant van uitrustingen voor bedrijfsnetwerken en internet (routers en switches; 60 à 70 % van de wereldmarkt), ook veiligheidsuitrustingen, internettelefonie, enz.

  Deel dit artikel

 • Analyse

  Cisco Systems: puik boekjaar achter de rug

  8 maanden geleden - maandag 22 augustus 2016

  Het laatste kwartaal van het boekjaar afgesloten op 31/07 lag in lijn met onze verwachtingen.

  In de toekomst zal de diepgaandere herstructurering het resultaat stutten. Het aandeel beschikt nog over stijgingspotentieel.
  KOPEN.

   

  Het 4e kwartaal lag in lijn met de vorige kwartalen. Over het hele jaar klom de winst per aandeel met 7 % (vergelijkbare basis). Dit is conform de doelstellingen van de groep op middellange termijn (+5 à 7 % per jaar). Een mooie prestatie gezien de omzet gedrukt werd door de sombere wereldconjunctuur (+0,2 %). Het resultaat werd dan ook geboost door de kostenbesparingen. In het 4e kwartaal kon de bedrijfsmarge mooi verder klimmen (tot 31,4 % t.o.v. 30,1 % een jaar voorheen). Om op te boksen tegen de vertragende vraag zal de groep verder kosten uitsparen (zal extra 7 % van het personeel laten afvloeien). Een maatregel die tevens noodzakelijk is gezien de evolutie van het business model (ontwikkeling cloud-aanbod en diensten, mindere focus op routers, switches...). Voor dit kwartaal mikt de groep op een stabiele omzet en winst per aandeel (vergelijkbare basis). Dit is licht ontgoochelend, maar we hebben vertrouwen voor de toekomst. Gezien de herstructureringskosten die in de volgende kwartalen nog in de boeken moeten worden opgenomen, verlagen we onze winstramingen per aandeel tot 2,05 USD voor dit boekjaar en 2,18 USD voor het volgende.

   

  Koers op het moment van de analyse: 30,52 USD

   

  Cisco Systems is een Amerikaanse fabrikant van uitrustingen voor bedrijfsnetwerken en internet (routers en switches; 60 à 70 % van de wereldmarkt), ook veiligheidsuitrustingen, internettelefonie, enz.

   

  Deel dit artikel

 • Analyse

  Cisco Systems voldoet aan onze verwachtingen

  11 maanden geleden - woensdag 1 juni 2016

  Het kwartaalresultaat bevestigt dat de groep het goed doet ondanks de weinig gunstige context.

  Al ging de koers sinds ons koopadvies van februari meer dan 15 % hoger, toch blijft het aandeel aantrekkelijk.

  KOPEN.

   

  Over het 3e kwartaal van het huidige boekjaar (jaarafsluiting 31/07) steeg de winst per aandeel zoals voorzien met 6 % (vergelijkbare basis). Het herstel van de laatste kwartalen zet zich dus verder. De brutomarge blijft aandikken (tot 65,2 % t.o.v. 64,6 % een jaar geleden). De groep plukt immers de vruchten van de maatregelen die ze eerder nam om de winstgevendheid op te krikken (tot dan afgestraft door een jarenlange explosieve groei). Cisco ontwikkelde namelijk zijn aanbod van software en informaticadiensten, die meer winstgevend zijn dan de uitrustingen voor netwerken (rooters, switches). De kwartaalomzet ging dan wel hoger maar blijft aan de lage kant (+3 %). Dit is vooral te wijten aan conjuncturele redenen (moeilijke economische context). Op langere termijn ogen de vooruitzichten voor Cisco en zijn sector degelijk. In afwachting van beterschap blijft de groep massaal eigen aandelen inkopen en trekt ze haar dividend op met 24 %. Een manier om de liquiditeiten beter aan te wenden en kostelijke overnames te vermijden (zoals in het verleden). We handhaven onze winstramingen per aandeel op 2,05 USD per boekjaar en 2,15 USD voor het volgende.

   

  Koers op het moment van de analyse: 29,05 USD

   

  Cisco Systems is een Amerikaanse fabrikant van uitrustingen voor bedrijfsnetwerken en internet (routers en switches; 60 à 70 % van de wereldmarkt), ook veiligheidsuitrustingen, internettelefonie, enz.

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 34,44 USD
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 26,21 USD
ISIN-code US17275R1023
Beurs Nasdaq
Noteert op Euronext Brussel neen
Bèta 1,14
Volatiliteit 21,30 %
Aantal bestaande aandelen 5.085.888.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 166,97 USD
Sector Spitstechnologie
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 665.236 USD
Score corporate governance 5

Sleutelcijfers per aandeel (USD)

2016-17 (e) 2015-16 2014-15 2013-14
Dividend 1,10 0,94 0,80 0,72
Courante winst 1,92 2,13 1,76 1,50
Nettowinst 1,92 2,13 1,76 1,50
Courante cashflow 2,35 2,55 2,24 1,97
Netto cashflow 2,35 2,55 2,24 1,97
EBIT 2,39 2,51 2,11 1,79
EBITDA 2,82 2,93 2,59 2,25
Boekwaarde 12,74 12,64 11,74 11,08
Tastbare boekwaarde 7,37 7,35 6,93 6,34

Prestaties (in euro)

Cisco Systems Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden 9,10 % 4,27 % 2,88 %
Rendement 6 maanden 12,40 % 9,81 % 11,65 %
Rendement 1 jaar 25,80 % 7,79 % 17,96 %
Rendement 5 jaar 18,80 % 7,96 % 15,96 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2016-17 (e) 2015-16 2014-15 2013-14
Pay out - 44,23 % 45,50 % 47,85 %
Current ratio - 3,16 3,23 3,39
Return on equity - 16,89 % 15,04 % 13,86 %
Total return on equity - 16,89 % 15,04 % 13,86 %
Brutomarge - 62,87 % 60,38 % 58,91 %
Nettomarge - 21,81 % 18,27 % 16,66 %
EBIT marge - 25,71 % 21,91 % 19,82 %
EBITDA marge - 30,07 % 26,87 % 24,98 %
Belastingvoet - 16,88 % 19,82 % 19,17 %
Gearing - 33,05 30,95 25,03
Eigen vermogen/ Balanstotaal - 52,27 % 52,61 % 53,89 %

Beursgegevens per aandeel

2016-17 (e) 2015-16
Dividendrendement 3,35 % 2,86 %
Koers/ Courante winst 17,10 15,45
Koers/ Courante cashflow 13,97 12,87
Koers/ Boekwaarde 2,58 2,60
Koers/ Tastbare boekwaarde 4,45 4,47
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 7,12 % -

(e) : raming

 • Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • U moet een antwoord ingeven

  Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • U hebt de survey vervolledigd

  Verzenden