ArcelorMittal LU0323134006

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
7,056 EUR 27/04/2017 16:30 Amsterdam
-0,31 EUR (-4,20 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
3,840 8,770  52 weken min max
52,80 % Rendement 1 jaar
0,00 % Dividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse

  De koers van ArcelorMittal klom met 320% op een jaar tijd

  2 maanden geleden - dinsdag 21 februari 2017
  Is dit een reden om het aandeel te verkopen?
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse

  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  3 maanden geleden - vrijdag 6 januari 2017
  Gezien de recente stijging van de beurzen zou u geneigd kunnen zijn bepaalde aandelen te verkopen en uw winst op te strijken. Maar een aandeel met een fikse koersstijging achter de rug is niet noodzakelijk overgewaardeerd en kan over een min of meer mooi stijgingspotentieel blijven beschikken.
  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  Verkoop deze 8 aandelen niet!

  En dus nog een plaats in uw portefeuille verdienen. De volgende 8 aandelen gingen onlangs flink hoger, maar toch mag u ze nog in portefeuille houden. Zorg er wel voor dat ze niet meer dan 5 % van de totale waarde van uw portefeuille aan individuele aandelen overschrijden.

  KOPEN

  Axa (verzekeringen) 
  De stijging van de langetermijnrente zal de groepswinsten wat oppeppen, waardoor Axa wellicht zijn groeidoelstellingen zal kunnen bereiken. Bovendien zorgen het plan "Ambitie 2020" en de kostenbesparingen voor een betere visibiliteit op de vooruitzichten. De koers bedraagt 10 maal de verwachte winst per aandeel voor 2017 en blijft over potentieel beschikken.

  BMW (autosector) 
  BMW blijft mooi groeien. Over de 11 eerste maanden van 2016 klom de omzet met 6% t.o.v. dezelfde periode in 2015. En al groeit de omzet nu trager dan in het verleden, toch doet BMW het beter dan de concurrentie dankzij een aantrekkelijker en uitgebreider gamma en de populariteit van SUV's (X-gamma). Over 2016 zou BMW dus winst moeten boeken ondanks de impact van de stijgende personeelskosten op de winstgevendheid. Op langere termijn zullen de gerenommeerde merken van de groep (Mini en Rolls-Royce inbegrepen) de omzet en de winst stutten. Het koerspotentieel is niet uitgeput.

  Chevron (olie)
  De strategie om kosten te besparen en in te spelen op de lagere olieprijs, werpt haar vruchten af. De groep slaagt er zo in om liquiditeiten te genereren en de schuldenberg af te bouwen, maar ook en vooral om het dividend te handhaven. Bovendien houdt de koers onvoldoende rekening met de hoop op een verdere, trage opvering van de olieprijs o.m. dankzij het akkoord gesloten binnen de OPEC. Het aandeel van Chevron blijft een degelijk en aanlokkelijk aandeel.

  Cisco (technologie)
  Over de laatste jaren kon Cisco ondanks de vertragende omzetgroei zijn comfortabele winstgevendheid waarborgen dankzij een degelijk kostenbeheer. In de volgende jaren zal de vraag naar de producten van Cisco wellicht opveren doordat de nood aan communicatieapparatuur opnieuw zal toenemen (o.a. 5G). Bovendien zou de groep, die meer dan 60 miljard op buitenlandse rekeningen heeft staan, wel eens kunnen profiteren van één van de belangrijkste maatregelen die Trump aankondigde, namelijk een verlaging van de belastingen op alle cash die naar de VS wordt gerepatrieerd.

  Rio Tinto (mijnen)
  De koersremonte is nog niet afgelopen. Het aandeel beschikt nog over stijgingspotentieel. Het zit er dan ook dik in dat de grondstofprijzen zullen blijven stijgen dankzij de opverende Chinese vraag en het vooruitzicht van een toenemende vraag in de VS (Trump kondigde grote infrastructuurwerken aan). Overigens doet de groep aanzienlijke inspanningen om meer liquiditeiten te genereren door haar productiviteit op te drijven en activa af te stoten.

  HOUDEN

  ArcelorMittal (staal) 
  Dankzij de kostenbesparingen en de remonte van de staalprijs kan de winstgevendheid opnieuw herstellen. Overigens verstevigde de kapitaalverhoging, die in het 1e kwartaal 2016 werd doorgevoerd, de soliditeit van de groep. Maar al valt een stijging van de staalprijs te verwachten als gevolg van de protectionistische maatregelen die Trump aankondigde, toch blijft de sector kampen met een aantal negatieve factoren (zwakke vraag, chronische overcapaciteit). Bijgevolg raden we u af het aandeel te kopen.

  National Grid (elektriciteit)
  In juli 2016 bereikte de koers een historisch hoogtepunt o.m. dankzij het feit dat het aandeel een vluchtwaarde bij uitstek is. Bovendien stootte de groep haar gastak af in het VK. Zo kan ze vanaf nu focussen op dynamischere activiteiten (en een uitzonderlijk dividend uitkeren in 2017). Ondanks de duik die de koers inmiddels maakte, is het aandeel niet koopwaardig. Wel mag u het in portefeuille houden omwille van zijn defensief karakter en dividendrendement (4,7% bruto).

  Zurich Insurance (verzekeringen)
  De Zwitserse groep is begonnen de vruchten te plukken van de initiatieven die ze in 2015 nam om haar marges aan te dikken. Maar rekening houdend met de concurrentie moest de groep nog een stap verder gaan, wat ze ook deed in februari 2016, toen ze een versnelling van haar herstructurering aankondigde. Wellicht zal dit het dividend van de volgende jaren waarborgen. De koers houdt echter al grotendeels rekening met al dit goede nieuws.

  Deel dit artikel

 • Analyse

  ArcelorMittal: horizon klaart op maar...

  5 maanden geleden - donderdag 10 november 2016

  De resultaten van het 3e kwartaal zijn beter dan verwacht en de verkiezing van Trump gaf de aandelen uit de sector een duw in de rug.

  De crisis in de sector (productieovercapaciteit, zwakke vraag,) zou echter nog een tijdlang moeten aanhouden.

  HOUDEN.

   

  Al zakten de leveringen van staal met bijna 4 %, toch kon de groep haar winstgevendheid opdrijven dankzij fikse kostenbesparingen en de remonte van de staalprijs dankzij de antidumpingmaatregelen in de VS en Europa. Ondanks die fraaie resultaten viel de koers terug door de ontgoochelende vooruitzichten voor het 4e kwartaal. Zo zou de staalprijs in de VS (21 % van de omzet) terugvallen, terwijl de prijs van de metallurgische kolen (grondstof voor staalproductie) blijft stijgen, wat wellicht op de winstgevendheid zal wegen. Door de verkiezing van Trump verdwenen deze sombere vooruitzichten echter gauw naar de achtergrond. De markten verwachten namelijk dat nu harder zal worden opgetreden tegen overdreven goedkoop staal uit o.m. China en Rusland. Dergelijke maatregelen zijn echter onvoldoende om een duurzame prijsstijging te waarborgen (hangt vooral af van vraag en aanbod). De vooruitzichten voor de VS voor het 4e kwartaal tonen dit duidelijk aan. De sector blijft kampen met een zwakke vraag wereldwijd en een aanzienlijke overproductie. De horizon klaart dus op maar er blijft een lange weg te gaan.

   

  Koers op het moment van de analyse: 6,48 EUR

   

  ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. De groep produceert zowel lange producten (o.m. voor de bouw) als staalplaten (autosector, huishoudtoestellen…).

   

  Deel dit artikel

 • Analyse

  ArcelorMittal: aandeel veert mooi op

  7 maanden geleden - vrijdag 9 september 2016

  Dankzij de gunstigere context ging het aandeel weer hoger.

  Niettemin zal de overcapaciteit in de staalsector wellicht nog een tijd aanhouden.

  HOUDEN.

   

  De goede resultaten van het 2e kwartaal (fikse kostenbesparingen) en de gezondere financiële situatie van de groep gaven de koers een duw in de rug. Dankzij de kapitaalverhoging en de afstoting van diverse activa kon ze haar schuldenberg op één jaar tijd inderdaad met ± 25 % afbouwen. Geruststellend nieuws voor de belegger gezien Arcelor een paar jaar verlies achter de rug heeft. Ook ondervindt het aandeel een positieve impact van de stijgende staalprijs. Het 2e halfjaar oogt dus rooskleurig. Zou het ergste voorbij zijn? Niet zeker. De prijsstijging is immers te danken aan antidumpingheffingen op Chinees en Russisch staal en niet een toename van de wereldwijde vraag, wat de enige waarborg is voor een duurzame stijging van de prijzen. Overigens zullen de inspanningen van China om de binnenlandse vraag naar staal aan te zwengelen en de productiecapaciteit te verlagen onvoldoende zijn om de prijzen op lange termijn te stutten. China wil inderdaad zijn capaciteit met 100 à 150 miljoen terugdrijven tegen 2020 (overcapaciteit geschat op 300 miljoen). Wat de vraag betreft, zal de toenemende consumptie, die de vraag naar staal in de auto- en huishoudelektrosector in de hand werkt, de krimp in de bouw niet compenseren.

   

  Koers op het moment van de analyse: 5,57 EUR

   

  ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. De groep produceert zowel lange producten (o.m. voor de bouw) als staalplaten (autosector, huishoudtoestellen…).

   

  Deel dit artikel

 • Analyse

  ArcelorMittal bouwt schuld af

  1 jaar geleden - woensdag 13 april 2016

  De groep neemt maatregelen om haar financiële structuur, die o.m. door de terugvallende staalmarkt werd verzwakt, te verstevigen.

  Een initiatief dat ons kan bekoren. Desondanks handhaven we ons advies.
  Daar de staalsector nog steeds in crisis verkeert, blijft de groep het moeilijk hebben.
  Het aandeel blijft dan ook gepaard gaan met een hoog risico.
  Schrikt dit u niet af, dan mag u
  HOUDEN.

   

  Aan de hand van het kapitaal vergaard tijdens zijn recente kapitaalverhoging, bouwt Arcelor zijn schuld verder af (obligaties ter waarde van 1,5 miljard euro).

   

  De koers ondervond hiervan een positief effect. Het aandeel werd eveneens geboost door het positief advies van de bank Goldman Sachs, die verwacht dat de druk op de staalmarkt lichtjes zal afnemen en wel dankzij het feit dat de economische situatie in China stabiliseert (grootste staalproducent ter wereld, wordt verantwoordelijk geacht voor de kelderende prijzen).

   

  Goed nieuws. Niettemin blijft Arcelor kampen met een afgetakelde financiële situatie, waardoor het verplicht was activa af te stoten en een kapitaalverhoging door te voeren.
  Al klaart de horizon lichtjes op, het einde van de tunnel lijkt dus nog niet in zicht.

   

  Koers op het moment van de analyse: 4,63 EUR

   

  ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. De groep produceert zowel lange producten (o.m. voor de bouw) als staalplaten (autosector, huishoudtoestellen…).

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 8,770 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 3,840 EUR
ISIN-code LU0323134006
Beurs Amsterdam
Noteert op Euronext Brussel neen
Bèta 1,40
Volatiliteit 45,20 %
Aantal bestaande aandelen 3.065.710.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 22,59 EUR
Sector Staal, Non-ferro en Mijnbouw
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 132.346 EUR
Score corporate governance 4

Sleutelcijfers per aandeel (EUR)

2017 (e) 2016 (e) 2015 2014
Dividend 0,00 0,00 0,14 0,12
Courante winst 0,63 0,41 -0,33 0,00
Nettowinst 0,63 0,57 -3,09 -0,35
Courante cashflow 1,39 1,21 0,81 1,20
Netto cashflow 1,39 1,13 0,46 1,13
EBIT 1,26 1,14 0,79 1,07
EBITDA 2,07 2,01 2,04 2,36
Boekwaarde 10,45 9,87 10,89 16,29
Tastbare boekwaarde 8,91 8,32 8,67 13,46

Prestaties (in euro)

ArcelorMittal Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden -2,80 % 5,78 % 1,97 %
Rendement 6 maanden 19,00 % 13,75 % 12,01 %
Rendement 1 jaar 52,80 % 11,93 % 18,66 %
Rendement 5 jaar -4,50 % 8,61 % 15,71 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2017 (e) 2016 (e) 2015 2014
Pay out - - 0,00 % 0,00 %
Current ratio - - 1,24 1,33
Return on equity - - -3,34 % 0,00 %
Total return on equity - - -31,44 % -2,58 %
Brutomarge - - 7,21 % 7,89 %
Nettomarge - - -13,25 % -1,23 %
EBIT marge - - 3,21 % 4,16 %
EBITDA marge - - 8,23 % 9,13 %
Belastingvoet - - - -
Gearing - - 56,89 34,94
Eigen vermogen/ Balanstotaal - - 35,88 % 45,53 %

Beursgegevens per aandeel

2017 (e) 2016 (e)
Dividendrendement 0,00 % 0,00 %
Koers/ Courante winst 11,70 17,98
Koers/ Courante cashflow 5,30 6,09
Koers/ Boekwaarde 0,71 0,75
Koers/ Tastbare boekwaarde 0,83 0,89
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 6,44 % -

(e) : raming

 • Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • U moet een antwoord ingeven

  Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • U hebt de survey vervolledigd

  Verzenden