Analyse
Care Property Invest: kapitaalverhoging 3 jaar geleden - woensdag 3 juni 2015

De vastgoedvennootschap Care Property Invest wil zo'n 40 miljoen euro ophalen via een kapitaalverhoging. De uitgifteprijs van de nieuwe aandelen ligt tussen 13 EUR en 14,25 EUR.

Naargelang de inschrijvingsprijs zullen de aandelen worden aangeboden met een korting tussen de 10 à 18 %. Het aandeel biedt weliswaar een dividendrendement van 3,35 % netto maar het is zeer stevig gewaardeerd (2,8 keer de intrinsieke waarde).
NIET INTEKENEN.
Op het vlak van vastgoedvennootschappen gaat onze voorkeur naar Qrf en Vastnet Retail Belgium.

 

Nieuwe strategie
Care Property Invest (CPI), gespecialiseerd in serviceflats of zorgappartement, timmert volop aan een nieuwe toekomst nadat in 2014 het programma voor de bouw van 2 000 serviceflats in opdracht van de Vlaamse overheid ten einde liep. De kapitaalverhoging kadert in de nieuwe strategie om in allerhande woonzorgprojecten te investeren en moet de vennootschap van het nodige geld voorzien. Recent heeft CPI reeds onder andere een woonzorgcentrum (Lanaken) en assistentiewoningen (Gullegem) aangekocht en is ze gestart met de bouw van assistentiewoningen (Moerbeke).

 

Voorwaarden
De inschrijvingsperiode voor de kapitaalverhoging loopt van 4 juni tot 17 juni (behoudens een vervroegde afsluiting op 12 juni). De prijs van een nieuw aandeel ligt tussen de 13 en 14,25 EUR en zal op 18 juni worden bekendgemaakt, net als de resultaten van de operatie. CPI gaat maximum zo'n 2,825 miljoen aandelen uitgeven en tussen de 36,7 en 40,3 miljoen euro ophalen naargelang de inschrijvingsprijs.

 

Iedereen kan intekenen op deze nieuwe aandelen. Bestaande aandeelhouders hebben een zogenaamd onherleidbaar toewijzingsrecht: 11 coupons nr. 4 geven recht op 3 nieuwe aandelen. Deze rechten worden niet genoteerd en zijn dus niet op de beurs verhandelbaar. Indien de bestaande aandeelhouder niet deelneemt aan de kapitaalverhoging dan zal op het einde van de inschrijvingsperiode zijn coupons waardeloos vervallen en zijn belang in CPI door de uitgifte van nieuwe aandelen verwateren.

 

Koers op het moment van de analyse: 15,79 EUR

 

Care Property Invest is een “herboren” Vlaamse GVV gespecialiseerd in serviceflats.

 

Deel dit artikel