Analyse
Home Invest Belgium: eerste bevak met een nieuw statuut 3 jaar geleden - vrijdag 3 oktober 2014

De halfjaarcijfers en vooruitzichten stellen ons grotendeels gerust.

Met een premie van ruim 25 % en een nettodividendrendement van 3,8 % is Home Invest Belgium HIB) niet meteen een koopje. Wel legde het de voorbije 15 jaar een indrukwekkend en foutloos parcours af.
HOUDEN.

 

De halfjaarresultaten waren opnieuw erg goed door de gerealiseerde meer-waarden op de verkoop van gebouwen (winst 2,07 EUR per aandeel; +4,8 %). De portefeuille nam 1,8 % toe ondanks de minicrisis die vastgoedspecialisten en sectorgenoot Aedifica vaststellen. HIB verwacht in 2015 opnieuw een hoger dividend te kunnen uitkeren. Wel vertraagt de residentiële vastgoedmarkt en moet HIB tegen mei 2015 het aandeel van residentieel vastgoed tot 80 % opdrijven (nu 74,7 %) om verder te genieten van een verlaagde roerende voorheffing op de dividenden (15 % t.o.v. 25 %). Dit kan de vastgoedverkopen en dus de winstgroei afremmen. We tippen voor 2015 (en de 2 volgende jaren) nog op een nettodividend van 3,06 EUR (bij 15 % roerende voorheffing: nettodividendrendement van 3,8 %, t.o.v. 2,975 EUR in 2014). Met een schuldgraad van 38,7 % heeft HIB nog een mooie marge om verder te groeien buiten de huidige en geplande ontwikkelingsprojecten. HIB wijzigde ook als eerste vastgoedbevak zijn statuut in een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) maar dit heeft geen impact voor de aandeelhouders.

 

Koers op het moment van de analyse: 83,20 EUR

 

Openbare Gereglementeerde vastgoedvennootschap die voornamelijk in residentieel vastgoed investeert en af en toe in kantoorvastgoed en in commercieel vastgoed. Actief in België.

 

Deel dit artikel