Analyse
Aedifica: kapitaalverhoging 3 jaar geleden - donderdag 11 juni 2015

De gereglementeerde openbare vastgoedvennootschap gaat een kapitaalverhoging doorvoeren om haar eigen vermogen op te trekken en haar groeistrategie voort te zetten. Ze wil zo’n 150 miljoen euro ophalen.

Aedifica is duur (ca. 40 % boven de intrinsieke waarde).
Teken niet in op de kapitaalverhoging.
Verkoop uw rechten op de beurs (bezit u er te weinig en liggen de transactiekosten te hoog, hou ze dan bij en wacht de opbrengst van de scrips af).
Verkoop ook uw aandelen van Aedifica.

 

Nog tot en met dinsdag 23 juni kan worden ingetekend op nieuwe aandelen tegen een prijs van 49 EUR. Die prijs ligt zo’n 7,5 % onder de beurskoers van vlak voor de operatie. Bestaande aandeelhouders kunnen met 7 toewijzingsrechten (coupon nummer 13) inschrijven op 2 nieuwe aandelen. Deze rechten (ISIN-code BE0970142452) kunnen tijdens de volledige inschrijvingsperiode worden verhandeld op de beurs van Brussel. Rechten die niet zijn uitgeoefend, zullen omgezet worden in scrips en op 25 juni worden geplaatst bij institutionelen aan de hand van een private plaatsing. De nieuwe aandelen gaan vanaf 29 juni noteren op Euronext Brussel.

 

Koers op het moment van de analyse: 54,11 EUR

 

De openbare gereglementeerde vast-goedvennootschap (ex-vastgoedbevak) Aedifica is actief op het vlak van rusthuizen, ongemeubelde woningen, gemeubelde appartementen en hotels in België en in Duitsland.

 

Deel dit artikel