ArcelorMittal LU1598757687

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
25,18 EUR 20/10/2017 17:36 Amsterdam
0,51 EUR (2,05 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
17,60 26,30  52 weken min max
39,71 % Rendement 1 jaar
0,00 % Dividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  ArcelorMittal: zowel de resultaten als de vooruitzichten verbeteren 1 maand geleden - maandag 11 september 2017
  Wel blijft de sector kampen met chronische overcapaciteit.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  ArcelorMittal heeft een overname voorzien 4 maanden geleden - maandag 29 mei 2017
  De groep wacht op goedkeuringen.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

  De staalproducent staat op het punt de Italiaanse staalgroep Ilva over te nemen. Het bedrijf wacht op de goedkeuring van de Europese Commissie.

   

  Koers op het moment van de analyse: 19,99 EUR

   

  ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. De groep produceert zowel lange producten (o.m. voor de bouw) als staalplaten (autosector, huishoudtoestellen…).

  Deel dit artikel

 • Analyse
  ArcelorMittal maakte een fraai resultaat bekend maar... 5 maanden geleden - woensdag 17 mei 2017
  … de aangekondigde vooruitzichten zijn weinig verheugend.

  De sector blijft namelijk met een crisis kampen. De hemel klaart op maar is niet wolkenvrij. HOUDEN.

   

  ArcelorMittal boekte een fraai 1e kwartaal. De omzet veerde op met 20% t.o.v. een jaar voorheen dankzij de remonte van de prijs van staal (+25%) en ijzererts (+77%). Resultaat: de groep boekte een winst per aandeel van 0,33 USD (t.o.v. een verlies per aandeel van 0,23 USD een jaar voorheen). Maar ondanks dit puike resultaat verloor de koers flink wat terrein. De wereldwijde nr. 1 in staal maakte namelijk eveneens bekend dat de export van Chinees staal tegen erg lage prijzen een zorgwekkende factor blijft. Ook zullen de marktomstandigheden in het 2e kwartaal naar zijn mening niet beteren. Een koude douche voor de beleggers die voorheen enthousiast reageerden op het herstel van de sector van het afgelopen jaar. Dit herinnert er ons echter aan dat de staalsector nog altijd met problemen kampt (o.a. chronische overcapaciteit). Verder zal ArcelorMittal op 22 mei een omgekeerde aandelensplitsing doorvoeren om het aantal aandelen in omloop te verminderen. Hierdoor zal het aantal aandelen in uw portefeuille worden gedeeld door drie. Wel zullen uw aandelen tegen dan elk 3 maal zoveel waard zijn. De operatie zal dus geen enkele impact hebben op uw vermogen.

   

  Koers op het moment van de analyse: 6,86 EUR

   

  ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. De groep produceert zowel lange producten (o.m. voor de bouw) als staalplaten (autosector, huishoudtoestellen…).

  Deel dit artikel

 • Analyse
  De koers van ArcelorMittal klom met 320% op een jaar tijd 8 maanden geleden - dinsdag 21 februari 2017
  Is dit een reden om het aandeel te verkopen?

  Volgens ons niet. De gunstige economische context blijft de koers stutten.
  HOUDEN.

  Na een verschrikkelijk jaar 2015 en 4 jaar rode cijfers te hebben geschreven boekte ArcelorMittal over 2016 eindelijk fraaie resultaten.Zo slaagde de groep erin om weer met winst aan te knopen (0,62 USD per aandeel) dankzij fikse kostenbesparingen en de stijging van de staalprijs. Ook staat ze nu financieel sterker in haar schoenen: in 2016 kromp de schuldenberg immers met 30% (tot 11,1 miljard USD). Resultaat: het aandeel veerde met 320% op sinds zijn dieptepunt een jaar geleden. Desondanks raden we u aan het nog niet te verkopen. Wel zal de groep nog enige tijd lijden onder de moeilijkheden in de sector (o.a. chronische overcapaciteit). Bijgevolg zal ze alweer geen dividend uitkeren (ondanks dat weer werd winst geboekt). Ook zal ze verder focussen op de schuldafbouw. Inmiddels blijft de koers gestut door bepaalde factoren: China overweegt staalproducenten om te verplichten hun productiecapaciteit te reduceren (al laten deze maatregelen op zich wachten), in de VS beloofde Trump grootse infrastructuurwerken (belangrijkste afzetmarkt voor staal) en in Europa wordt de staalprijs gestut door de hoop op nieuwe antidumpingmaatregelen (worden bestudeerd).

  Koers op het moment van de analyse: 8,68 EUR

  ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. De groep produceert zowel lange producten (o.m. voor de bouw) als staalplaten (autosector, huishoudtoestellen…).

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Verkoop deze 8 aandelen niet! 9 maanden geleden - vrijdag 6 januari 2017
  Gezien de recente stijging van de beurzen zou u geneigd kunnen zijn bepaalde aandelen te verkopen en uw winst op te strijken. Maar een aandeel met een fikse koersstijging achter de rug is niet noodzakelijk overgewaardeerd en kan over een min of meer mooi stijgingspotentieel blijven beschikken.
  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  En dus nog een plaats in uw portefeuille verdienen. De volgende 8 aandelen gingen onlangs flink hoger, maar toch mag u ze nog in portefeuille houden. Zorg er wel voor dat ze niet meer dan 5 % van de totale waarde van uw portefeuille aan individuele aandelen overschrijden.

  KOPEN

  Axa (verzekeringen) 
  De stijging van de langetermijnrente zal de groepswinsten wat oppeppen, waardoor Axa wellicht zijn groeidoelstellingen zal kunnen bereiken. Bovendien zorgen het plan "Ambitie 2020" en de kostenbesparingen voor een betere visibiliteit op de vooruitzichten. De koers bedraagt 10 maal de verwachte winst per aandeel voor 2017 en blijft over potentieel beschikken.

  BMW (autosector) 
  BMW blijft mooi groeien. Over de 11 eerste maanden van 2016 klom de omzet met 6% t.o.v. dezelfde periode in 2015. En al groeit de omzet nu trager dan in het verleden, toch doet BMW het beter dan de concurrentie dankzij een aantrekkelijker en uitgebreider gamma en de populariteit van SUV's (X-gamma). Over 2016 zou BMW dus winst moeten boeken ondanks de impact van de stijgende personeelskosten op de winstgevendheid. Op langere termijn zullen de gerenommeerde merken van de groep (Mini en Rolls-Royce inbegrepen) de omzet en de winst stutten. Het koerspotentieel is niet uitgeput.

  Chevron (olie)
  De strategie om kosten te besparen en in te spelen op de lagere olieprijs, werpt haar vruchten af. De groep slaagt er zo in om liquiditeiten te genereren en de schuldenberg af te bouwen, maar ook en vooral om het dividend te handhaven. Bovendien houdt de koers onvoldoende rekening met de hoop op een verdere, trage opvering van de olieprijs o.m. dankzij het akkoord gesloten binnen de OPEC. Het aandeel van Chevron blijft een degelijk en aanlokkelijk aandeel.

  Cisco (technologie)
  Over de laatste jaren kon Cisco ondanks de vertragende omzetgroei zijn comfortabele winstgevendheid waarborgen dankzij een degelijk kostenbeheer. In de volgende jaren zal de vraag naar de producten van Cisco wellicht opveren doordat de nood aan communicatieapparatuur opnieuw zal toenemen (o.a. 5G). Bovendien zou de groep, die meer dan 60 miljard op buitenlandse rekeningen heeft staan, wel eens kunnen profiteren van één van de belangrijkste maatregelen die Trump aankondigde, namelijk een verlaging van de belastingen op alle cash die naar de VS wordt gerepatrieerd.

  Rio Tinto (mijnen)
  De koersremonte is nog niet afgelopen. Het aandeel beschikt nog over stijgingspotentieel. Het zit er dan ook dik in dat de grondstofprijzen zullen blijven stijgen dankzij de opverende Chinese vraag en het vooruitzicht van een toenemende vraag in de VS (Trump kondigde grote infrastructuurwerken aan). Overigens doet de groep aanzienlijke inspanningen om meer liquiditeiten te genereren door haar productiviteit op te drijven en activa af te stoten.

  HOUDEN

  ArcelorMittal (staal) 
  Dankzij de kostenbesparingen en de remonte van de staalprijs kan de winstgevendheid opnieuw herstellen. Overigens verstevigde de kapitaalverhoging, die in het 1e kwartaal 2016 werd doorgevoerd, de soliditeit van de groep. Maar al valt een stijging van de staalprijs te verwachten als gevolg van de protectionistische maatregelen die Trump aankondigde, toch blijft de sector kampen met een aantal negatieve factoren (zwakke vraag, chronische overcapaciteit). Bijgevolg raden we u af het aandeel te kopen.

  National Grid (elektriciteit)
  In juli 2016 bereikte de koers een historisch hoogtepunt o.m. dankzij het feit dat het aandeel een vluchtwaarde bij uitstek is. Bovendien stootte de groep haar gastak af in het VK. Zo kan ze vanaf nu focussen op dynamischere activiteiten (en een uitzonderlijk dividend uitkeren in 2017). Ondanks de duik die de koers inmiddels maakte, is het aandeel niet koopwaardig. Wel mag u het in portefeuille houden omwille van zijn defensief karakter en dividendrendement (4,7% bruto).

  Zurich Insurance (verzekeringen)
  De Zwitserse groep is begonnen de vruchten te plukken van de initiatieven die ze in 2015 nam om haar marges aan te dikken. Maar rekening houdend met de concurrentie moest de groep nog een stap verder gaan, wat ze ook deed in februari 2016, toen ze een versnelling van haar herstructurering aankondigde. Wellicht zal dit het dividend van de volgende jaren waarborgen. De koers houdt echter al grotendeels rekening met al dit goede nieuws.

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 26,30 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 17,60 EUR
ISIN-code LU1598757687
Beurs Amsterdam
Noteert op Euronext Brussel nee
Bèta 1,40
Volatiliteit 45,43 %
Aantal bestaande aandelen 1.021.904.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 25,21 EUR
Sector Staal, Non-ferro en Mijnbouw
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 161.127 EUR
Score corporate governance 4

Sleutelcijfers per aandeel (EUR)

2017 (e) 2016 2015 2014
Dividend 0,00 0,00 0,42 0,35
Courante winst 3,18 1,31 -0,99 0,00
Nettowinst 3,18 1,69 -9,28 -1,06
Courante cashflow 5,39 3,71 2,43 3,59
Netto cashflow 5,39 3,50 1,38 3,39
EBIT 4,97 3,35 2,38 3,22
EBITDA 7,34 5,93 6,11 7,08
Boekwaarde 28,05 28,02 32,67 48,91
Tastbare boekwaarde 23,69 23,14 26,02 40,40

Prestaties (in euro)

ArcelorMittal Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden 9,47 % 0,93 % 0,64 %
Rendement 6 maanden 18,53 % 3,15 % -0,95 %
Rendement 1 jaar 39,71 % 13,23 % 10,55 %
Rendement 5 jaar -2,19 % 7,26 % 14,47 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2016 2015 2014 2013
Pay out 0,00 % - - -
Current ratio 1,23 1,24 1,33 1,35
Return on equity 4,58 % -3,34 % 0,00 % -2,68 %
Total return on equity 5,90 % -31,44 % -2,58 % -5,11 %
Brutomarge 10,10 % 7,21 % 7,89 % 5,84 %
Nettomarge 3,05 % -13,25 % -1,23 % -3,24 %
EBIT marge 6,22 % 3,21 % 4,16 % 2,76 %
EBITDA marge 11,01 % 8,23 % 9,13 % 8,67 %
Belastingvoet 36,25 % - - -
Gearing 34,21 56,89 34,94 30,24
Eigen vermogen/ Balanstotaal 43,02 % 35,88 % 45,53 % 47,35 %

Beursgegevens per aandeel

2017 (e) 2016
Dividendrendement 0,00 % 0,00 %
Koers/ Courante winst 7,76 18,87
Koers/ Courante cashflow 4,58 6,65
Koers/ Boekwaarde 0,88 0,88
Koers/ Tastbare boekwaarde 1,04 1,07
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 6,19 % -

(e) : raming

In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en famille ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden