adidas Group

DE000A1EWWW0
E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
260,60 EUR 14/06/2019 17:35 Frankfurt
0,00 EUR (0,00 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
180,25 264,85  52 weken min max
32,28 % Rendement 1 jaar
1,48 % Dividendrendement
Alle details
Premium inhoud

De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

Hoe komen we tot ons advies?
Lees hier onze analyse.

Artikels

 • Analyse
  De beleggers reageerden enthousiast op het kwartaalresultaat van Adidas 1 maand geleden - donderdag 9 mei 2019
  De koers ging stevig hoger, waardoor het verdere stijgingspotentieel beperkt lijkt.
   
   
   
   

  De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Adidas maakte solide kwartaal- en jaarcijfers bekend 3 maanden geleden - dinsdag 19 maart 2019
  Toch kampt de groep met een paar pijnpunten.

  Gezien het vrij hoge koersniveau, is het normaal dat de beleggers voorzichtig zijn. Het stijgingspotentieel lijkt ons beperkt.
  VERKOPEN.

  Dankzij een sterk 4de kwartaal kwam het resultaat 2018 iets boven onze verwachtingen uit. De omzet klom 8% hoger (zonder overnames en afstotin-gen) en de winst per aandeel (8,44 EUR) won 20% (op vergelijkbare basis). De bedrijfsmarge steeg naar 10,8%, waardoor de doelstelling van 11,5% tegen 2020 haalbaar wordt. Aan de basis van de goede prestaties lagen het feit dat dochter Reebok opnieuw winstgevend werd, en ook de forse groei van de online verkopen (+36%), die goed zijn voor 10% van de omzet en op termijn kunnen doorstomen naar 25%. In Noord-Amerika hapt de groei wel naar adem (+14,5% in 2018 t.o.v. +27,4% in 2017). Sommige modellen van sportschoenen raken verouderd en worden minder verkocht. Daarnaast kampt de groep met enkele productieproblemen, die nog minstens het 1ste halfjaar zullen voortduren. Dat ziet Nike graag gebeuren. Na een moeilijke periode verovert de grote rivaal opnieuw marktaandeel, ook in Europa en China. Een deel van de beleggers had op betere vooruitzichten gehoopt voor de omzetgroei in 2019 (zou zonder overnames en afstotingen tussen 5 en 8% stranden volgens de groep). 

  Koers op het moment van de analyse: 211,20 EUR

  De Duitse groep Adidas is wereldwijd nummer 2 voor sportuitrustingen na het Amerikaanse Nike.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Adidas blijft kwetsbaar 7 maanden geleden - vrijdag 9 november 2018
  Na de kwartaalresultaten lijken de rentabiliteitsdoelen op middellange termijn iets meer binnen bereik, maar de omzetdaling in West-Europa baart zorgen.

  Tegen het huidige koersniveau zullen de beleggers elke misstap afstraffen.
  Het aandeel is te duur.
  VERKOPEN.

  De kwartaalresultaten van Adidas zijn wat tweeslachtig. De winst per aandeel klom dankzij de hogere verkoopprijzen en de hoge vlucht van e-commerce (rendabeler) weliswaar 20,7% hoger (op vergelijkbare basis), maar de omzetgroei (exclusief overnames en afstotingen) vertraagt (+8% tegenover +10% de twee voorgaande kwartalen).
  In Noord-Amerika (+16,5%) en Azië (+15,2%) blijft de activiteit op een stevig peil, maar in West-Europa boerde de omzet met 1,3% achteruit. Concurrent Nike wint er terrein, en zal wellicht ook in de VS een tandje bijsteken om er de ambities van Adidas in de kiem te smoren. Daarnaast blijft het merk Reebok ook slabakken (-4,7% in het derde kwartaal).

  Adidas blijft wel geloven dat het in staat is om zijn doelstellingen tegen 2020 te halen: een omzetcijfer van 26 miljard euro en een bedrijfsmarge van 11,5%.

  Wij handhaven onze winstramingen op 8,15 EUR per aandeel voor 2018 en op 9,50 EUR voor 2019.

  Koers op het moment van de analyse: 201,00 EUR

  De Duitse groep Adidas is wereldwijd nummer 2 voor sportartikelen, na het Amerikaanse Nike.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Adidas: tweede kwartaal iets beter dan verwacht 9 maanden geleden - vrijdag 14 september 2018
  Maar rivaal Nike laat niet over zich heen lopen op de belangrijke Amerikaanse markt.

  Het aandeel is duur. VERKOPEN.

  Adidas had erop gerekend dat het WK voetbal in Rusland minder gunstig zou worden dan dat in Brazilië 4 jaar eerder, maar de groep deed in het 2de kwartaal toch iets beter dan verwacht: de omzet spurtte 10% hoger (excl. wisselkoerseffecten) en de bedrijfsmarge dikte 1,2% aan (tot 11,3%). De stijging van de marketinguitgaven werd gecompenseerd door hogere verkoopprijzen en rendabelere distributiekanalen (o.a. online). In Noord-Amerika (prioriteit sinds 2 jaar) vertraagt de omzetgroei (+15,6% t.o.v. +28,1% een jaar eerder) maar blijft hij gevoelig hoger dan bij concurrent Nike (+3%). Die laatste beheerst wel beter zijn voorraden (minder kortingen) en mikt via een uitdagende marketing resoluut op jongeren. De komende kwartalen zullen dus wellicht moeilijker worden voor Adidas, dat echter de ambitie behoudt om zijn marktaandeel in Noord-Amerika te verdubbelen (tot ±20%). Ook de kwartaalomzet van Reebok boerde 3% achteruit. Het dochterbedrijf moet daarnaast een zware correctie doorvoeren van zijn boekwaarde in 2017. Toch houdt Adidas vast aan zijn doelstellingen voor 2020 (omzet van 26 miljard, bedrijfsmarge van 11,5%). Ook wij laten onze winstramingen ongewijzigd op 8,15 EUR per aandeel voor 2018 en 9,50 EUR voor 2019.

  Koers op het moment van de analyse: 209,70 EUR

  De Duitse groep Adidas is wereldwijd nummer 2 voor sportuitrustingen na het Amerikaanse Nike.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Nike / Adidas: wedstrijd zonder winnaar 11 maanden geleden - dinsdag 10 juli 2018
  Het WK voetbal nadert stilaan zijn apotheose, maar er zijn uiteraard ook heel wat economische belangen mee gemoeid…
  Nike / Adidas: wedstrijd zonder winnaar

  Nike / Adidas: wedstrijd zonder winnaar

  Niet in het minst voor Nike en Adidas, de nummers 1 en 2 in de wereld van de sportuitrusting. De beurs kijkt optimistisch aan tegen beide giganten. Wij zijn minder overtuigd. De beurskoers van beide groepen is dermate hoog, o.a. na de aankondiging van de inkoop van eigen aandelen, dat er weinig ruimte is voor eventuele ontgoochelingen.
  We vinden beide aandelen duur.
  Allebei verkopen.

  Booming business

  De producten van Nike en Adidas, ooit voorbehouden aan fervente sporters, raakten de laatste jaren alsmaar breder verspreid. Daar zijn veel redenen voor: de bewustwording van het belang van een gezonde levensstijl, de toename van het aantal amateursporters, van vrouwelijke sporters ook, de opmars van online handel, de raakvlakken met de mode- en de luxesector, enz. Om garen te spinnen bij deze trends bouwden de sportuitrusters een sterk marketingapparaat uit (o.a. met vedetten uit de sport- en showbizzwereld) en stelden ze regelmatig (pseudo-)innovaties voor. De voorbije 10 jaar zagen Adidas en Nike hun omzet verdubbelen.

  Pad niet altijd over rozen

  Adidas en Nike kunnen bogen op solide financiële en logistieke middelen, maar toch is hun succes niet bij voorbaat verzekerd. Zo moest Adidas in 2013 en 2014 nog zijn winstverwachtingen terugschroeven nadat het marktaandeel was kwijtgespeeld, o.a. door de Krimcrisis in Oekraïne en problemen in de golfsport. Nike zal zijn in 2015 vooropgestelde doel, met name de omzet tegen 2020 doen toenemen tot 50 miljard dollar (t.o.v. 30,6 toen) niet halen. Na een periode van forse groei ging de groep wat op haar lauweren rusten en liet ze haar concurrenten de kans om beter in te spelen op de veranderende behoeften van de consument.

  Adidas op kousenvoeten

  Terwijl Nike nu nog de absolute marktleider is in Noord-Amerika, de bakermat van het basketbal en het joggen, begint Adidas er de groep toch ook naar de kroon te dingen en is het vastberaden om er zijn marktaandeel te verdubbelen (tot ±20%) op middellange termijn. In 2017 spurtte de omzet van Adidas in Noord-Amerika 27% hoger (excl. wisselkoerseffecten). Nike liet zich wat verrassen door dit offensief maar kon in het laatste kwartaal van zijn boekjaar (einde op 31/05) nu toch een vuist maken door na drie opeenvolgende kwartalen van omzetdalingen met een stijging van 3% uit te pakken. Het valt wel nog af te wachten of die prestatie echt de terugkeer van een duurzame groei inluidt in Noord-Amerika. Hoe dan ook belooft de strijd tussen beide titanen nog aan te wakkeren in de aanloop naar het WK voetbal van 2026, dat gezamenlijk georganiseerd wordt door de VS, Canada en Mexico. Beide groepen zullen er alles aan doen om het laken zoveel mogelijk naar zich toe te trekken, met hogere reclamekosten en lagere verkoopprijzen tot gevolg (gevaar voor rentabiliteit).

  China als eldorado?

  Adidas en Nike richtten hun pijlen uiteraard ook al op de groeilanden, waar ze soms af te rekenen kregen met ongunstige wisselkoerseffecten. De inzet van de strijd daar is vooral China, dat 4 keer zoveel inwoners heeft als de VS en nog maar goed is voor 10% van de wereldwijde markt voor sportuitrusting (VS: 40%). Het groeipotentieel is er dus erg groot, maar daarom zal het nog niet vanzelf gaan. Enerzijds ligt de rentabiliteit van de activiteiten in China al hoog en zal ze hooguit stagneren, anderzijds zouden de oplopende handelsspanningen tussen de VS en China ervoor kunnen zorgen dat er in China campagnes op touw worden gezet (al dan niet met de openlijke steun van de autoriteiten) die westerse producenten minder aantrekkelijk maken voor de lokale jeugd.

  Ambitieuze doelstellingen

  Beide groepen geloven in hun kunnen en koesteren ambitieuze doelstellingen. Voor het lopende boekjaar mikt Nike op een omzetstijging van ±10%. Adidas houdt vast aan zijn omzetdoel van 26 miljard euro tegen 2020 (t.o.v. 21,2 in 2017). Allebei mikken ze op een stijging van hun bedrijfsmarge en rekenen ze daarvoor o.a. op de verdere opmars van e-commerce (rendabeler). Adidas gaat voor een bedrijfs-marge van 11,5% (t.o.v. 9,8% in 2017). Die doelstellingen zijn niet absoluut onhaalbaar maar gezien de toenemende concurrentiestrijd in de VS en de onzekerheden in China, beloven ze ook geen wandeling in het park te worden.

  Wat de winst per aandeel betreft, mikken wij voor Adidas op 8,15 EUR in 2018 en op 9,50 EUR in 2019.
  Voor Nike tippen we op 2,65 USD voor dit boekjaar en op 3,10 voor het volgende.

  Koersen op het moment van de analyse
  Adidas: 181,75 EUR
  Nike: 76,48 USD

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 264,85 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 180,25 EUR
ISIN-code DE000A1EWWW0
Beurs Frankfurt
Noteert op Euronext Brussel nee
Bèta 0,93
Volatiliteit 25,80 %
Aantal bestaande aandelen 200.416.100
Beurskapitalisatie (in miljard) 51,56 EUR
Sector Consumptiegoederen
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 231 EUR
Score corporate governance 5
Land Duitsland

Sleutelcijfers per aandeel (EUR)

2019 (e) 2018 (e) 2017 2016
Dividend 3,80 3,35 2,60 2,00
Courante winst 9,60 8,44 5,42 5,08
Nettowinst 9,60 8,44 5,42 5,08
Courante cashflow 12,15 10,85 9,30 7,05
Netto cashflow 12,15 10,85 9,30 7,05
EBIT 13,35 11,74 8,73 7,45
EBITDA 15,85 14,15 12,62 9,42
Boekwaarde 30,90 28,47 26,60 30,12
Tastbare boekwaarde 24,60 22,26 23,05 23,11

Prestaties (in euro)

adidas Group Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden 23,71 % 1,74 % 2,74 %
Rendement 6 maanden 30,69 % 8,50 % 9,06 %
Rendement 1 jaar 32,28 % -2,01 % 7,59 %
Rendement 5 jaar 28,68 % 1,77 % 12,30 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2018 (e) 2017 2016 2015
Pay out - 48,31 % 39,63 % 50,47 %
Current ratio - 1,37 1,31 1,40
Return on equity - 18,53 % 16,76 % 11,86 %
Total return on equity - 18,53 % 16,76 % 11,86 %
Brutomarge - 49,49 % 49,60 % 48,93 %
Nettomarge - 4,97 % 5,19 % 3,74 %
EBIT marge - 7,98 % 7,58 % 5,91 %
EBITDA marge - 11,54 % 9,59 % 8,21 %
Belastingvoet - 36,01 % 29,41 % 35,48 %
Gearing - -8,09 1,78 9,05
Eigen vermogen/ Balanstotaal - 40,66 % 39,88 % 39,93 %

Beursgegevens per aandeel

2019 (e) 2018 (e)
Dividendrendement 1,48 % 1,30 %
Koers/ Courante winst 26,80 30,48
Koers/ Courante cashflow 21,17 23,71
Koers/ Boekwaarde 8,33 9,04
Koers/ Tastbare boekwaarde 10,46 11,56
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 4,91 % -

(e) : raming

×
Vertel ons wat u denkt
adidas-group
In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en familie ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden